Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  F1 TV Pro heeft beter beeld Formule 1 dan Viaplay

  Een deel van de Formule 1-liefhebbers is op zoek naar een vervangend aanbod voor Formule 1 nu de uitzendrechten van Ziggo Sport naar Viaplay verhuizen.
  Jarco Kriek
  14 december 2021
  comments 15
  F1 TV Pro heeft beter beeld Formule 1 dan Viaplay
  Foto Getty Images

  Als Ziggo Sport de uitzendrechten voor de Formule 1 verliest, ligt een overstap naar de nieuwe streamingdienst Viaplay die vanaf 1 maart in Nederland verkrijgbaar is het meest voor de hand. Maar VodafoneZiggo (Ziggo) heeft inmiddels een samenwerkingsovereenkomst met Viaplay-eigenaar Nordic Entertainment Group (NENT) gesloten. Hierdoor is in eerste instantie het Viaplay-abonnement rechtstreeks bij deze provider te koop. Ook wordt het – mogelijk pas na de marktintroductie – mogelijk om Viaplay direct via de bruikleendecoder via een app te gebruiken, zoals nu onder meer bij Netflix en Videoland ook gebeurt. Het kopen van een Viaplay-abonnement bij de tv-provider is voor consumenten interessant omdat in veel gevallen de maandprijs lager gaat uitvallen dan €13,99 dat wordt gehanteerd bij directe aankoop via Viaplay.

   

  Slechter

  Vooral voor Ziggo-klanten zijn de huidige ontwikkelingen slecht. Zij moeten niet alleen gaan betalen om naar Formule 1 te kunnen kijken, ook de beeldkwaliteit wordt veel slechter. Bij Ziggo werd Formule 1 zonder extra maandkosten tot dit weekend live en voor gebruikers van Mediabox Next in 4K Ultra HD uitgezonden op digitaal basiskanaal Ziggo Sport. Vanaf nu moet niet alleen worden betaald voor Formule 1 maar gaat Viaplay live sport zoals Formule 1, voetbal en darts ook nog in 720P beeldkwaliteit uitzenden. NENT houdt bij deze keuze vast aan de gedachte dat een progressive beeld bij snellere beeldwisselingen de content beter in beeld brengt dan bij interlace beeld.

   

  Goedkoper en beter

  Een beter alternatief voor Formule 1-liefhebbers is F1 TV Pro. Dit abonnement kost €64,99 per jaar. En wellicht nog belangrijker: de geleverde beeldkwaliteit is 1080P oftewel Full HD, de hoogste HD-norm die bestaat. En veel beter dan Viaplay. Het aanbod van F1 TV Pro is natuurlijk veel minder van Viaplay en blijft beperkt tot Formule 1, Formule 2 en Formule 3. Viaplay biedt naast Formule 1 nog veel andere sporten zoals Bundesliga voetbal, Premier League voetbal en PDC Darts. Daarnaast is entertainment in de vorm van films en series aanwezig.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayF1 TV ProFormule 1beeldkwaliteit

  Reacties

 1. TV-TIP MasterChef Australië: Dessert Masters

  MasterChef Australië: Dessert Masters
  Net5 om 19:30 uur
  De bejubelde Australische MasterChef-franchise wordt uitgebreid met een nieuwe gang. Onder leiding van Melissa Leong en Amaury Guichon kruisen in Dessert Masters tien bekende en minder bekende patissiers de gardes om het beste dessert uit hun bakblik te toveren. Onder hen Reynold Poernomo, de toetjeskoning die het in het zevende seizoen van MasterChef nog tot de vierde plek wist te schoppen. Inmiddels is hij de trotse eigenaar van dessertbar KOI in Sydney.

  TV-TIP Voetbal: Nations League (v): Nederland - België

  Voetbal: Nations League (v): Nederland - België
  NPO 3 om 20:23 uur
  In een groep met regerend Europees kampioen en verliezend WK-finalist Engeland wisten de Nederlandse dames bij de start van de eerste Nations League voor vrouwen al dat ze zich geen enkele misstap konden veroor­loven. Alleen de winnaar van de groep houdt immers kans op een ticket voor de Spelen. Toch ging het al in de eerste wedstrijd tegen België mis. Maar Oranje rechtte haar rug, en schopte het na vier wedstrijden tot de virtuele groepswinst. De laatste horde: die dekselse Red Flames.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)