Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta Fiber zegt nog geen nee tegen doorgifte NPO UHD

  Delta Fiber houdt de optie van doorgifte van NPO UHD tijdens het WK voetbal aan abonnees van Delta en Caiway voorlopig open.
  Jarco Kriek
  4 november 2022
  comments 0
  Delta Fiber zegt nog geen nee tegen doorgifte NPO UHD

  Van de in abonnee-aantallen vier grootste providers van Nederland zijn alleen abonnees van Ziggo en KPN zeker van de doorgifte van NPO UHD. T-Mobile is definitief afgehaakt en biedt dit tijdelijk kanaal niet aan. Delta Fiber, actief met de merken Delta en Caiway, heeft nog geen beslissing genomen. NPO UHD is een tijdelijk kanaal dat tijdens het WK voetbal de programmering van NPO 1 doorgeeft in Ultra HD. Feitelijk gaat het om verspreiding in de Full HD-beeldresolutie Full HD 1080p met toevoeging van beeldverbeteraar HDR dat voor een betere helderheid en contrast zorgt.

   

  Onduidelijkheid

  Desgevraagd laat Delta Fiber-woordvoerder Ruud Stijnman aan Totaal TV weten dat de weg naar doorgifte van NPO UHD open is. “Zodra wij concrete plannen hiervoor hebben, maken we dat bekend. Tot die tijd kunnen wij hier geen mededelingen over doen.” In een eerdere analyse stelde dit medium op basis van het feit dat Delta en Caiway nog niet eerder met 1080p50/HDR met doorgifte hebben getest dat doorgifte van NPO UHD twijfelachtig is. Delta en Caiway bieden namelijk het tot nu toe enige UHD-kanaal in Nederland ESPN UHD niet aan, terwijl beide providers wel het ESPN-zenderaanbod aan abonnees leveren. Technisch zijn beide providers wel klaar voor de doorgifte van UHD-kanalen omdat de hiervoor benodigde 4K-decoder aan (een deel van de) klanten wordt geleverd.

  Delta FiberDeltaCaiwayNPONPO 1NPO UHDUltra HDUHDvoetbalWK voetbal

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)