Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Formule 1 bij Viaplay vol onduidelijkheid: wordt het 720P of 1080P?

  Welke streamingdienst levert volgend jaar Formule 1 in de beste beeldkwaliteit: Viaplay of F1 TV Pro? De onduidelijkheid overheerst op dit moment.
  Jarco Kriek
  23 december 2021
  comments 5
  Formule 1 bij Viaplay vol onduidelijkheid: wordt het 720P of 1080P?
  Foto Getty Images

  De Nederlandse uitzendrechten van Formule 1 zijn op dit moment in bezit van Nordic Entertainment Group (NENT). Dit bedrijf gaat de uitzendrechten exploiteren via de eigen streamingdienst Viaplay, die in maart in Nederland op de markt komt. Ook de eigen streamingdienst F1 TV Pro van de organisator van Formule 1 blijft in Nederland verkrijgbaar. Het Viaplay-abonnement gaat €13,99 per maand (€167,88 per jaar) kosten. Het jaarabonnement van F1 TV Pro is met €64,99 ruim honderd euro goedkoper. Viaplay biedt echter een veel uitgebreider aanbod van voor- en nabeschouwingen bij Formule 1. Daarnaast is Viaplay meer dan alleen Formule 1 en kan ook naar andere sporten zoals voetbal en darts gekeken worden. Tevens biedt Viaplay een entertainmentaanbod van ruim duizend films en volledige seizoenen van series.

   

  Beeldkwaliteit

  Hoe duidelijk het verschil in aanbod van beide streamingdiensten is, des te onduidelijker is het verhaal rond de geleverde beeldkwaliteit. Bij F1 TV Pro is er overigens weinig onduidelijkheid. De beelden bij deze dienst worden in Full HD 1080P geleverd. Bij Viaplay is het vooral onduidelijkheid troef. NENT biedt in alle markten waar het Zweedse bedrijf actief is live sport in de beeldresolutie 720P aan. Het is Rune Knudsen – Head of Sports bij NENT – die het uitzenden van sport in 720P/50 enkele weken geleden op 22 november nog eens herbevestigde als antwoord op vragen bij de persconferentie over de aankoop van de uitzendrechten van vechtsport KSW. Knudsen liet weten dat NENT kijkt naar het opwaarderen van de beeldkwaliteit van live sport, maar dat het niet aannemelijk is dat dit op korte termijn gebeurt. "Op dit moment worden alle sporten op alle platformen in alle landen waar NENT actief is in 720P aangeboden."

   

  Tekst gaat verder onder video

   

   

  Of toch?

  Het is internetsite GoStreaming die volgens eigen zeggen op basis van woorden van NENT optekent dat Formule 1 in Nederland in Full HD 1080P wordt uitgezonden. NENT zorgt hiermee voor grote onduidelijkheid over de uitzendkwaliteit van de meest prestigieuze autosportcompetitie van de wereld. Totaal TV heeft Viaplay Nederland gevraagd om duidelijkheid over de geleverde beeldkwaliteit te schaffen.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayF1 TV ProonlinestreamingdienstFormule 1beeldkwaliteitHDFull HD

  Reacties

 1. TV-TIP Restaurants at the End of the World

  Restaurants at the End of the World
  National Geographic om 17:00 uur
  Op afgelegen eilandjes, in het ijs of boven op een klif; overal ter wereld vind je exclusieve restaurants in afgelegen oorden waar je niet even met bus 32 naartoe rijdt. In Restaurants at the End of the World reist chef-kok Kristen Kish de wereld rond op zoek naar dit soort culinaire hotspots. In deze eerste aflevering klautert ze naar de hooglanden van het Panamese Boquete. Hier, op 1700 meter boven zeeniveau, is een oude koffieplantage omgebouwd tot toprestaurant.

  TV-TIP Field Trip with Curtis Stone

  Field Trip with Curtis Stone
  24 Kitchen om 19:30 uur
  Voor de vaste kijker van MasterChef Australië is het een bekend gezicht: Curtis Stone. In Field Trip with Curtis Stone neemt de hippe chef het team van zijn Amerikaanse restaurant Maude mee op sleeptouw om op de grootste culinaire plekken ter wereld inspiratie op te doen voor het nieuwe menu en de wijnkaart van zijn sterrentent in Beverly Hills.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)