Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eigenaar Canal Digitaal stopt doorgifte RTL in meerdere landen

  Canal+ - de eigenaar van Canal Digitaal – heeft in meerdere landen geen nieuwe overeenkomst voor lineaire distributie van RTL-zenders weten te sluiten.
  Jarco Kriek
  2 september 2022
  comments 1
  Eigenaar Canal Digitaal stopt doorgifte RTL in meerdere landen

  RTL Group – eigenaar van RTL Nederland – heeft de bakens verzet. Het bedrijf zet meer in op online diensten. Dit betekent dat de doorgifte van lineaire kanalen voor providers bij het afsluiten van nieuwe overeenkomsten prijziger wordt. Om de online diensten aantrekkelijker te maken, moeten providers bij nieuwe overeenkomsten extra gaan betalen als je abonnees de mogelijkheid willen bieden om programma’s van RTL-zenders op te nemen.

   

  Canal Digitaal

  In Nederland zorgt dit ervoor dat bij Canal Digitaal de RTL-themakanalen RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids op 1 oktober uit het aanbod verdwijnen. RTL 4, RTL 5. RTL 7, RTL 8 en RTL Z blijven vooralsnog in het Canal Digitaal zenderaanbod. Abonnees kunnen echter geen RTL-uitzendingen meer via hun apparaat opnemen. Wel blijven programma’s vanuit de tv-gids tot zeven dagen terug te kijken. Het is nog onduidelijk of Canal Digitaal het opnemen van RTL-programma’s op eigen apparatuur van klanten gaat blokkeren. Dit is technisch wel mogelijk bij gebruik van een smartcard als deze in een CI+ module is geplaatst. Binnen de CI+ specificaties is het mogelijk om opname bij zenders te blokkeren. Dit is echter in Nederland nog nooit gebeurd. Andere Nederlandse providers als Ziggo, KPN en T-Mobile hebben nog geen wijzingen bij RTL-zenders bekendgemaakt. Het terugkijken van eerder door RTL Nederland uitgezonden programma’s blijft wel mogelijk bij Videoland. Een abonnement van deze streamingdienst is vanaf 5 euro per maand verkrijgbaar.

  Frankrijk

  Niet alleen in Nederland heeft Canal+ een verschil van inzicht met RTL Group. In Frankrijk wordt het onderhandelingsspel zelfs nog harder gespeeld. Canal+ heeft in Frankrijk namelijk de zenders TF1 en M6 en enkele andere zenders van TF1 Group en RTL Group vanaf 1 september op zwart gezet. RTL Group heeft een belang in TF1 Group. De distributieovereenkomst voor deze zender stopte op 31 augustus. Canal+ is in Frankrijk een van de belangrijkste providers.

  Canal+Canal+ LuxembourgCanal DigitaalRTLRTL NederlandRTL Groupdistributiedistributieovereenkomst

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview