Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta Fiber moet aan de slag bij providers Delta en Caiway

  Mocht Ziggo al met een imagoprobleem kampen, dan is het bij Delta en Caiway zonder twijfel het geval. De twee providers van Delta Fiber scoren bij abonnees slecht.
  Jarco Kriek
  19 juli 2023
  comments 5
  Delta Fiber moet aan de slag bij providers Delta en Caiway

  Delta Fiber is naast exploitant van glasvezelnetwerken ook een dienstenaanbieder. Het levert aan consumenten en bedrijven vaste diensten via de eigen netwerken onder de merknamen Delta en Caiway. Het bedrijf wil uiterlijk in 2024 ook met deze merken diensten aanbieden via de glasvezelnetwerken van andere bedrijven zoals KPN (NetwerkNL en Glaspoort) en/of Open Dutch Fiber (ODF). Uit de providermonitor van de Consumentenbond blijkt echter dat het wellicht verstandiger is om eerst de kwaliteit van de door Delta en Caiway geleverde vaste diensten en de klantenservice naar een hoger niveau te brengen.

   

  Verbeteringen

  Caiway komt als hekkensluiter uit het onderzoek van de Consumentenbond. De klantenservice wordt met een rapportcijfer van 6,3 als slechtste van alle onderzochte providers gewaardeerd. Ook het tv-platform komt niet best uit het onderzoek naar voren. Niet onverwacht is dat ook tv bij Delta minder goed is. Bij glasvezel gebruiken Delta en Caiway namelijk hetzelfde tv-platform. Dit platform ontbeert op dit moment onder meer 4K, Ultra HD (UHD) en Dolby Digital geluid. Onderdelen die bij de beter gewaardeerde tv-platforms van Ziggo en KPN al enige tijd aanwezig zijn.

   

  Opvallend

  Een ander opvallend feit uit het onderzoek is dat Delta-klanten die in Zeeland diensten afnemen via de kabel internet beter waarderen dan Delta-klanten die diensten via glasvezel geleverd krijgen. Delta Fiber biedt vergeleken met kabel symmetrisch internetsnelheid. Ook biedt Delta als enige grote glasvezelaanbieder een multigig-abonnementsvorm met een maximale symmetrische snelheid van 2 Gb/s via de XGS-PON techniek.

  ConsumentenbondprovidermonitortvtelevisieDelta FiberDeltaCaowayonderzoektest

  Reacties