Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Gerucht: ‘Formule 1 volgend jaar van Viaplay naar Ziggo Sport’

    Niet in 2025 maar wellicht al volgend jaar maakt Formule 1 de overstap van Viaplay naar Ziggo Sport, en dus van online naar lineair. Tenminste: als de geruchten waar zijn.
    Jarco Kriek
    30 juni 2023
    comments 9
    Gerucht: ‘Formule 1 volgend jaar van Viaplay naar Ziggo Sport’

    De strijd om de nieuwe Formule 1 uitzendrechten voor Nederland komt de komende maand op stoom. Maar dit gaat mogelijk niet om de uitzendrechten vanaf het seizoen 2025. Volgens GPToday – dat zich baseert op bronnen rondom VodafoneZiggo – kan de Formule 1 mogelijk volgend jaar al bij Viaplay verdwijnen. De huidige overeenkomst met Viaplay zou namelijk een lengte van twee jaar met een optie voor een derde jaar hebben. Gezien de huidige financiële strorm waarin eigenaar Viaplay Group verkeert, zou het onzeker zijn dat Viaplay de optie voor het derde jaar wel gaat lichten.

     

    Ziggo Sport

    In dat geval zouden mediabedrijven en streamingdiensten deze zomer al kunnen bieden op de uitzendrechten vanaf het komende seizoen. VodafoneZiggo – de eigenaar van Ziggo en Ziggo Sport – is de grootste kanshebber. Het Nederlandse mediabedrijf zou volgens de bronnen rond de 36 miljoen euro per jaar voor de uitzendrechten willen betalen.

     

    Lucratief

    Voor de eigenaar van de uitzendrechten FOM is dit een financiële stap vooruit. Het bedrag van 36 miljoen dat wordt genoemd is meer dan wat Viaplay nu betaalt. Voor Viaplay kan een eerdere uitstap uit Formule 1 ook de beste optie zijn. De investering is moeilijk met de verkoop van abonnementen terug te verdienen. zeker nu de abonnee-aantallen van Viaplay in Nederland onder druk lijken te staan. Met de huidige financiële situatie – Viaplay Group maakt langer verlies dan gedacht – is het daarnaast de grote vraag of Viaplay echt de uitzendrechtenstrijd kan aangaan voor de Formule 1 na 2024. Een jaar eerder met Formule 1 stoppen – en de optie voor een extra jaar dus niet lichten – lijkt hierdoor een reële optie.

    ViaplayViaplay GroupZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaaluitzendrechtenFormule 1

    Reacties

  1. TV-TIP Pawn Stars

    Pawn Stars
    RTL 7 om 15:00 uur
    Mensen die geld nodig hebben doen de gekste dingen, en de heren van Pawn Stars hebben door de jaren heen al heel wat maffe lui én bizarre voorwerpen gezien. Rick, Chumlee en Corey kijken terug op de meest bijzondere items die ze in de lange geschiedenis van Pawn Stars zijn tegengekomen. In de opener van het seizoen gaat Rick uit zijn plaat door een wonderlijke diamant: deze is gemaakt van koolstof uit een paar haren van componist Ludwig van Beethoven.

    TV-TIP Pretty Woman

    Pretty Woman
    RTL 8 om 20:25 uur
    Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

    Interview