Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    ‘Johan Derksen blijft: dagelijks programma Veronica Inside-trio op SBS6’

    De kogel lijkt door de kerk. Johan Derksen blijft bij Talpa Network en tekent een nieuw tweejarig contract.
    Jarco Kriek
    20 september 2021
    comments 5
    ‘Johan Derksen blijft: dagelijks programma Veronica Inside-trio op SBS6’
    Foto Getty Images

    Het is volgens het Algemeen Dagblad John de Mol zelf die het Veronica Inside-trio onder druk zet. De keuze is simpel: een dagelijks programma van een uur op SBS6 of helemaal niets. In het laatste geval zou niet alleen Johan Derksen bij Veronica Inside vertrekken, maar zou het gehele programma inclusief Wilfred Genee en René van der Gijp bij Talpa de biezen moeten pakken. Johan Derksen – die een dagelijkse talkshow over meer dan alleen voetbal al langer ziet zitten – ging als eerste overstag. René van der Gijp volgende snel daarna. Het was alleen Wilfred Genee die wat langer moest nadenken. Maar volgens het AD ging de presentator eind vorige week uiteindelijk akkoord.

     

    Oranjezomer

    Het nieuwe dagelijkse programma wordt vanaf januari op SBS6 geprogrammeerd tussen 21.30 en 22.30 uur. Daarbij geldt als voorbeeld het dagelijkse zomerprogramma De Oranjezomer dat tijdens het EK voetbal, Tour de France en Olympische Spelen drie maanden lang aaneengesloten dagelijks op SBS6 werd uitgezonden. Gemiddeld keken er dagelijks rond de 800.000 kijkers naar dit programma. Voor de makers Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen werd in deze periode eveneens duidelijk dat een dagelijks programma maken voor hen minder belastend was dan eerder gedacht. Het is nog onduidelijk wat er met het radioprogramma van Wilfred Genee op Radio Veronica gaat gebeuren. Een groot deel tijdens De Oranjezomer was Genee met vakantie bij zijn ochtendprogramma op Radio Veronica. Tijdens het EK voetbal werd het programma van de ochtend naar de middag verschoven.

    Veronica InsideWilfred GeneeRené van der GijpJohan DerksenTalpaTalpa NetworkJohn de MolSBS6

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview