Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  F1 TV Pro heeft beter beeld Formule 1 dan Viaplay

  Een deel van de Formule 1-liefhebbers is op zoek naar een vervangend aanbod voor Formule 1 nu de uitzendrechten van Ziggo Sport naar Viaplay verhuizen.
  Jarco Kriek
  14 december 2021
  comments 15
  F1 TV Pro heeft beter beeld Formule 1 dan Viaplay
  Foto Getty Images

  Als Ziggo Sport de uitzendrechten voor de Formule 1 verliest, ligt een overstap naar de nieuwe streamingdienst Viaplay die vanaf 1 maart in Nederland verkrijgbaar is het meest voor de hand. Maar VodafoneZiggo (Ziggo) heeft inmiddels een samenwerkingsovereenkomst met Viaplay-eigenaar Nordic Entertainment Group (NENT) gesloten. Hierdoor is in eerste instantie het Viaplay-abonnement rechtstreeks bij deze provider te koop. Ook wordt het – mogelijk pas na de marktintroductie – mogelijk om Viaplay direct via de bruikleendecoder via een app te gebruiken, zoals nu onder meer bij Netflix en Videoland ook gebeurt. Het kopen van een Viaplay-abonnement bij de tv-provider is voor consumenten interessant omdat in veel gevallen de maandprijs lager gaat uitvallen dan €13,99 dat wordt gehanteerd bij directe aankoop via Viaplay.

   

  Slechter

  Vooral voor Ziggo-klanten zijn de huidige ontwikkelingen slecht. Zij moeten niet alleen gaan betalen om naar Formule 1 te kunnen kijken, ook de beeldkwaliteit wordt veel slechter. Bij Ziggo werd Formule 1 zonder extra maandkosten tot dit weekend live en voor gebruikers van Mediabox Next in 4K Ultra HD uitgezonden op digitaal basiskanaal Ziggo Sport. Vanaf nu moet niet alleen worden betaald voor Formule 1 maar gaat Viaplay live sport zoals Formule 1, voetbal en darts ook nog in 720P beeldkwaliteit uitzenden. NENT houdt bij deze keuze vast aan de gedachte dat een progressive beeld bij snellere beeldwisselingen de content beter in beeld brengt dan bij interlace beeld.

   

  Goedkoper en beter

  Een beter alternatief voor Formule 1-liefhebbers is F1 TV Pro. Dit abonnement kost €64,99 per jaar. En wellicht nog belangrijker: de geleverde beeldkwaliteit is 1080P oftewel Full HD, de hoogste HD-norm die bestaat. En veel beter dan Viaplay. Het aanbod van F1 TV Pro is natuurlijk veel minder van Viaplay en blijft beperkt tot Formule 1, Formule 2 en Formule 3. Viaplay biedt naast Formule 1 nog veel andere sporten zoals Bundesliga voetbal, Premier League voetbal en PDC Darts. Daarnaast is entertainment in de vorm van films en series aanwezig.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayF1 TV ProFormule 1beeldkwaliteit

  Reacties

 1. TV-TIP The Mating Game

  The Mating Game
  NPO 1 om 19:05 uur
  Meertjes, poelen en rivieren zijn vaak het podium waar miljoenen dieren bij elkaar komen om wat heen en weer te flirten.

  TV-TIP The Sommerdahl Murders

  The Sommerdahl Murders
  NPO 3 om 20:38 uur
  In een boot in de haven van Helsingør wordt een projectontwikkelaar dood aangetroffen.

  Interview

  • *

   Perry de Man

   Guilty Pleasures

   Chef-kok Perry de Man tovert samen met BN’ers hun meest ordinaire guilty pleasures om tot culinaire gerechten.
   Reacties0 reactie(s)