Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eigenaar Canal Digitaal stopt doorgifte RTL in meerdere landen

  Canal+ - de eigenaar van Canal Digitaal – heeft in meerdere landen geen nieuwe overeenkomst voor lineaire distributie van RTL-zenders weten te sluiten.
  Jarco Kriek
  2 september 2022
  comments 1
  Eigenaar Canal Digitaal stopt doorgifte RTL in meerdere landen

  RTL Group – eigenaar van RTL Nederland – heeft de bakens verzet. Het bedrijf zet meer in op online diensten. Dit betekent dat de doorgifte van lineaire kanalen voor providers bij het afsluiten van nieuwe overeenkomsten prijziger wordt. Om de online diensten aantrekkelijker te maken, moeten providers bij nieuwe overeenkomsten extra gaan betalen als je abonnees de mogelijkheid willen bieden om programma’s van RTL-zenders op te nemen.

   

  Canal Digitaal

  In Nederland zorgt dit ervoor dat bij Canal Digitaal de RTL-themakanalen RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids op 1 oktober uit het aanbod verdwijnen. RTL 4, RTL 5. RTL 7, RTL 8 en RTL Z blijven vooralsnog in het Canal Digitaal zenderaanbod. Abonnees kunnen echter geen RTL-uitzendingen meer via hun apparaat opnemen. Wel blijven programma’s vanuit de tv-gids tot zeven dagen terug te kijken. Het is nog onduidelijk of Canal Digitaal het opnemen van RTL-programma’s op eigen apparatuur van klanten gaat blokkeren. Dit is technisch wel mogelijk bij gebruik van een smartcard als deze in een CI+ module is geplaatst. Binnen de CI+ specificaties is het mogelijk om opname bij zenders te blokkeren. Dit is echter in Nederland nog nooit gebeurd. Andere Nederlandse providers als Ziggo, KPN en T-Mobile hebben nog geen wijzingen bij RTL-zenders bekendgemaakt. Het terugkijken van eerder door RTL Nederland uitgezonden programma’s blijft wel mogelijk bij Videoland. Een abonnement van deze streamingdienst is vanaf 5 euro per maand verkrijgbaar.

  Frankrijk

  Niet alleen in Nederland heeft Canal+ een verschil van inzicht met RTL Group. In Frankrijk wordt het onderhandelingsspel zelfs nog harder gespeeld. Canal+ heeft in Frankrijk namelijk de zenders TF1 en M6 en enkele andere zenders van TF1 Group en RTL Group vanaf 1 september op zwart gezet. RTL Group heeft een belang in TF1 Group. De distributieovereenkomst voor deze zender stopte op 31 augustus. Canal+ is in Frankrijk een van de belangrijkste providers.

  Canal+Canal+ LuxembourgCanal DigitaalRTLRTL NederlandRTL Groupdistributiedistributieovereenkomst

  Reacties

 1. TV-TIP Aussie Gold Hunters

  Aussie Gold Hunters
  Discovery Channel om 20:30 uur
  Goud, zweet en tranen in het ­nieuwe seizoen van Aussie Gold Hunters. Want met ­goudprijzen op record­hoogte ­nemen de ­goudzoekers in de snikhete en ­uitgestrekte Outback van Australië nog meer risico om de jackpot naar de oppervlakte te schoffelen. Zo ­besluiten The Dust Devils om met een konvooi aan kostbare machines 1200 km het land in te trekken. Maar ligt het goud daar wel te blinken? De Poseidon Crew heeft in ieder geval wel succes.

  TV-TIP Andy & Melisa

  Andy & Melisa
  SBS 6 om 20:30 uur
  Na een kleine flirt met RTL en een paar jaar radiostilte keren Andy en vriendin Melisa – de twee zijn al jaren gescheiden – terug op het oude SBS-nest. En hier blijkt dat er eigenlijk niks veranderd is. Al ligt de oud-voetballer niet meer dagen gestrekt op de bank. Er is tv-werk, een YouTube-kanaal en er moet ook geklust worden in hun nieuwe stek aan de Costa de Sol, dat gereedgemaakt moet worden voor de verhuur.

  Interview