Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Wordt het bij Ziggo, KPN, Odido en Delta stil op de BBC-radiozenders?

    De komende dagen wordt duidelijk welke providers goed zijn voorbereid op belangrijke wijzigingen in het aanvoersignaal van het radioaanbod.
    Jarco Kriek
    8 januari 2024
    comments 1
    • *
    • *

    BBC voert namelijk een aantal belangrijke frequentiewijzigingen door bij de satellietdistributie via de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost. Het satellietsignaal wordt door veel providers gebruikt als aanvoersignaal voor doorgifte van BBC-zenders via de eigen netwerken. De doorgifte van de tv-zenders van BBC komt bij providers als Ziggo, KPN, Odido en Delta niet in gevaar. De afgelopen maanden zijn hiervoor al wijzigingen doorgevoerd. Dat de BBC stopt met satellietdistributie in SD-kwaliteit gaat hierdoor niet voor problemen zorgen.

     

    Radio

    Anders is het bij het radioaanbod van veel Nederlandse providers. Gelijktijdig met de uitschakeling van de SD-kanalen bij de satellietdistributie wijzigt BBC namelijk de frequenties van de radiozenders die door veel Nederlandse providers worden aangeboden. Als providers die satelliet als aanvoersignaal gebruiken hun doorgifte naar klanten niet wijzigen, betekent dit dat de BBC radiozenders niet meer te beluisteren zijn. Alleen als providers het aanvoersignaal naar de juiste nieuwe frequentie overzetten blijft de ontvangst van BBC-radiozenders gegarandeerd. Overigens gebruiken niet alle providers satelliet als aanvoersignaal. Ook aanvoer via het glasvezelnetwerk van Mediagateway wordt door een deel van de providers voor doorgifte gebruikt.

    BBCradioaanvoersignaalAstra2satelliet

    Reacties

  1. TV-TIP Wielrennen: Vuelta Feminina

    Wielrennen: Vuelta Feminina
    NPO 1 om 13:11 uur
    De Ronde van Spanje voor vrouwen is tot nu toe meestal een Nederlands feestje. Annemiek van Vleuten won de afgelopen drie edities van de wielerkoers. Nu haar racefiets ergens in een wilg hangt is haar troon vacant. Alle ogen zijn gericht op Demi Vollering, die vorig jaar tweede werd op een paar seconden van Van Vleuten. De Italiaanse Gaia Realini, vorig jaar derde, zal proberen de Nederlandse zegereeks te beëindigen.

    TV-TIP Ik Ben Onzichtbaar

    Ik Ben Onzichtbaar
    NPO 3 om 19:20 uur
    Het verhaal van Joodse kinderen in de Tweede Wereld­oorlog wordt concreet gemaakt met voorwerpen die ze in Nederland achterlieten. Kinderen in de studio kunnen vragen stellen over de poppenhuizen, kleding of instrumenten. Door middel van stopmotion-filmpjes wordt duidelijk wat er met de vorige eigenaartjes van de spullen gebeurd is. Ik Ben Onzichtbaar leert de jeugd over WO II op een manier die dicht op hun eigen belevingswereld aansluit.

    Interview