Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Hoe kan je volgend jaar Formule 1 volgen?

  Na medio december verandert veel voor de Formule 1-liefhebber. F1 verhuist van Ziggo Sport naar Viaplay. Maar hoe kan je naar deze streamingdienst kijken?
  Jarco Kriek
  1 augustus 2021
  comments 11
  Hoe kan je volgend jaar Formule 1 volgen?
  Foto Getty Images

  Viaplay is op dit moment in meerdere landen beschikbaar. Het Zweedse mediabedrijf Nordic Entertainment Group (NENT) is de eigenaar van Viaplay. In enkele – vooral Scandinavische – landen is Viaplay zowel lineair als online als streamingdienst beschikbaar. Hoe NENT Viaplay in Nederland gaat verkopen, wordt binnen enkele maanden duidelijk. Maar Viaplay wordt in ons land als streamingdienst op de markt gebracht,

   

  Formule 1 en meer

  Viaplay biedt als streamingdienst de abonnee een mix van films, series en documentaires aangevuld met goed bekeken sportcompetities. Hieronder bevindt zich Viaplay Originals, speciaal in opdracht van NENT gemaakte films en series. Onder het sportaanbod bevindt zich vanaf het begin in Nederland onder meer Formule 1, Duits Bundesliga voetbal en PDC Darts

   

  Hoe kijk je Viaplay?

  Er zijn meerdere manieren om naar streamingdienst Viaplay te kijken. Dit kan bijvoorbeeld via Smart TV-internettelevisie. Op dit moment heeft NENT Viaplay-apps voor televisiemodellen van de fabrikanten Samsung, LG, Panasonic, Sony, Philips, TCL in gebruik. Wie via een online mediaspeler kijkt, kan rekenen op apps voor Apple TV HD/4K en Android TV/Google TV. Op tablet en smartphone kan gekeken worden op iPhone/iPad en Android OS. Bij deze mobiele apparaten is tevens ondersteuning van Chromecast aanwezig. Wie beschikt over een Playstation 4, Playstation 5 en Xbox One kan eveneens via een app naar Viaplay kijken. De laatste mogelijkheid is via pc, laptop en MAC kijken.

   

  Bruikleendecoders

  De kans bestaat dat Viaplay op bruikleendecoders van distributeurs als Ziggo en KPN beschikbaar komt. Kijken we naar Polen waar Viaplay op 3 augustus op de markt komt, heeft NENT overeenstemming bereikt met Liberty Global voor doorgifte via de 4K Mini Box van UPC. Hierdoor wordt Viaplay als onderdeel in enkele abonnementsvormen ondergebracht. Liberty Global is voor de helft eigenaar van het Nederlandse telecombedrijf VodafoneZiggo, waarvan kabelbedrijf Ziggo onderdeel is. Het is dus niet ondenkbaar dat NENT ook voor de Nederlandse markt met Liberty Global gaat onderhandelen over beschikbaarheid van Viaplay op Ziggo Mediabox Next.

   

  F1 TV Pro

  De eigen streamingdienst van Formule 1 F1 TV Pro blijft in Nederland beschikbaar. Maar onduidelijk is onder welke condities. Zo kan F1 TV Pro alleen als onderdeel van een Viaplay-abonnement beschikbaar komen. Of kan de abonnementsprijs in Nederland aangepast worden. 

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalNordic Entertainment GroupNENTViaplayFormule 1F1voetbalBundesligaPDCdarts

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win De beentjes van Sint-Hildegard

   CineMember voegt deze maand onder andere De beentjes van Sint-Hildegard toe, waarin Gedda zóveel van Jan houdt, dat hij het er benauwd van krijgt. Zij ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen… Wij geven vijf keer een maandabonnement weg, waarmee onder andere dit comedy-drama te bekijken is.

  TV-TIP Het blok Australië

  Het blok Australië
  Play4 om 08:50 uur
  In Nederland vond Net5 het na zeven seizoenen wel welletjes, maar in Australië wordt er al een dikke 15 seizoenen doorgehamerd.

  TV-TIP Prometheus

  Prometheus
  om 02:36 uur
  Prometheus is een prequel op Alien, maar vertelt ook een compleet eigen verhaal. Waardoor je weinig voorkennis nodig hebt.

  Interview

  • *

   Leo Alkemade

   Van je familie moet je het hebben

   Een hoofdgast wordt naar de studio gelokt waar familieleden en vrienden zijn om samen een quiz te spelen. De presentatie is in handen van Leonie ter Braak en Leo Alkemade.
   Reacties0 reactie(s)