Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Geen radiozenders De Digitale Radio van Ziggo: zo los je dit op?

  Je hebt De Digitale Radio van Ziggo of de Quantis QE317 gekocht en na de installatie blijkt dat het apparaat na installatie geen enkele radiozender ontvangt. Wat nu?
  Jarco Kriek
  23 february 2021
  comments 6
  Geen radiozenders De Digitale Radio van Ziggo: zo los je dit op?

  De Digitale Radio van Ziggo en Quantis QE317 zijn geheel identieke apparaten. Op internet verschijnen berichten van Ziggo-klanten die na de eerste installatie van de digitale radiotuner geen enkele radiozender ontvangen. Daar kan in de meeste gevallen zelf een oplossing voor gevonden worden. Totaal TV biedt hierbij de helpende hand.

   

  Analoog is anders dan digitaal

  In algemene zin wordt vaak gesproken dat bij de installatie van De Digitale Radio de coax antennekabel vanuit de huidige analoge radio gehaald kan worden en in De Digitale Radio gestoken kan worden. Dit is echter niet altijd het geval. Bij de oudere wandcontactdozen die Ziggo gebruikt, zitten namelijk filters die bij de radio-uitgang ervoor zorgen dat alleen het frequentiespectrum voor analoge radio wordt doorgegeven. Omdat digitale radio door Ziggo op veel hogere frequenties wordt geleverd gaat bij deze oudere wandcontactdozen het simpelweg overzetten van de coax antennekabel niet op. De coax antennekabel dient in dat geval aan de tv-uitgang van de wandcontactdoos aangesloten te worden.

   

  Zelf oplossen

  Ziggo levert hiervoor een extra splitter bij De Digitale Radio. Hierdoor kan de coax antennekabel van de radio makkelijk aan de tv-uitgang van de wandcontactdoos gekoppeld worden. Mocht deze splitter niet aanwezig zijn of de eindgebruiker wil minder coaxkabel gebruiken, kan ook de doorlusmogelijkheid van De Digitale Radio gebruikt worden. In dat geval wordt de coax antennekabel uit de televisie of tv-decoder gehaald. Deze wordt in de antenne-ingang van De Digitale Radio geplaatst. Een extra coax antennekabel dient gebruikt te worden om vanuit de antenne-uitgang van De Digitale Radio een connectie met de televisie of tv-decoder te maken.

   

  Fabrieksreset

  Mocht de eerste installatie mislukt zijn dan is aan te raden om een Fabrieksreset (factory reset) uit de te voeren alvorens De Digitale Radio opnieuw te installeren. Daarna kunnen de volgende stappen doorlopen worden. Dit geldt ook voor de eerste installatie bij een apparaat dat nieuw uit de doos komt.

  • Schakel De Digitale Radio in met de afstandsbediening
  • Selecteer de taal van het menu met de omhoog/omlaag toetsen en druk daarna OK
  • In het display verschijnt de test ‘Ziggo’. Druk op OK
  • In het display verschijnt de tekst ‘04444’. Druk op OK
  • De Digitale Radio gaat nu op zoek naar digitale radiozenders 

  Totaal TV heeft in de afgelopen maanden diverse artikelen over het stoppen van analoge FM-kabelradio bij Ziggo gepubliceerd. Hier kunt u de belangrijkste artikelen terugvinden.

  • Hier vindt u een eerder door Totaal TV gepubliceerde test van De Digitale Radio
  • Hier vindt u een overzicht van de mogelijkheden om digitaal bij Ziggo radio te luisteren.
  ZiggoVodafoneZiggoanaloogdigitaalradioDe Digitale Radio

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de 4K Ultra HD van A Clockwork Orange

   Al stampend, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex, een vandaal met een bolhoed, zich uitstekend, al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Dit voor vier Oscars genomineerde, krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

  TV-TIP The Daily Show

  The Daily Show
  Comedy Central Extra om 06:00 uur
  Wie nog wekelijks verlangt naar Zondag met Lubach kan prima dagelijks terecht bij Arjen Lubach's inspiratiebron The Daily Show.

  TV-TIP The Girl on the Train

  The Girl on the Train
  om 02:53 uur
  De gescheiden Rachel neemt dagelijks de trein en begluurt het perfecte stel, maar op een dag is de vrouw van het koppel weg.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Cupido Ofzo

   Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
   Reacties0 reactie(s)