Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Delta in meer woningen beschikbaar’: ook bij KPN?

  Delta komt voor meer huishoudens via glasvezel beschikbaar. Is het niet op de eigen Delta Fiber-netwerken, dan wel op glasvezel van andere bedrijven.
  Jarco Kriek
  24 juni 2023
  comments 1
  ‘Delta in meer woningen beschikbaar’: ook bij KPN?
  Foto Getty Images

  Delta Fiber streeft ernaar om voor het einde van 2024 op twee miljoen adressen een toegangspunt tot eigen glasvezel gerealiseerd te hebben. Dit is iets minder dan een kwart van het totale aantal huishoudens in Nederland. Delta Fiber biedt onder meer via bedrijfsonderdeel Delta de vaste diensten tv, internet en telefonie. Om meer Nederlandse adressen te kunnen bedienen, wil Delta gebruikmaken van glasvezelnetwerken van andere exploitanten.

   

  Open Dutch Fiber

  Met T-Mobile - de hoofdhuurder van Open Dutch Fiber glasvezel - is inmiddels een overeenkomst bereikt. Delta gaat hierdoor mobiele diensten aanbieden op de 4G- en 5G-netwerken van T-Mobile. Als tegenprestatie krijgt T-Mobile toegang tot het glasvezelnetwerk van Delta Fiber. Het ligt voor de hand dat Delta en Caiway hierdoor vaste diensten gaan aanbieden via de Open Dutch Fiber glasvezel. Maar met de beoogde twee miljoen adressen die Open Dutch Fiber in 2025 wil realiseren, komt de rekensom met de eigen Delta Fiber-aansluitingen nog slechts op vier miljoen uit. Ongeveer de helft van het aantal adressen in Nederland.

   

  Ook Caiway

  Delta Fiber heeft niet alleen Delta als dienstenaanbieder onder de eigen vleugels. Ook Caiway is eigendom van het bedrijf dat in handen is van de investeerders EQT en Stonepeak. En een einde van Caiway – zoals door sommigen werd gedacht – is niet aanstaande, zo blijkt uit uitspraken van Delta Fiber-woordvoerder Levi Bosselaar.

   

  KPN

  Om via glasvezel met Delta en Caiway diensten op nog meer adressen te kunnen leveren, zou een overeenkomst moeten worden gesloten met KPN. Dit is nodig om via de glasvezel van NetwerkNL en Glaspoort diensten te kunnen leveren. Bosselaar laat in het midden of deze overeenkomst er komt. “Met onze eigen merken zullen we ook over de netwerken van andere partijen gaan leveren om onze dekking uit te breiden. We focussen ons nu eerst op de uitrol van onze eigen netwerken en het aansluiten van onze klanten. Naar verwachting is in de loop van 2024 wel bekend via welk netwerk van een andere beheerder wij onze diensten ook zullen leveren.”

  Delta FiberDeltaCaiwaytvtelevisieinternetT-MobileOpen Dutch FiberKPNKPN NetwerkNLGlaspoortglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)