Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Delta in meer woningen beschikbaar’: ook bij KPN?

  Delta komt voor meer huishoudens via glasvezel beschikbaar. Is het niet op de eigen Delta Fiber-netwerken, dan wel op glasvezel van andere bedrijven.
  Jarco Kriek
  24 juni 2023
  comments 1
  ‘Delta in meer woningen beschikbaar’: ook bij KPN?
  Foto Getty Images

  Delta Fiber streeft ernaar om voor het einde van 2024 op twee miljoen adressen een toegangspunt tot eigen glasvezel gerealiseerd te hebben. Dit is iets minder dan een kwart van het totale aantal huishoudens in Nederland. Delta Fiber biedt onder meer via bedrijfsonderdeel Delta de vaste diensten tv, internet en telefonie. Om meer Nederlandse adressen te kunnen bedienen, wil Delta gebruikmaken van glasvezelnetwerken van andere exploitanten.

   

  Open Dutch Fiber

  Met T-Mobile - de hoofdhuurder van Open Dutch Fiber glasvezel - is inmiddels een overeenkomst bereikt. Delta gaat hierdoor mobiele diensten aanbieden op de 4G- en 5G-netwerken van T-Mobile. Als tegenprestatie krijgt T-Mobile toegang tot het glasvezelnetwerk van Delta Fiber. Het ligt voor de hand dat Delta en Caiway hierdoor vaste diensten gaan aanbieden via de Open Dutch Fiber glasvezel. Maar met de beoogde twee miljoen adressen die Open Dutch Fiber in 2025 wil realiseren, komt de rekensom met de eigen Delta Fiber-aansluitingen nog slechts op vier miljoen uit. Ongeveer de helft van het aantal adressen in Nederland.

   

  Ook Caiway

  Delta Fiber heeft niet alleen Delta als dienstenaanbieder onder de eigen vleugels. Ook Caiway is eigendom van het bedrijf dat in handen is van de investeerders EQT en Stonepeak. En een einde van Caiway – zoals door sommigen werd gedacht – is niet aanstaande, zo blijkt uit uitspraken van Delta Fiber-woordvoerder Levi Bosselaar.

   

  KPN

  Om via glasvezel met Delta en Caiway diensten op nog meer adressen te kunnen leveren, zou een overeenkomst moeten worden gesloten met KPN. Dit is nodig om via de glasvezel van NetwerkNL en Glaspoort diensten te kunnen leveren. Bosselaar laat in het midden of deze overeenkomst er komt. “Met onze eigen merken zullen we ook over de netwerken van andere partijen gaan leveren om onze dekking uit te breiden. We focussen ons nu eerst op de uitrol van onze eigen netwerken en het aansluiten van onze klanten. Naar verwachting is in de loop van 2024 wel bekend via welk netwerk van een andere beheerder wij onze diensten ook zullen leveren.”

  Delta FiberDeltaCaiwaytvtelevisieinternetT-MobileOpen Dutch FiberKPNKPN NetwerkNLGlaspoortglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Downey's Dream Cars

  Downey's Dream Cars
  discovery om 17:30 uur
  Robert Downey Jr. werd een van de grootste filmsterren van de 21ste eeuw, door de rol van Tony Stark in de Marvel-films. In deze reeks documentaires hangt Robert écht de uitvinder uit. De acteur heeft een grote verzameling auto’s; de tijd is rijp om ze om te bouwen naar elektrische voertuigen. Downey trapt af met een Chevrolet K10 pick-uptruck die nú nog 1 op 6 rijdt. Verder op de planning staan een Corvette Stingray én het up-to-date brengen van een klassieke Volkswagen T1-bus.

  TV-TIP Assassin's Creed

  Assassin's Creed
  RTL 7 om 20:25 uur
  Callum (Michael Fassbender) wordt wegens moord ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt nooit voltrokken: het bedrijf Abstergo laat Callum via een geavanceerde techniek in de huid van zijn vijftiende-eeuwse voorvader Aguilar kruipen. Als Aguilar moet hij de Tempeliers uitschakelen.

  Interview