Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta Fiber zegt nog geen nee tegen doorgifte NPO UHD

  Delta Fiber houdt de optie van doorgifte van NPO UHD tijdens het WK voetbal aan abonnees van Delta en Caiway voorlopig open.
  Jarco Kriek
  4 november 2022
  comments 0
  Delta Fiber zegt nog geen nee tegen doorgifte NPO UHD

  Van de in abonnee-aantallen vier grootste providers van Nederland zijn alleen abonnees van Ziggo en KPN zeker van de doorgifte van NPO UHD. T-Mobile is definitief afgehaakt en biedt dit tijdelijk kanaal niet aan. Delta Fiber, actief met de merken Delta en Caiway, heeft nog geen beslissing genomen. NPO UHD is een tijdelijk kanaal dat tijdens het WK voetbal de programmering van NPO 1 doorgeeft in Ultra HD. Feitelijk gaat het om verspreiding in de Full HD-beeldresolutie Full HD 1080p met toevoeging van beeldverbeteraar HDR dat voor een betere helderheid en contrast zorgt.

   

  Onduidelijkheid

  Desgevraagd laat Delta Fiber-woordvoerder Ruud Stijnman aan Totaal TV weten dat de weg naar doorgifte van NPO UHD open is. “Zodra wij concrete plannen hiervoor hebben, maken we dat bekend. Tot die tijd kunnen wij hier geen mededelingen over doen.” In een eerdere analyse stelde dit medium op basis van het feit dat Delta en Caiway nog niet eerder met 1080p50/HDR met doorgifte hebben getest dat doorgifte van NPO UHD twijfelachtig is. Delta en Caiway bieden namelijk het tot nu toe enige UHD-kanaal in Nederland ESPN UHD niet aan, terwijl beide providers wel het ESPN-zenderaanbod aan abonnees leveren. Technisch zijn beide providers wel klaar voor de doorgifte van UHD-kanalen omdat de hiervoor benodigde 4K-decoder aan (een deel van de) klanten wordt geleverd.

  Delta FiberDeltaCaiwayNPONPO 1NPO UHDUltra HDUHDvoetbalWK voetbal

  Reacties