Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta verbetert beeldkwaliteit Interactieve TV: nog geen melding nieuwe Android decoder

  Delta Fiber verbetert de beeldkwaliteit van Interactieve TV bij providers Delta en Caiway. Tegelijkertijd bespaart het bedrijf op energieverbruik.
  Jarco Kriek
  16 februari 2024
  comments 1
  Delta verbetert beeldkwaliteit Interactieve TV: nog geen melding nieuwe Android decoder
  Foto Getty Images

  Met twee projecten gaat Delta Fiber de beeldkwaliteit van Interactieve TV verbeteren en de impact op het klimaat verminderen. Het bedrijf denkt 300.000 kWh te kunnen besparen door het gebruik van het vernieuwde Interactieve TV-platform. Dit komt overeen met het gemiddelde jaarlijkse stroomverbruik van honderd gezinnen die nog niet zijn afgestapt van het gebruik van gas. Delta Fiber stelt deze besparing en de betere beeldkwaliteit te verkrijgen door het vernieuwen van apparatuur.

   

  Cloud

  “Delta Fiber vervangt alle systemen voor de video-bewerking en opslag van tv-opnames van het interactieve tv-platform. De tv-signalen voor de tv-zenders worden ontvangen vanuit de studio’s en geschikt gemaakt voor de interactieve tv-ontvangers en apps van Delta Fiber. Als klanten opnames maken staan deze een jaar lang op servers in datacenters van Delta Fiber. Deze videobewerking en opslag kost veel energie. Maar door verbeteringen in het beeldverwerkingsproces en door gebruik te maken van de meest moderne processors en servers halveert het stroomverbruik, en is er minder koeling en datacenterruimte nodig”, zo verduidelijkt Delta Fiber de verbetering. Het tweede project is gestoeld op energiebezuiniging door gebruik van een andere processor. Dit nieuwere type processor moet volgens de provider en glasvezelexploitant leiden tot een bezuiniging in stroomverbruik van zo’n dertig procent.

   

  Decoder

  Delta Fiber rept niet over het in de markt zetten van de nieuwe op Android TV 11 functionerende bruikleendecoder. Achter de schermen wordt deze wel getest. Eerder liet een woordvoerder van Delta Fiber weten pas meer informatie over deze decoder te geven op het moment dat deze voor alle klanten beschikbaar komt. De huidige testers mogen niet openbaar over deze nieuwe decoder communiceren. KPN en Odido gebruiken op dit moment al een Android TV-decoder.

  Delta FiberDeltaCaiwaytvtelevisieInteractieve TVbeeldkwaliteit

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview