Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Formule 1 moet nog beginnen: nu al capaciteitsprobleem bij Viaplay?

  Viaplay is de streamingdienst die vanaf 1 maart in Nederland verkrijgbaar is en een mix van live sport – waaronder Formule 1 – en entertainment gaat aanbieden.
  Jarco Kriek
  17 januari 2022
  comments 8
  Formule 1 moet nog beginnen: nu al capaciteitsprobleem bij Viaplay?
  Foto Getty Images

  Een slechte generale repetitie voor Viaplay van Nordic Entertainment Group (NENT). Of toch niet? De streamingdienst lijkt last te hebben van capaciteitsproblemen bij het streamen van live sport. Juist net nadat Viaplay Nederland officieel heeft bevestigd dat Formule 1 en andere live sport evenementen aangeboden gaan worden in de beeldkwaliteit 1080P/50 – in plaats van minder bandbreedteverbruikende 720P/50 – heeft de streamingdienst problemen met het leveren van beelden van live sport aan abonnees in landen waar Viaplay al actief is.

   

  KSW

  De twee laatste evenementen van de vooral in Oost-Europa populaire vechtsportcompetitie KSW hebben problemen met streamen voor Viaplay-abonnees opgeleverd. Bij het voorlaatste evenement waren het tijdelijke onderbrekingen en het ‘stotteren’ van het beeld. Bij het laatste evenement dit weekend op zaterdagavond viel de stream bij het laatste en belangrijkste gevecht in het geheel uit. Direct daarna uitten boze abonnees hun ongenoegen via sociale media zoals Twitter. Zondagmorgen kwam Viaplay met een kort bericht waarin werd verklaard dat de streamingdienst bij het KSW-gevecht last van ‘technische problemen’ had. Daarbij werd niet genoemd wat de technische problemen precies waren.

   

  Formule 1

  De Nederlandse uitzendrechten van KSW zijn eveneens in handen van NENT ten behoeve van Viaplay. Omdat KWS in Nederland niet zo populair is, wordt niet verwacht dat bij deze sport in ons land dergelijke problemen ontstaan. Anders kan dit worden bij de live streams van Formule 1. Ook bij kenners bestaat de vrees dat Viaplay bij deze sport in Nederland mogelijk last van capaciteitsproblemen kan ondervinden. Zeker nu Viaplay heeft aangekondigd om Formule 1 in 1080P/50 te gaan streamen.

   

  Bandbreedte

  Een belangrijke rol hierbij speelt het aantal apparaten waarop gelijktijdig wordt gekeken naar Formule 1. Begint Viaplay het Formule 1-seizoen met 500.000 abonnees – wat niet ondenkbaar is omdat Ziggo Sport Totaal meer abonnees had tijdens afgelopen seizoen Formule 1 – dan kunnen maximaal een miljoen apparaten gelijktijdig kijken. In dat geval dient NENT vele terabyte bandbreedte bij internetverdeelpunt AMS-IX te huren. Los hiervan kunnen er ook capaciteitsproblemen op de netwerken van VodafoneZiggo (Ziggo), KPN en andere netwerkeigenaren als Delta Fiber en Open Dutch Fiber (T-Mobile) ontstaan.

   

  Lees hier eerdere artikelen van Totaal TV over de komst van Viaplay in Nederland.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplaybandbreedtecapaciteitsprobleemonlineOTTstreamingdienstFormule 1F1Max Verstappen

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)