Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  F1 TV verslaat Viaplay met beeldkwaliteit Formule 1

  Wie het alleen om de Formule 1 te doen is, is met F1 TV Pro niet alleen goedkoper uit dan met Viaplay, maar krijgt ook beter beeld voorgeschoteld.
  Jarco Kriek
  25 februari 2023
  comments 12
  F1 TV verslaat Viaplay met beeldkwaliteit Formule 1
  Foto Getty Images

  Tijdens de wintertest in Bahrein de afgelopen dagen bleek dat Viaplay de bandbreedte van de geleverde stream niet heeft aangepast. Net als vorig seizoen levert Viaplay de beelden met een gemiddelde bandbreedte van 5 Mb/s. Dit is lager dan het veel goedkopere F1 TV Pro. Beide streamingdiensten gebruiken overigens een techniek waarbij de bandbreedte variabel wordt geleverd, het zogenaamde VBR. De streamingdiensten maken allebei gebruik van compressietechniek AVC (H.264). Het beeldformaat is ook gelijk, namelijk Full HD 1080p/50.

   

  Meer is beter

  Bij Viaplay is de gemiddelde bandbreedte 5 Mb/s. De hoogste bandbreedte tijdens een test van bijna twee uur tijdens de wintertestdagen van de Formule 1 in Bahrein bedroeg 6 Mb/s. De bandbreedte die FOM/Liberty Media levert via de eigen streamingdienst F1 TV Pro ligt aanzienlijk hoger. De hoogst gemeten bandbreedte ligt net boven de 10 Mb/s. Het gemiddelde over dezelfde twee uur durende periode in deze vergelijkende test komt bij F1 TV Pro uit op 6,5 Mb/s. F1 TV Pro is niet alleen met beeld Viaplay een stap voor. Ook het geluid wordt met meer bandbreedte geleverd.

  ViaplayViaplay GroupF1 TV ProOTTonlinestreamingdienstgeluidskwaliteitbeeldkwaliteitbandbreedte

  Reacties

 1. TV-TIP The Big Bang Theory

  The Big Bang Theory
  Veronica om 19:30 uur
  Sommige comedyseries blijven leuk, zelfs wanneer ze tot in den treure worden herhaald. The Big Bang Theory is er zo eentje. De nerds Sheldon Cooper en Leonard Hofstadter weten alles van scheikunde, wiskunde en natuurkunde, maar van menselijke relaties hebben ze geen kaas gegeten. Al lukte het Sheldon wel om aan de vrouw te komen. In dit elfde seizoen heeft hij Amy ten huwelijk gevraagd, maar het vinden van een trouwdatum blijkt nog best lastig.

  TV-TIP Voetbal: Nations League (Vrouwen): Nederland - Engeland

  Voetbal: Nations League (Vrouwen): Nederland - Engeland
  NPO 3 om 19:30 uur
  Het valt moeilijk te beschrijven hoe succesvol Sarina Wiegman is. Ze leidde eerst de Oranje Leeuwinnen naar goud tijdens het EK van 2017, om vervolgens als bondscoach van Engeland dat trucje te herhalen én zichzelf en haar team afgelopen zomer bijna tot wereldkampioen te kronen. Maar genoeg complimenten voor de Nederlandse: vanavond is ze met haar Engeland tegenstander van Oranje en moet ze keihard verliezen, zo is het natuurlijk ook.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)