Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Freedom Internet verlaagt maandprijs internet tot 10 euro

  Het kan dus nog steeds. Freedom Internet heeft een prijsverlaging aangekondigd voor de internetabonnementen via de glasvezelnetwerken van KPN.
  Jarco Kriek
  28 maart 2024
  comments 1
  Freedom Internet verlaagt maandprijs internet tot 10 euro
  Foto Getty Images

  Wie dieper in de materie duikt, ziet dat Freedom Internet een van de laatste internetproviders is die de prijs van glasvezelinternet via de KPN-netwerken NetwerkNL en Glaspoort gaat verlagen. Al eerder deed KPN dit zelf bij de eigen merken KPN en Youfone. Ook bij andere internetaanbieders ging de prijs van het internetabonnement via KPN glasvezel omlaag. Dit heeft vooral te maken met een lagere wholesaleprijs die KPN berekent aan gebruikers van zijn glasvezelnetwerken.

   

  KPN wholesale

  Hierdoor geldt de prijsverlaging niet voor alle klanten. Als Freedom Internet de internetverbinding levert via glasvezels van een andere exploitant, zoals Delta Fiber of Open Dutch Fiber, blijft de prijs gelijk. Ook als het internet via KPN-netwerken wordt geleverd maar de belichting van de kabels – een deel van de wholesale dus – via een ander bedrijf verloopt, geldt de prijsverlaging niet.

   

  Tot 10 euro

  Voor de groep Freedom Internet-klanten waarvoor de prijsverlaging geldt worden de nieuwe maandprijzen op 1 mei van kracht. Het goedkoopste abonnement met de instapsnelheid van 50 Mb/s blijft met 51 euro in prijs gelijk. De daaropvolgende abonnementsvormen gaan wel in prijs omlaag. Dit zijn de abonnementen 100 Mb/s (wordt €53 – was €59), 200 Mb/s (wordt €57 – was €67), 500Mbps (wordt €61 – was €71) en 1 Gb/s (wordt €67 – was €76). Bij alle abonnementen geldt dat de down- en uploadsnelheid gelijk is, ook wel symmetrisch genoemd. In Nederland is alleen symmetrisch internet mogelijk via glasvezel, en niet via kabel (Ziggo) of DSL (KPN koper).

  Freedom Internetglasvezelinternetprijsverlaging

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview