Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Formule 1 bij Viaplay vol onduidelijkheid: wordt het 720P of 1080P?

  Welke streamingdienst levert volgend jaar Formule 1 in de beste beeldkwaliteit: Viaplay of F1 TV Pro? De onduidelijkheid overheerst op dit moment.
  Jarco Kriek
  23 december 2021
  comments 5
  Formule 1 bij Viaplay vol onduidelijkheid: wordt het 720P of 1080P?
  Foto Getty Images

  De Nederlandse uitzendrechten van Formule 1 zijn op dit moment in bezit van Nordic Entertainment Group (NENT). Dit bedrijf gaat de uitzendrechten exploiteren via de eigen streamingdienst Viaplay, die in maart in Nederland op de markt komt. Ook de eigen streamingdienst F1 TV Pro van de organisator van Formule 1 blijft in Nederland verkrijgbaar. Het Viaplay-abonnement gaat €13,99 per maand (€167,88 per jaar) kosten. Het jaarabonnement van F1 TV Pro is met €64,99 ruim honderd euro goedkoper. Viaplay biedt echter een veel uitgebreider aanbod van voor- en nabeschouwingen bij Formule 1. Daarnaast is Viaplay meer dan alleen Formule 1 en kan ook naar andere sporten zoals voetbal en darts gekeken worden. Tevens biedt Viaplay een entertainmentaanbod van ruim duizend films en volledige seizoenen van series.

   

  Beeldkwaliteit

  Hoe duidelijk het verschil in aanbod van beide streamingdiensten is, des te onduidelijker is het verhaal rond de geleverde beeldkwaliteit. Bij F1 TV Pro is er overigens weinig onduidelijkheid. De beelden bij deze dienst worden in Full HD 1080P geleverd. Bij Viaplay is het vooral onduidelijkheid troef. NENT biedt in alle markten waar het Zweedse bedrijf actief is live sport in de beeldresolutie 720P aan. Het is Rune Knudsen – Head of Sports bij NENT – die het uitzenden van sport in 720P/50 enkele weken geleden op 22 november nog eens herbevestigde als antwoord op vragen bij de persconferentie over de aankoop van de uitzendrechten van vechtsport KSW. Knudsen liet weten dat NENT kijkt naar het opwaarderen van de beeldkwaliteit van live sport, maar dat het niet aannemelijk is dat dit op korte termijn gebeurt. "Op dit moment worden alle sporten op alle platformen in alle landen waar NENT actief is in 720P aangeboden."

   

  Tekst gaat verder onder video

   

   

  Of toch?

  Het is internetsite GoStreaming die volgens eigen zeggen op basis van woorden van NENT optekent dat Formule 1 in Nederland in Full HD 1080P wordt uitgezonden. NENT zorgt hiermee voor grote onduidelijkheid over de uitzendkwaliteit van de meest prestigieuze autosportcompetitie van de wereld. Totaal TV heeft Viaplay Nederland gevraagd om duidelijkheid over de geleverde beeldkwaliteit te schaffen.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayF1 TV ProonlinestreamingdienstFormule 1beeldkwaliteitHDFull HD

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Polen - Argentinië

  WK Voetbal: Polen - Argentinië
  NPO 1 om 19:50 uur
  Robert Lewandowski is het nieuwe gezicht van FC Barcelona en neemt het vanavond op tegen het oude uithangbord van de Blaugrana: Lionel Messi. De zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or heeft een volle prijzenkast, alleen de wereldbeker ontbreekt nog. De Argentijn is de jongste niet meer, dus áls hij de prijs nog mee naar huis wil nemen, moet het nu gebeuren.

  TV-TIP Valerian and the City of a Thousand Planets

  Valerian and the City of a Thousand Planets
  RTL 7 om 20:30 uur
  In de 28e eeuw zijn speciale agenten Valerian en Laureline een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de 'Stad van Duizend Planeten'.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)