Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Innovatieve Formule 1 GP Groot-Brittanië live op Ziggo Sport en satelliet

  Formule 1 test tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië een nieuwe manier van kwalificatie waarbij een sprintkwalificatie op zaterdag een nieuw onderdeel is.
  Jarco Kriek
  16 juli 2021
  comments 0
  Innovatieve Formule 1 GP Groot-Brittanië live op Ziggo Sport en satelliet
  Foto ProShots

  Kan Max Verstappen ook in Engeland op een circuit dat Mercedes goed ligt het zijn directe rivaal Lewis Hamilton moeilijk maken? Na twee overwinningen in Oostenrijk is dit de vraag die volgers van Formule 1 zich stellen.

   

  Satelliet

  In Nederland is het niet meer mogelijk alle races live en zonder extra kosten via RTL Duitsland te volgen. Nog slechts een aantal races kunnen in Nederland zonder aanvullend abonnement bekeken worden. De Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië is hier één van. Hiervoor is echter wel een schotelantenne nodig. Satellietkijkers kunnen namelijk het gehele weekend live via Channel 4 kijken. Deze zender is ongecodeerd via de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost te ontvangen en bekijken. Channel 4 is opgenomen in de zenderlijst van Canal Digitaal.

   

  Ziggo Sport

  Om het gehele seizoen Formule 1 te kijken, is uitgezonderd Ziggo bij alle distributeurs – zoals KPN, Canal Digitaal en T-Mobile – een aanvullend tv-abonnement van Ziggo Sport Totaal nodig. Dit abonnement kost afhankelijk van de aanbieder rond de 15 euro per maand. Een andere mogelijkheid is online kijken via streamingdienst F1 TV Pro. Een jaarabonnement kost €64,99. F1 TV Pro kan onder meer via Apple TV, Android TV OS, tablet en smartphone bekeken worden. Ziggo-klanten kunnen zonder extra kosten alle vrije trainingen, kwalificaties en races live volgen via Ziggo Sport op voorkeuzekanaal 14. Dit Formule 1-weekend wordt niet live op RTL Duitsland uitgezonden. Het is overigens het laatste jaar dat Formule 1 in het geheel live op Ziggo Sport/Ziggo Sport Totaal wordt uitgezonden. Vanaf volgend seizoen is Formule 1 in ieder geval drie jaar bij de voor Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay van Nordic Entertainment Group (NENT) te volgen.

   

  Grand Prix Groot-Brittannië

  Hieronder de aanvangstijden van Formule 1-onderdelen gedurende de Grand Prix van Groot-Brittannië die van 16 juli tot en met 18 juli gaat plaatsvinden. Ziggo-klanten kijken via Ziggo Sport op voorkeuzekanaal 14. Bij alle overige distributeurs wordt onderstaande op het kanaal Ziggo Sport Select van betaalzender Ziggo Sport Totaal uitgezonden. Dit zijn de uitzendtijden van de live verslaggeving van de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal.

   

  • 16 juli 15.30 uur: Vrije training 1
  • 16 juli 18.15 uur: Voorbeschouwing kwalificatie
  • 16 juli 19.00 uur: Kwalificatie
  • 16 juli 22.30 uur: Ziggo Sport Formule 1 Café
  • 17 juli 13.00 uur: Vrije training 2
  • 17 juli 16.45 uur: Voorbeschouwing sprintkwalificatie
  • 17 juli 17.30 uur: Sprintkwalificatie
  • 18 juli 14.45 uur: Voorbeschouwing race
  • 18 juli 16.00 uur: Race
  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalsatellietAstra2ongecodeerdFormule 1F1

  Reacties