Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Game of Thrones breekt alle records bij Ziggo

    Het einde van Game of Thrones is een feit. De laatste aflevering van de HBO-serie is sinds maandag in Nederland exclusief bij Ziggo te zien. Klanten van dit kabelbedrijf kunnen onbeperkt alle afleveringen van de serie bingewatchen.
    Peter de Koning
    21 mei 2019
    comments 5
    Game of Thrones breekt alle records bij Ziggo

    Net als in Amerika heeft Game of Thrones ook in Nederland alle records gebroken. De epische HBO-serie is de hoogstgewaardeerde serie ooit met een IMDb van 9,5. Het allerlaatste seizoen dat op 15 april van start ging bij Ziggo was het bestbekeken seizoen ooit. Ter vergelijking, seizoen acht is nu al twee keer zoveel bekeken als seizoen zeven twee jaar geleden. Nog nooit is er zoveel on demand gestreamed via de Ziggo mediaboxen en met Ziggo GO sinds Ziggo de exclusieve HBO-rechten per 1 januari 2017 overnam.

     

    Ziggo Movies & Series

    Het succes is ook terug te zien in de stijging van het aantal klanten dat speciaal voor Game of Thrones een Movies & Series XL-abonnement heeft aangeschaft. In de aanloop naar het laatste seizoen verdrievoudigde het aantal nieuw afgesloten abonnementen ten opzichte van de reguliere instroom. Ook was er een sterke stijging te zien in het aantal klanten dat Movies & Series L, de gratis variant voor klanten die Vodafone en Ziggo combineren, hebben geactiveerd.

     

    Game of Thrones

    Het veelbesproken allerlaatste seizoen met dramatische onthullingen, grootse herenigingen en bloedige gevechten waren zes weken lang het gesprek van de dag. Het aantal kijkers tijdens het seizoen nam alleen maar toe. Dat iedereen op het puntje van zijn stoel zat voor de laatste aflevering bleek ook wel uit de run op kaarten die er was voor de finale-vertoning in maar liefst 23 Pathé-bioscoopzalen. Om de serie een waardig einde te geven, werd speciaal voor Ziggo-klanten en Pathé Unlimited-kaarthouders de laatste aflevering op het witte doek door het hele land vertoond. Duizenden fans kwamen in de bioscoop bijeen om de ontknoping samen te beleven. Na de laatste aflevering was de verslagenheid onder de GoT-fans groot. Bekende fans van het eerste uur waren in Amsterdam aanwezig om samen te kijken.

     

    Afscheid Ziggo van Game of Thrones

    Met de documentaire Game of Thrones: The Last Watch wordt afscheid van Game of Thrones genomen. Dit intieme kijkje achter de schermen van de Britse Jeanie Finlay over ‘the making of’ van seizoen 8 is vanaf maandag 27 mei te zien bij Movies & Series L en XL.

    ZiggoVodafoneZiggoZiggo Movies & SeriesHBOuitzendrechtenexclusieve contentZiggo GOvideo on demandHBOGame of Thrones

    Reacties

  1. TV-TIP Het Geheim van de Meester

    Het Geheim van de Meester
    NPO 2 om 20:30 uur
    Vincent van Gogh is wereldberoemd, onder andere door zijn bijzondere kleurgebruik. Verschillende kunstexperts proberen Van Gogh na te doen in het nieuwe seizoen van Het Geheim van de Meester. Het doel is om een nieuwe versie van De Amandelbloesem te maken, maar dat blijkt een enorme opgave. Van Gogh gebruikte tientallen verschillende tinten blauw, en kunstenares Lisa heeft het er bijzonder moeilijk mee. Materiaaldeskundigen Joris en Thijs proberen de juiste pigmenten te vinden, en restaurator Michel vertelt hoe Japanse prentkunst grote indruk op Van Gogh maakte.

    TV-TIP Het Perfecte Plaatje op Reis

    Het Perfecte Plaatje op Reis
    RTL 4 om 20:30 uur
    Het Perfecte Plaatje op Reis is terug, en de deelnemers van het nieuwe seizoen vallen met hun neus in de boter. De wedstrijd vindt dit jaar plaats in Thailand, en dus kan de winterjas lekker in de kast blijven. BN’ers als Danny de Munk, Susan Visser, Kaj Gorgels en Mark Baanders nemen het in de tropen tegen elkaar op in de spannende fotografiewedstrijd. Dit jaar doet er géén lid van de koninklijke familie mee, dus hopelijk blijft een tweede ‘badpakrel’ ons bespaard.

    Interview