Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta met televisie stap dichterbij Ziggo en KPN

  Delta Fiber is bezig met een modernisering en het opwaarderen van het IPTV-platform bij de eigen dienstenaanbieder Delta. Dit zorgt voor een betere concurrentiepositie met Ziggo en KPN.
  Jarco Kriek
  21 september 2022
  comments 3
  Delta met televisie stap dichterbij Ziggo en KPN

  Delta heeft de gefaseerde uitrol afgerond van het toevoegen van Dolby Digital-geluid bij tv-zenders waarbij deze betere geluidsnorm beschikbaar is. Dit laat de provider weten op het eigen internetforum. “Vandaag hebben we Dolby Digital aangezet voor Al Jazeera International, MTV Live HD, ID, NPO 2, SBS6 en RTL 7. Dit waren de laatste kanalen met Dolby Digital”, aldus een betrokken engineer van Delta. Het volgende project is inmiddels aangekondigd. “Betreft audio verschuift de aandacht nu naar de uitrol van andere audio-opties, waaronder Gesproken Ondertiteling (GOS) voor de NPO-kanalen.”

   

  Concurrentie

  Eerder lekte al uit dat Delta achter de schermen bezig is met de toevoeging van 4K-content bij Interactieve TV. Met het meer volwassen maken van het tv-platform wil Delta op een betere manier de concurrentie met Ziggo en KPN aangaan. Deze twee grootste tv-providers van Nederland beschikken ook over de twee beste tv-diensten van alle Nederlandse providers. Zeker nu Delta Fiber de ambitie heeft om in de komende drie jaar het aantal glasvezelaansluitpunten tot boven de twee miljoen uit te breiden, wordt een kwalitatief goed tv-platform nog belangrijker.

   

  Hoe zet je Dolby aan?

  Je zet Dolby aan door naar een van deze kanalen te zappen en op de "OPT" of "SUBS" knop te drukken op de afstandsbediening. Ook is er ter herkenning een Dolby-logo zichtbaar in de onderbalk. Het omschakelen tussen stereo en Dolby kan soms enige seconden duren.

  Delta FiberDeltaCaiwaytvtelevisieIPTVInteractieve TVglasvezelconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Jaimie: in the Vaes Lane

  Jaimie: in the Vaes Lane
  TLC om 22:30 uur
  Nadat haar vriend Jorik Scholten (Lil’ Kleine) begin van het jaar een auto-portier tegen haar hoofd ­besloot te rammen, was het voor Jaimie Vaes klaar. Ze pakte haar koffers om met zoontje Lío voorgoed te vertrekken. In het derde seizoen van Jamie: in the Vaes Lane probeert de realityster de scherven van haar leven te lijmen met hulp van boezemvriendinnen Estelle Cruijff en Koen Kardashian.

  TV-TIP Time

  Time
  NPO 2 om 23:09 uur
  Mark Hebden belandt in de gevangenis nadat hij per ongeluk een man uit zijn schoenen heeft gereden. Verteerd door schuld­gevoelens probeert hij zich staande te houden in een voor hem totaal onbekende wereld. Intussen doet ­gevangenisbewaarder Eric McNally zijn best om de rust en orde in de petoet te bewaren. Hij raakt chantabel als een van de gedetineerden ontdekt dat ook Erics zoon zijn dagen achter de tralies slijt.

  Interview