Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Formule 1: via omweg toch commentaar Olav Mol bij Viaplay

  Fans van Formule 1-commentator Olav Mol kunnen via een omweg toch naar zijn stem tijdens het beeldverslag van Formule 1-races luisteren.
  Jarco Kriek
  2 januari 2022
  comments 8
  Formule 1: via omweg toch commentaar Olav Mol bij Viaplay
  Foto Getty Images

  Nordic Entertainment Group (NENT) heeft de Nederlandse uitzendrechten van Formule 1 van VodafoneZiggo (Ziggo) overgenomen. Hierdoor is de koningsklasse van de autosport in ieder geval de komende drie jaar bij streamingdienst Viaplay live te bekijken. NENT slaat echter een nieuwe weg in bij het aanbieden van Formule 1 aan abonnees. Een belangrijke wijziging is dat Olav Mol niet meer het commentaar bij F1-uitzendingen bij Viaplay gaat verzorgen. Hiervoor heeft NENT de commentatoren Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk aangesteld.


  Toch commentaar Mol

  Olav Mol behoudt met zijn eigen online radiozender Grand Prix Radio in ieder geval het komende seizoen de uitzendrechten voor online radio van Formule 1. Hierdoor blijft Olav Mol live commentaar bij de kwalificaties en races leveren. Mol en Grand Prix Radio hebben nu een app gemaakt die automatisch het geluid van televisie en Grand Prix Radio synchroniseert. Op deze manier kunnen liefhebbers van Olav Mol op eenvoudige wijze toch zijn stem en expertise horen bij beelden die via Viaplay of F1 TV Pro bekeken kunnen worden. Mol verzorgt het commentaar vooralsnog vanuit Hilversum. Alleen als een geldschieter zich gaat aanmelden dan overweegt Mol weer verslag vanaf het circuit te gaan verzorgen. Naast zijn werk voor Grand Prix Radio blijft Mol aan Ziggo verbonden voor de samenvattingen en programma’s rond Formule 1.

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)