Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Exclusieve content Disney+ mogelijk ook bij andere streamingdiensten

  De toekomst leek zo prachtig voor de streamingdiensten. De werkelijkheid is echter anders, en dat is voor Disney reden voor een koerswijziging.
  Jarco Kriek
  14 juli 2023
  comments 0
  Exclusieve content Disney+ mogelijk ook bij andere streamingdiensten
  Foto Getty Images

  Niet alleen kleine spelers als Viaplay hebben te maken met tegenvallende bedrijfsresultaten. Ook de grote speler Disney krijgt de deksel op de neus. Streamingdienst Disney+ verliest zelfs wereldwijd abonnees. Reden voor Disney CEO Robert Iger om bekend te maken dat hij niet langer uitsluit dat content van Disney en tv-zenders en filmbedrijven die eigendom zijn van dit mediaconcern in de toekomst ook bij andere streamingdiensten te zien zullen zijn.

   

  Niet meer exclusief

  Op dit moment houdt Disney vrijwel alle eigen content exclusief gereserveerd voor de eigen streamingdienst Disney+. Deze exclusiviteit vervalt dus wellicht in de toekomst. 

   

  ESPN

  Ook bij de Amerikaanse tak van sportzender ESPN gaat het roer naar verwachting om. Disney is op zoek naar nieuwe partners om ESPN voort te zetten. Disney heeft in Amerika 80 procent van de aandelen van ESPN in bezit. In Nederland heeft Disney ook een meerderheidsbelang in het bedrijf Eredivisie Media & Marketing (EMM), waar betaalzender ESPN onder valt. De Amerikaanse directie van Disney floot de Nederlandse tak onlangs hard terug toen het definitief een bod op de nieuwe uitzendrechten van de Eredivisie wilde plaatsen. Disney is in de race om de uitzendrechten voor de periode na medio 2025 te kopen. Daarbij heeft het concurrentie van een consortium van de tv-providers VodafoneZiggo (Ziggo), KPN, T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway).

  The Walt Disney CompanyDisneyDisney+ESPNvoetbaluitzendrechtencontentexclusieve contentfilmsseriesOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)