Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  F1 TV verslaat Viaplay met beeldkwaliteit Formule 1

  Wie het alleen om de Formule 1 te doen is, is met F1 TV Pro niet alleen goedkoper uit dan met Viaplay, maar krijgt ook beter beeld voorgeschoteld.
  Jarco Kriek
  25 februari 2023
  comments 12
  F1 TV verslaat Viaplay met beeldkwaliteit Formule 1
  Foto Getty Images

  Tijdens de wintertest in Bahrein de afgelopen dagen bleek dat Viaplay de bandbreedte van de geleverde stream niet heeft aangepast. Net als vorig seizoen levert Viaplay de beelden met een gemiddelde bandbreedte van 5 Mb/s. Dit is lager dan het veel goedkopere F1 TV Pro. Beide streamingdiensten gebruiken overigens een techniek waarbij de bandbreedte variabel wordt geleverd, het zogenaamde VBR. De streamingdiensten maken allebei gebruik van compressietechniek AVC (H.264). Het beeldformaat is ook gelijk, namelijk Full HD 1080p/50.

   

  Meer is beter

  Bij Viaplay is de gemiddelde bandbreedte 5 Mb/s. De hoogste bandbreedte tijdens een test van bijna twee uur tijdens de wintertestdagen van de Formule 1 in Bahrein bedroeg 6 Mb/s. De bandbreedte die FOM/Liberty Media levert via de eigen streamingdienst F1 TV Pro ligt aanzienlijk hoger. De hoogst gemeten bandbreedte ligt net boven de 10 Mb/s. Het gemiddelde over dezelfde twee uur durende periode in deze vergelijkende test komt bij F1 TV Pro uit op 6,5 Mb/s. F1 TV Pro is niet alleen met beeld Viaplay een stap voor. Ook het geluid wordt met meer bandbreedte geleverd.

  ViaplayViaplay GroupF1 TV ProOTTonlinestreamingdienstgeluidskwaliteitbeeldkwaliteitbandbreedte

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Harry Potter and the Goblet of Fire

  Harry Potter and the Goblet of Fire
  Paramount Network om 20:30 uur
  In deze vierde Harry Potter-film verstoren de volgelingen van Voldemort het grootste tovenaarsfeest van het jaar: het WK zwerkbal. Als Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) na de vakantie op school komen, blijkt ook daar het nodige aan de hand: Hogwarts organiseert het prestigieuze Toverschool Toernooi.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)