Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Formule 1 gaat van start: Hoe en waar kan je Grand Prix Bahrein volgen?

  De motoren gaan weer ronken. Het Formule 1 seizoen gaat beginnen met de eerste Grand Prix in Bahrein. Hoe en waar kan je de snelle racebolides op het beeldscherm volgen?
  Jarco Kriek
  3 maart 2023
  comments 0
  Formule 1 gaat van start: Hoe en waar kan je Grand Prix Bahrein volgen?
  Foto Getty Images

  Voor het live kijken naar Formule 1 kunnen kijkers in Nederland een abonnement afsluiten bij Viaplay of F1 TV. Voor wie alleen naar Formule 1 wil kijken is F1 TV de voordeligste optie. Viaplay is duurder, maar biedt daarnaast ook andere sporten zoals voetbal en darts. Ook is bij Viaplay een entertainmentaanbod bestaande uit films, series en documentaires beschikbaar. Formule 1-fans krijgen ook uitgebreide voor- en nabeschouwingen, Formule 1-gerelateerde programma’s buiten het weekend en documentaires over Formule 1-coureurs waaronder Max Verstappen en Nyck de Vries. Voor de Nederlandse Formule 1-fans biedt Viaplay dus een completer aanbod.

   

  Alternatieven

  Er is nog een ander alternatief om naar Formule 1 te kijken. Dit ontstaat door het gebruik van een VPN-verbinding. Diverse tv-zenders tonen Formule 1-races live via een gratis internetstream. Deze internetstream mag vanwege uitzendrechten niet buiten het eigen land van deze zender aangeboden worden. Hiervoor wordt de geoblocking techniek gebruikt. Dit betekent dat een internetstream niet toegankelijk als de kijker inlogt met een IP-adres van buiten het land waarvoor de zender de uitzendrechten heeft. Dit is te omzeilen door gebruik van een VPN. Dit zorgt er namelijk voor dat de kijker verbinding maakt via een server uit het land waar de aanbieder zich bevindt. De internetstream is hierdoor gewoon te bekijken. Meer over het gebruik van een VPN en welke zenders dergelijke internetstreams aanbieden leest u in dit artikel.

   

  Viaplay Xtra

  Viaplay is een streamingdienst. Dit betekent dat er online via een app kan worden gekeken via bijvoorbeeld online mediaspelers, Smart TV-internettelevisies, tablets of smartphones naar content – en dus ook Formule. Wie echter een Viaplay-abonnement bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta, Caiway of Solcon heeft afgesloten, kan op zaterdag en zondag de Formule 1 direct via de televisie of bruikleendecoder bekijken op het kanaal Viaplay Xtra. Het voordeel is kwalitatief beter en stabieler beeld. Viaplay biedt bij het abonnement de mogelijkheid om met twee apparaten gelijktijdig content te kijken. Kijken via Viaplay Xtra wordt hierbij niet beschouwd als een apparaat waarmee gekeken wordt.

   

  Radio

  Het Nederlandse commentaar bij live Formule 1-uitzendingen wordt bij zowel Viaplay als bij F1 TV verzorgd door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Een deel van de kijkers vindt dit commentaar te zakelijk en in hun ogen dus saai. Deze groep kijkers kan ook kiezen voor het commentaar dat Olav Mol en Jack Plooij live op Grand Prix Radio verzorgen. In de app van deze radiozender zijn mogelijkheden aanwezig om het geluid met de live beelden van Viaplay of F1 TV te synchroniseren. Het commentaar van Mol en Plooij is niet meer te beluisteren via de Nederlandse website en de digitale etherverspreiding via het DAB+ netwerk. Voor het commentaar is de radiozender namelijk uitgeweken naar België. Dit komt doordat Viaplay dit jaar naast de tv-rechten ook de radiorechten van Formule 1 bezit. Hierdoor is het commentaar van Viaplay nu live via diverse websites van DPG Media te beluisteren. Viaplay Group en DPG Media hebben hiervoor een overeenkomst gesloten.

   

  Bahrein

  De eerste Grand Prix van 2023 vindt plaats in oliestaat Bahrein. In verband met mondiale tijdverschillen gelden bij deze Grand Prix gewijzigde Nederlandse uitzendtijden. Hieronder vindt u het tijdschema voor dit raceweekend.

   

  Vrijdag 3 maart

   

  • Vrije training 1: 12.30 uur - 13.30 uur
  • Vrije training 2: 16.00 uur - 17.00 uur

   

  Zaterdag 4 maart

   

  • Vrije training 3: 12.30 uur - 13.30 uur
  • Kwalificatie: 16.00 uur - 17.00 uur

   

  Zondag 5 maart

   

  • Race: startsein om 16.00 uur
  ViaplayViaplay GroupViaplay XtraF1 TVOTTonlinestreamingdienstlineair

  Reacties

 1. TV-TIP Assassin's Creed

  Assassin's Creed
  RTL 7 om 20:25 uur
  Callum (Michael Fassbender) wordt wegens moord ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt nooit voltrokken: het bedrijf Abstergo laat Callum via een geavanceerde techniek in de huid van zijn vijftiende-eeuwse voorvader Aguilar kruipen. Als Aguilar moet hij de Tempeliers uitschakelen.

  TV-TIP Wheeler Dealers World Tour

  Wheeler Dealers World Tour
  discovery om 20:30 uur
  De Wheeler Dealers hebben er zó veel seizoenen opzitten, dat het programma inmiddels ‘klokje rond’ is gegaan. Marc en Elvis vertrekken naar Italië, waar ze relatief goedkoop een Ferrari 348 op de kop kunnen tikken. De combinatie ‘goedkoop’ en ‘Ferrari’ komt niet vaak voor, en er blijkt heel wat aan de auto te mankeren. Elvis moet flink tekeergaan in zijn garage om het racemonster weer terug in tiptop-conditie te brengen.

  Interview