Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Formule 1 bij Viaplay vol onduidelijkheid: wordt het 720P of 1080P?

  Welke streamingdienst levert volgend jaar Formule 1 in de beste beeldkwaliteit: Viaplay of F1 TV Pro? De onduidelijkheid overheerst op dit moment.
  Jarco Kriek
  23 december 2021
  comments 5
  Formule 1 bij Viaplay vol onduidelijkheid: wordt het 720P of 1080P?
  Foto Getty Images

  De Nederlandse uitzendrechten van Formule 1 zijn op dit moment in bezit van Nordic Entertainment Group (NENT). Dit bedrijf gaat de uitzendrechten exploiteren via de eigen streamingdienst Viaplay, die in maart in Nederland op de markt komt. Ook de eigen streamingdienst F1 TV Pro van de organisator van Formule 1 blijft in Nederland verkrijgbaar. Het Viaplay-abonnement gaat €13,99 per maand (€167,88 per jaar) kosten. Het jaarabonnement van F1 TV Pro is met €64,99 ruim honderd euro goedkoper. Viaplay biedt echter een veel uitgebreider aanbod van voor- en nabeschouwingen bij Formule 1. Daarnaast is Viaplay meer dan alleen Formule 1 en kan ook naar andere sporten zoals voetbal en darts gekeken worden. Tevens biedt Viaplay een entertainmentaanbod van ruim duizend films en volledige seizoenen van series.

   

  Beeldkwaliteit

  Hoe duidelijk het verschil in aanbod van beide streamingdiensten is, des te onduidelijker is het verhaal rond de geleverde beeldkwaliteit. Bij F1 TV Pro is er overigens weinig onduidelijkheid. De beelden bij deze dienst worden in Full HD 1080P geleverd. Bij Viaplay is het vooral onduidelijkheid troef. NENT biedt in alle markten waar het Zweedse bedrijf actief is live sport in de beeldresolutie 720P aan. Het is Rune Knudsen – Head of Sports bij NENT – die het uitzenden van sport in 720P/50 enkele weken geleden op 22 november nog eens herbevestigde als antwoord op vragen bij de persconferentie over de aankoop van de uitzendrechten van vechtsport KSW. Knudsen liet weten dat NENT kijkt naar het opwaarderen van de beeldkwaliteit van live sport, maar dat het niet aannemelijk is dat dit op korte termijn gebeurt. "Op dit moment worden alle sporten op alle platformen in alle landen waar NENT actief is in 720P aangeboden."

   

  Tekst gaat verder onder video

   

   

  Of toch?

  Het is internetsite GoStreaming die volgens eigen zeggen op basis van woorden van NENT optekent dat Formule 1 in Nederland in Full HD 1080P wordt uitgezonden. NENT zorgt hiermee voor grote onduidelijkheid over de uitzendkwaliteit van de meest prestigieuze autosportcompetitie van de wereld. Totaal TV heeft Viaplay Nederland gevraagd om duidelijkheid over de geleverde beeldkwaliteit te schaffen.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayF1 TV ProonlinestreamingdienstFormule 1beeldkwaliteitHDFull HD

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview