Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Formule 1 moet nog beginnen: nu al capaciteitsprobleem bij Viaplay?

  Viaplay is de streamingdienst die vanaf 1 maart in Nederland verkrijgbaar is en een mix van live sport – waaronder Formule 1 – en entertainment gaat aanbieden.
  Jarco Kriek
  17 januari 2022
  comments 8
  Formule 1 moet nog beginnen: nu al capaciteitsprobleem bij Viaplay?
  Foto Getty Images

  Een slechte generale repetitie voor Viaplay" target="_blank">Viaplay van Nordic Entertainment Group (NENT). Of toch niet? De streamingdienst lijkt last te hebben van capaciteitsproblemen bij het streamen van live sport. Juist net nadat Viaplay Nederland officieel heeft bevestigd dat Formule 1 en andere live sport evenementen aangeboden gaan worden in de beeldkwaliteit 1080P/50 – in plaats van minder bandbreedteverbruikende 720P/50 – heeft de streamingdienst problemen met het leveren van beelden van live sport aan abonnees in landen waar Viaplay al actief is.

   

  KSW

  De twee laatste evenementen van de vooral in Oost-Europa populaire vechtsportcompetitie KSW hebben problemen met streamen voor Viaplay-abonnees opgeleverd. Bij het voorlaatste evenement waren het tijdelijke onderbrekingen en het ‘stotteren’ van het beeld. Bij het laatste evenement dit weekend op zaterdagavond viel de stream bij het laatste en belangrijkste gevecht in het geheel uit. Direct daarna uitten boze abonnees hun ongenoegen via sociale media zoals Twitter. Zondagmorgen kwam Viaplay met een kort bericht waarin werd verklaard dat de streamingdienst bij het KSW-gevecht last van ‘technische problemen’ had. Daarbij werd niet genoemd wat de technische problemen precies waren.

   

  Formule 1

  De Nederlandse uitzendrechten van KSW zijn eveneens in handen van NENT ten behoeve van Viaplay. Omdat KWS in Nederland niet zo populair is, wordt niet verwacht dat bij deze sport in ons land dergelijke problemen ontstaan. Anders kan dit worden bij de live streams van Formule 1. Ook bij kenners bestaat de vrees dat Viaplay bij deze sport in Nederland mogelijk last van capaciteitsproblemen kan ondervinden. Zeker nu Viaplay heeft aangekondigd om Formule 1 in 1080P/50 te gaan streamen.

   

  Bandbreedte

  Een belangrijke rol hierbij speelt het aantal apparaten waarop gelijktijdig wordt gekeken naar Formule 1. Begint Viaplay het Formule 1-seizoen met 500.000 abonnees – wat niet ondenkbaar is omdat Ziggo Sport Totaal meer abonnees had tijdens afgelopen seizoen Formule 1 – dan kunnen maximaal een miljoen apparaten gelijktijdig kijken. In dat geval dient NENT vele terabyte bandbreedte bij internetverdeelpunt AMS-IX te huren. Los hiervan kunnen er ook capaciteitsproblemen op de netwerken van VodafoneZiggo (Ziggo), KPN en andere netwerkeigenaren als Delta Fiber en Open Dutch Fiber (T-Mobile) ontstaan.

   

  Lees hier eerdere artikelen van Totaal TV over de komst van Viaplay in Nederland.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplaybandbreedtecapaciteitsprobleemonlineOTTstreamingdienstFormule 1F1Max Verstappen

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)