Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Exclusieve content Disney+ mogelijk ook bij andere streamingdiensten

    De toekomst leek zo prachtig voor de streamingdiensten. De werkelijkheid is echter anders, en dat is voor Disney reden voor een koerswijziging.
    Jarco Kriek
    14 juli 2023
    comments 0
    Exclusieve content Disney+ mogelijk ook bij andere streamingdiensten
    Foto Getty Images

    Niet alleen kleine spelers als Viaplay hebben te maken met tegenvallende bedrijfsresultaten. Ook de grote speler Disney krijgt de deksel op de neus. Streamingdienst Disney+ verliest zelfs wereldwijd abonnees. Reden voor Disney CEO Robert Iger om bekend te maken dat hij niet langer uitsluit dat content van Disney en tv-zenders en filmbedrijven die eigendom zijn van dit mediaconcern in de toekomst ook bij andere streamingdiensten te zien zullen zijn.

     

    Niet meer exclusief

    Op dit moment houdt Disney vrijwel alle eigen content exclusief gereserveerd voor de eigen streamingdienst Disney+. Deze exclusiviteit vervalt dus wellicht in de toekomst. 

     

    ESPN

    Ook bij de Amerikaanse tak van sportzender ESPN gaat het roer naar verwachting om. Disney is op zoek naar nieuwe partners om ESPN voort te zetten. Disney heeft in Amerika 80 procent van de aandelen van ESPN in bezit. In Nederland heeft Disney ook een meerderheidsbelang in het bedrijf Eredivisie Media & Marketing (EMM), waar betaalzender ESPN onder valt. De Amerikaanse directie van Disney floot de Nederlandse tak onlangs hard terug toen het definitief een bod op de nieuwe uitzendrechten van de Eredivisie wilde plaatsen. Disney is in de race om de uitzendrechten voor de periode na medio 2025 te kopen. Daarbij heeft het concurrentie van een consortium van de tv-providers VodafoneZiggo (Ziggo), KPN, T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway).

    The Walt Disney CompanyDisneyDisney+ESPNvoetbaluitzendrechtencontentexclusieve contentfilmsseriesOTTonlinestreamingdienst

    Reacties

  1. TV-TIP Pawn Stars

    Pawn Stars
    RTL 7 om 15:00 uur
    Mensen die geld nodig hebben doen de gekste dingen, en de heren van Pawn Stars hebben door de jaren heen al heel wat maffe lui én bizarre voorwerpen gezien. Rick, Chumlee en Corey kijken terug op de meest bijzondere items die ze in de lange geschiedenis van Pawn Stars zijn tegengekomen. In de opener van het seizoen gaat Rick uit zijn plaat door een wonderlijke diamant: deze is gemaakt van koolstof uit een paar haren van componist Ludwig van Beethoven.

    TV-TIP Pretty Woman

    Pretty Woman
    RTL 8 om 20:25 uur
    Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

    Interview