Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  [UPDATE] Partner Delta Fiber raakt meetgegevens kwijt na systeemupdate

  Een bedrijf dat in opdracht van Delta Fiber werkzaamheden uitvoert, is na een systeemupdate meetgegevens kwijtgeraakt. Het gaat niet om een hack van cybercriminelen.
  Jarco Kriek
  22 augustus 2023
  comments 0
  [UPDATE] Partner Delta Fiber raakt meetgegevens kwijt na systeemupdate
  Foto Getty Images

  Het kwijtraken van meetgegevens raakt geen enkele bestaande klant van Delta Fiber of zijn providers Delta en Caiway. Toekomstige klanten van Delta Fiber kunnen er wel last van ondervinden. Delta Fiber benadrukt aan Totaal TV dat er geen NAW-gegevens of andere persoonlijke gegevens van bestaande of nieuwe klanten zijn kwijtgeraakt. En al helemaal niet in handen van onbevoegden zijn gekomen. Het probleem speelt alleen in Velp. Het externe bedrijf dat door Delta is ingeschakeld moet nu metingen opnieuw doen bij betrokken woonadressen.

   

  Nieuw systeem

  De externe aannemer van Delta Fiber gebruikt sinds kort een nieuw datasysteem. Dit heeft echter geleid tot verlies van gegevens uit het oude systeem. In Velp moet het bedrijf daardoor afspraken inplannen om bij mensen thuis te onderzoeken hoe de meetresultaten zijn. Dit zorgt ervoor dat het leveren van tv en internet via de glasvezel van Delta Fiber vertraging kan oplopen. De vertraging zorgt ervoor dat in Velp een deel van de inwoners langer gebruik blijft maken van de netwerken van Ziggo (kabel) en KPN (DSL).

  Delta FiberDeltaCaiwayglasvezeltvtelevisieinternet

  Reacties