Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  F1 TV Pro heeft beter beeld Formule 1 dan Viaplay

  Een deel van de Formule 1-liefhebbers is op zoek naar een vervangend aanbod voor Formule 1 nu de uitzendrechten van Ziggo Sport naar Viaplay verhuizen.
  Jarco Kriek
  14 december 2021
  comments 15
  F1 TV Pro heeft beter beeld Formule 1 dan Viaplay
  Foto Getty Images

  Als Ziggo Sport de uitzendrechten voor de Formule 1 verliest, ligt een overstap naar de nieuwe streamingdienst Viaplay" target="_blank">Viaplay die vanaf 1 maart in Nederland verkrijgbaar is het meest voor de hand. Maar VodafoneZiggo (Ziggo) heeft inmiddels een samenwerkingsovereenkomst met Viaplay-eigenaar Nordic Entertainment Group (NENT) gesloten. Hierdoor is in eerste instantie het Viaplay-abonnement rechtstreeks bij deze provider te koop. Ook wordt het – mogelijk pas na de marktintroductie – mogelijk om Viaplay direct via de bruikleendecoder via een app te gebruiken, zoals nu onder meer bij Netflix en Videoland ook gebeurt. Het kopen van een Viaplay-abonnement bij de tv-provider is voor consumenten interessant omdat in veel gevallen de maandprijs lager gaat uitvallen dan €13,99 dat wordt gehanteerd bij directe aankoop via Viaplay.

   

  Slechter

  Vooral voor Ziggo-klanten zijn de huidige ontwikkelingen slecht. Zij moeten niet alleen gaan betalen om naar Formule 1 te kunnen kijken, ook de beeldkwaliteit wordt veel slechter. Bij Ziggo werd Formule 1 zonder extra maandkosten tot dit weekend live en voor gebruikers van Mediabox Next in 4K Ultra HD uitgezonden op digitaal basiskanaal Ziggo Sport. Vanaf nu moet niet alleen worden betaald voor Formule 1 maar gaat Viaplay live sport zoals Formule 1, voetbal en darts ook nog in 720P beeldkwaliteit uitzenden. NENT houdt bij deze keuze vast aan de gedachte dat een progressive beeld bij snellere beeldwisselingen de content beter in beeld brengt dan bij interlace beeld.

   

  Goedkoper en beter

  Een beter alternatief voor Formule 1-liefhebbers is F1 TV Pro. Dit abonnement kost €64,99 per jaar. En wellicht nog belangrijker: de geleverde beeldkwaliteit is 1080P oftewel Full HD, de hoogste HD-norm die bestaat. En veel beter dan Viaplay. Het aanbod van F1 TV Pro is natuurlijk veel minder van Viaplay en blijft beperkt tot Formule 1, Formule 2 en Formule 3. Viaplay biedt naast Formule 1 nog veel andere sporten zoals Bundesliga voetbal, Premier League voetbal en PDC Darts. Daarnaast is entertainment in de vorm van films en series aanwezig.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayF1 TV ProFormule 1beeldkwaliteit

  Reacties

 1. TV-TIP Harry Potter and the Philosopher's Stone

  Harry Potter and the Philosopher's Stone
  Paramount Network om 20:30 uur
  De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt en voortdurend de pesterijen van zijn verwend neefje moet ondergaan. Op zijn elfde verjaardag verneemt Harry dat zijn ouders twee machtige tovenaars waren en dat hij unieke magische krachten bezit. Hij vertrekt naar een Britse kostschool voor leerling-tovenaars, waar hij heel wat vrienden maakt die net als hij speciale krachten bezitten. Beetje bij beetje zal hij de waarheid ontdekken achter de mysterieuze dood van zijn ouders...

  TV-TIP Grey's Anatomy

  Grey's Anatomy
  Net 5 om 20:30 uur
  Met het aankomende vertrek van Ellen Pompeo in het achterhoofd stonden de makers van Grey's Anatomy voor een kruispunt: kabbelen we door met de huidige bezetting of geven we de serie een flinke opfrisbeurt. In het slotakkoord van het vorige seizoen bleek het laatste: het opleidingsprogramma werd gesloten en daarmee werd ook meteen een hele roedel witte jassen naar de uitgang gedirigeerd. Aan het begin van het nieuwe seizoen besluit Meredith het programma tóch te reanimeren, met vijf nieuwe artsen in opleiding als gevolg.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)