Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Formule 1 bij Viaplay vol onduidelijkheid: wordt het 720P of 1080P?

  Welke streamingdienst levert volgend jaar Formule 1 in de beste beeldkwaliteit: Viaplay of F1 TV Pro? De onduidelijkheid overheerst op dit moment.
  Jarco Kriek
  23 december 2021
  comments 5
  Formule 1 bij Viaplay vol onduidelijkheid: wordt het 720P of 1080P?
  Foto Getty Images

  De Nederlandse uitzendrechten van Formule 1 zijn op dit moment in bezit van Nordic Entertainment Group (NENT). Dit bedrijf gaat de uitzendrechten exploiteren via de eigen streamingdienst Viaplay, die in maart in Nederland op de markt komt. Ook de eigen streamingdienst F1 TV Pro van de organisator van Formule 1 blijft in Nederland verkrijgbaar. Het Viaplay-abonnement gaat €13,99 per maand (€167,88 per jaar) kosten. Het jaarabonnement van F1 TV Pro is met €64,99 ruim honderd euro goedkoper. Viaplay biedt echter een veel uitgebreider aanbod van voor- en nabeschouwingen bij Formule 1. Daarnaast is Viaplay meer dan alleen Formule 1 en kan ook naar andere sporten zoals voetbal en darts gekeken worden. Tevens biedt Viaplay een entertainmentaanbod van ruim duizend films en volledige seizoenen van series.

   

  Beeldkwaliteit

  Hoe duidelijk het verschil in aanbod van beide streamingdiensten is, des te onduidelijker is het verhaal rond de geleverde beeldkwaliteit. Bij F1 TV Pro is er overigens weinig onduidelijkheid. De beelden bij deze dienst worden in Full HD 1080P geleverd. Bij Viaplay is het vooral onduidelijkheid troef. NENT biedt in alle markten waar het Zweedse bedrijf actief is live sport in de beeldresolutie 720P aan. Het is Rune Knudsen – Head of Sports bij NENT – die het uitzenden van sport in 720P/50 enkele weken geleden op 22 november nog eens herbevestigde als antwoord op vragen bij de persconferentie over de aankoop van de uitzendrechten van vechtsport KSW. Knudsen liet weten dat NENT kijkt naar het opwaarderen van de beeldkwaliteit van live sport, maar dat het niet aannemelijk is dat dit op korte termijn gebeurt. "Op dit moment worden alle sporten op alle platformen in alle landen waar NENT actief is in 720P aangeboden."

   

  Tekst gaat verder onder video

   

   

  Of toch?

  Het is internetsite GoStreaming die volgens eigen zeggen op basis van woorden van NENT optekent dat Formule 1 in Nederland in Full HD 1080P wordt uitgezonden. NENT zorgt hiermee voor grote onduidelijkheid over de uitzendkwaliteit van de meest prestigieuze autosportcompetitie van de wereld. Totaal TV heeft Viaplay Nederland gevraagd om duidelijkheid over de geleverde beeldkwaliteit te schaffen.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayF1 TV ProonlinestreamingdienstFormule 1beeldkwaliteitHDFull HD

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)