Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Dreambox DM900 4k Ultra HD in aantocht

    De Duitse fabrikant Dream Property brengt op korte termijn de Dreambox DM900 op de markt. Dit is een 4K Ultra HD hybride tv-decoder werkend op het Linux besturingssysteem.
    Jarco Kriek
    26 oktober 2016
    comments 0
    Dreambox DM900 4k Ultra HD in aantocht

    De Dreambox DM900 is een krachtige hybride tv-decoder waarmee naast UHD- ook HD- en SD-content bekeken kan worden. Door de snelle processor en het uitgebreide interne geheugen verloopt het zappen en navigeren snel en soepel. De basis hiervoor is de BCM7251S chipset waaraan een flashgeheugen van 8GB en een RAMgeheugen van 2GB is gekoppeld. 


    Ondersteuning Ultra HD

    De Dreambox DM900 beschikt over tuners die voor DVB-S2 en DVB-T2 geschikt zijn. De decoder kan dus toekomstig in Nederland gebruikt worden om naar Digitenne te kijken ook als KPN deze digitale tv-dienst naar de nieuwe uitzendnorm heeft opgewaardeerd. Dat geldt ook voor ontvangst van de zenderpakketten van CanalDigitaal en TV Vlaanderen alsmede de vele ongecodeerde tv-kanalen die ongecodeerd in UHD-, HD- en SD-beeldkwaliteit via diverse satellieten te ontvangen zijn. De Dreambox DM900 beschikt over een interne kaartlezer en biedt daarnaast de mogelijkheid voor gebruik van een CI+ module. De nieuwe hybride decoder functioneert op Dreambox OS en moet volgens de fabrikant in november verkrijgbaar zijn.

    Dream PropertyDreamboxDream MultimediaDM900Ultra HDUHD4KHEVCH.265KPNDigitennestellietCanalDigitaalTV Vlaanderenhybride

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview