Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Wordt het bij Ziggo, KPN, Odido en Delta stil op de BBC-radiozenders?

    De komende dagen wordt duidelijk welke providers goed zijn voorbereid op belangrijke wijzigingen in het aanvoersignaal van het radioaanbod.
    Jarco Kriek
    8 januari 2024
    comments 1

    BBC voert namelijk een aantal belangrijke frequentiewijzigingen door bij de satellietdistributie via de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost. Het satellietsignaal wordt door veel providers gebruikt als aanvoersignaal voor doorgifte van BBC-zenders via de eigen netwerken. De doorgifte van de tv-zenders van BBC komt bij providers als Ziggo, KPN, Odido en Delta niet in gevaar. De afgelopen maanden zijn hiervoor al wijzigingen doorgevoerd. Dat de BBC stopt met satellietdistributie in SD-kwaliteit gaat hierdoor niet voor problemen zorgen.

     

    Radio

    Anders is het bij het radioaanbod van veel Nederlandse providers. Gelijktijdig met de uitschakeling van de SD-kanalen bij de satellietdistributie wijzigt BBC namelijk de frequenties van de radiozenders die door veel Nederlandse providers worden aangeboden. Als providers die satelliet als aanvoersignaal gebruiken hun doorgifte naar klanten niet wijzigen, betekent dit dat de BBC radiozenders niet meer te beluisteren zijn. Alleen als providers het aanvoersignaal naar de juiste nieuwe frequentie overzetten blijft de ontvangst van BBC-radiozenders gegarandeerd. Overigens gebruiken niet alle providers satelliet als aanvoersignaal. Ook aanvoer via het glasvezelnetwerk van Mediagateway wordt door een deel van de providers voor doorgifte gebruikt.

    BBCradioaanvoersignaalAstra2satelliet

    Reacties

  1. TV-TIP Bridget Jones's Diary

    Bridget Jones's Diary
    SBS9 om 20:00 uur
    Bridget Jones (Renée Zellweger) is een neurotische dertiger die rookt, drinkt, te veel eet en een rampzalig liefdesleven heeft. Ze neemt zich rond de jaarwisseling voor dat alles moet veranderen en dat het tijd wordt dat ze de juiste man vindt. Een mogelijke kandidaat is haar aantrekkelijke baas Daniel (Hugh Grant), een echte rokkenjager.

    TV-TIP Dish is Europe

    Dish is Europe
    24Kitchen om 20:30 uur
    Miljuschka Witzenhausen houdt van eten, en is al jarenlang bezig om haar eigen kookimperium op te bouwen. Ze schreef boeken, heeft haar eigen magazine én verschillende shows op 24 Kitchen. In dit nieuwe programma reist ze door Europa om de beste gerechten te proeven. Ze start in Athene, waar ze klassiekers als feta, souvlaki, bougatsa en Griekse yoghurt maakt én proeft. Miljuschka krijgt ook tips van ‘locals’, zoals hoe je op vakantie de beste eettentjes herkent.

    Interview