Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Draadloze concurrentie voor Ziggo en KPN: Na 5G komt 6G

  Zuid-Korea neemt het initiatief bij de ontwikkeling en uitrol van het eerste mobiele 6G-netwerk. Binnen vijf jaar moet dit netwerk op beperkte schaal operationeel zijn.
  Jarco Kriek
  21 februari 2023
  comments 2
  Draadloze concurrentie voor Ziggo en KPN: Na 5G komt 6G
  Foto Getty Images

  Terwijl in Nederland nog niet eens echte 5G-verbindingen mogelijk zijn binnen een hoger frequentiespectrum, kondigt Zuid-Korea al zijn plannen aan voor de volgende techniek 6G. Zuid-Korea verwacht volgens media uit dit land in 2028 6G uit te kunnen rollen. Dit is twee jaar eerder dan tot nu toe werd verwacht. Om dit doel te realiseren trekt het land een half miljard euro extra uit. Met de vervroegde uitrol van 6G spreekt het land een duidelijke ambitie uit om wereldwijd een dominante rol te blijven spelen in de wereld van draadloze communicatie via etherfrequenties.

   

  Patenten

  Ten opzichte van 5G wordt bij 6G de snelheid verhoogd en de reactiesnelheid (latency) van de internetverbinding verlaagd. Het gebruik van bekabelde netwerken – zoals in Nederland van VodafoneZiggo (Ziggo), KPN NetwerkNL/Glaspoort, Delta Fiber en Open Dutch Fiber – komt hiermee onder druk te staan. Zuid-Korea heeft met 5G het stokje al van Amerikaanse en Europese bedrijven overgenomen. Dit is te zien aan het aantal belangrijke patenten die voor deze techniek nodig zijn. Bij 4G lag het initiatief in Amerika en Europa. Bij 5G heeft Zuid-Korea dit overgenomen.

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Avastars

  Avastars
  SBS 6 om 20:30 uur
  Hoewel juryleden Nick & Simon, Dan Karaty en Nicky Romero de Avastars ‘uniek, fris en van een hoog niveau’ vonden, was de kijker een stuk minder onder de indruk van de dansende en zingende virtuele poppetjes. Nadat het soortgelijke Alter Ego in 2021 al flopte aan de overkant van de Grote Plas, bleek ook Avastars een flinke zeper. In het slot­­­akkoord gaan de vier finalisten nog één keer de strijd met elkaar aan. Wie gaat er vandoor met de titel en neemt een single én videoclip op met Davina Michelle?

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)