Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  F1 TV verslaat Viaplay met beeldkwaliteit Formule 1

  Wie het alleen om de Formule 1 te doen is, is met F1 TV Pro niet alleen goedkoper uit dan met Viaplay, maar krijgt ook beter beeld voorgeschoteld.
  Jarco Kriek
  25 februari 2023
  comments 12
  F1 TV verslaat Viaplay met beeldkwaliteit Formule 1
  Foto Getty Images

  Tijdens de wintertest in Bahrein de afgelopen dagen bleek dat Viaplay de bandbreedte van de geleverde stream niet heeft aangepast. Net als vorig seizoen levert Viaplay de beelden met een gemiddelde bandbreedte van 5 Mb/s. Dit is lager dan het veel goedkopere F1 TV Pro. Beide streamingdiensten gebruiken overigens een techniek waarbij de bandbreedte variabel wordt geleverd, het zogenaamde VBR. De streamingdiensten maken allebei gebruik van compressietechniek AVC (H.264). Het beeldformaat is ook gelijk, namelijk Full HD 1080p/50.

   

  Meer is beter

  Bij Viaplay is de gemiddelde bandbreedte 5 Mb/s. De hoogste bandbreedte tijdens een test van bijna twee uur tijdens de wintertestdagen van de Formule 1 in Bahrein bedroeg 6 Mb/s. De bandbreedte die FOM/Liberty Media levert via de eigen streamingdienst F1 TV Pro ligt aanzienlijk hoger. De hoogst gemeten bandbreedte ligt net boven de 10 Mb/s. Het gemiddelde over dezelfde twee uur durende periode in deze vergelijkende test komt bij F1 TV Pro uit op 6,5 Mb/s. F1 TV Pro is niet alleen met beeld Viaplay een stap voor. Ook het geluid wordt met meer bandbreedte geleverd.

  ViaplayViaplay GroupF1 TV ProOTTonlinestreamingdienstgeluidskwaliteitbeeldkwaliteitbandbreedte

  Reacties

 1. TV-TIP Pretty Woman

  Pretty Woman
  RTL 8 om 20:25 uur
  Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

  TV-TIP Voor Hetzelfde Geld

  Voor Hetzelfde Geld
  RTL 4 om 20:30 uur
  Leonie ter Braak helpt mensen die hun kleine woning in de stad in willen ruilen voor een paleis op het platteland. Leonie volgt Natasja Froger op als presentatrice en staat meteen voor een moeilijke opgave. Erwin en Bianca wonen in Eindhoven, en hun zoon Jorg bivakkeert op zolder mét zijn vriendin Astri. Ze zoeken twee huisjes op hetzelfde perceel, zodat ze dicht bij elkaar wonen maar tóch privacy hebben. Ze spreken af dat ze alleen verhuizen als iedereen het over een huis eens is, en dát maakt de opdracht niet makkelijker.

  Interview