Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Wordt het bij Ziggo, KPN, Odido en Delta stil op de BBC-radiozenders?

  De komende dagen wordt duidelijk welke providers goed zijn voorbereid op belangrijke wijzigingen in het aanvoersignaal van het radioaanbod.
  Jarco Kriek
  8 januari 2024
  comments 1
  • *
  • *

  BBC voert namelijk een aantal belangrijke frequentiewijzigingen door bij de satellietdistributie via de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost. Het satellietsignaal wordt door veel providers gebruikt als aanvoersignaal voor doorgifte van BBC-zenders via de eigen netwerken. De doorgifte van de tv-zenders van BBC komt bij providers als Ziggo, KPN, Odido en Delta niet in gevaar. De afgelopen maanden zijn hiervoor al wijzigingen doorgevoerd. Dat de BBC stopt met satellietdistributie in SD-kwaliteit gaat hierdoor niet voor problemen zorgen.

   

  Radio

  Anders is het bij het radioaanbod van veel Nederlandse providers. Gelijktijdig met de uitschakeling van de SD-kanalen bij de satellietdistributie wijzigt BBC namelijk de frequenties van de radiozenders die door veel Nederlandse providers worden aangeboden. Als providers die satelliet als aanvoersignaal gebruiken hun doorgifte naar klanten niet wijzigen, betekent dit dat de BBC radiozenders niet meer te beluisteren zijn. Alleen als providers het aanvoersignaal naar de juiste nieuwe frequentie overzetten blijft de ontvangst van BBC-radiozenders gegarandeerd. Overigens gebruiken niet alle providers satelliet als aanvoersignaal. Ook aanvoer via het glasvezelnetwerk van Mediagateway wordt door een deel van de providers voor doorgifte gebruikt.

  BBCradioaanvoersignaalAstra2satelliet

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview