Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta met televisie stap dichterbij Ziggo en KPN

  Delta Fiber is bezig met een modernisering en het opwaarderen van het IPTV-platform bij de eigen dienstenaanbieder Delta. Dit zorgt voor een betere concurrentiepositie met Ziggo en KPN.
  Jarco Kriek
  21 september 2022
  comments 3
  Delta met televisie stap dichterbij Ziggo en KPN

  Delta heeft de gefaseerde uitrol afgerond van het toevoegen van Dolby Digital-geluid bij tv-zenders waarbij deze betere geluidsnorm beschikbaar is. Dit laat de provider weten op het eigen internetforum. “Vandaag hebben we Dolby Digital aangezet voor Al Jazeera International, MTV Live HD, ID, NPO 2, SBS6 en RTL 7. Dit waren de laatste kanalen met Dolby Digital”, aldus een betrokken engineer van Delta. Het volgende project is inmiddels aangekondigd. “Betreft audio verschuift de aandacht nu naar de uitrol van andere audio-opties, waaronder Gesproken Ondertiteling (GOS) voor de NPO-kanalen.”

   

  Concurrentie

  Eerder lekte al uit dat Delta achter de schermen bezig is met de toevoeging van 4K-content bij Interactieve TV. Met het meer volwassen maken van het tv-platform wil Delta op een betere manier de concurrentie met Ziggo en KPN aangaan. Deze twee grootste tv-providers van Nederland beschikken ook over de twee beste tv-diensten van alle Nederlandse providers. Zeker nu Delta Fiber de ambitie heeft om in de komende drie jaar het aantal glasvezelaansluitpunten tot boven de twee miljoen uit te breiden, wordt een kwalitatief goed tv-platform nog belangrijker.

   

  Hoe zet je Dolby aan?

  Je zet Dolby aan door naar een van deze kanalen te zappen en op de "OPT" of "SUBS" knop te drukken op de afstandsbediening. Ook is er ter herkenning een Dolby-logo zichtbaar in de onderbalk. Het omschakelen tussen stereo en Dolby kan soms enige seconden duren.

  Delta FiberDeltaCaiwaytvtelevisieIPTVInteractieve TVglasvezelconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties