Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Hoe kan je volgend jaar Formule 1 volgen?

  Na medio december verandert veel voor de Formule 1-liefhebber. F1 verhuist van Ziggo Sport naar Viaplay. Maar hoe kan je naar deze streamingdienst kijken?
  Jarco Kriek
  1 augustus 2021
  comments 11
  Hoe kan je volgend jaar Formule 1 volgen?
  Foto Getty Images

  Viaplay is op dit moment in meerdere landen beschikbaar. Het Zweedse mediabedrijf Nordic Entertainment Group (NENT) is de eigenaar van Viaplay. In enkele – vooral Scandinavische – landen is Viaplay zowel lineair als online als streamingdienst beschikbaar. Hoe NENT Viaplay in Nederland gaat verkopen, wordt binnen enkele maanden duidelijk. Maar Viaplay wordt in ons land als streamingdienst op de markt gebracht,

   

  Formule 1 en meer

  Viaplay biedt als streamingdienst de abonnee een mix van films, series en documentaires aangevuld met goed bekeken sportcompetities. Hieronder bevindt zich Viaplay Originals, speciaal in opdracht van NENT gemaakte films en series. Onder het sportaanbod bevindt zich vanaf het begin in Nederland onder meer Formule 1, Duits Bundesliga voetbal en PDC Darts

   

  Hoe kijk je Viaplay?

  Er zijn meerdere manieren om naar streamingdienst Viaplay te kijken. Dit kan bijvoorbeeld via Smart TV-internettelevisie. Op dit moment heeft NENT Viaplay-apps voor televisiemodellen van de fabrikanten Samsung, LG, Panasonic, Sony, Philips, TCL in gebruik. Wie via een online mediaspeler kijkt, kan rekenen op apps voor Apple TV HD/4K en Android TV/Google TV. Op tablet en smartphone kan gekeken worden op iPhone/iPad en Android OS. Bij deze mobiele apparaten is tevens ondersteuning van Chromecast aanwezig. Wie beschikt over een Playstation 4, Playstation 5 en Xbox One kan eveneens via een app naar Viaplay kijken. De laatste mogelijkheid is via pc, laptop en MAC kijken.

   

  Bruikleendecoders

  De kans bestaat dat Viaplay op bruikleendecoders van distributeurs als Ziggo en KPN beschikbaar komt. Kijken we naar Polen waar Viaplay op 3 augustus op de markt komt, heeft NENT overeenstemming bereikt met Liberty Global voor doorgifte via de 4K Mini Box van UPC. Hierdoor wordt Viaplay als onderdeel in enkele abonnementsvormen ondergebracht. Liberty Global is voor de helft eigenaar van het Nederlandse telecombedrijf VodafoneZiggo, waarvan kabelbedrijf Ziggo onderdeel is. Het is dus niet ondenkbaar dat NENT ook voor de Nederlandse markt met Liberty Global gaat onderhandelen over beschikbaarheid van Viaplay op Ziggo Mediabox Next.

   

  F1 TV Pro

  De eigen streamingdienst van Formule 1 F1 TV Pro blijft in Nederland beschikbaar. Maar onduidelijk is onder welke condities. Zo kan F1 TV Pro alleen als onderdeel van een Viaplay-abonnement beschikbaar komen. Of kan de abonnementsprijs in Nederland aangepast worden. 

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalNordic Entertainment GroupNENTViaplayFormule 1F1voetbalBundesligaPDCdarts

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)