Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  John de Mol trekt stekker uit GLORY kickboksen bij Talpa

  Talpa stopt per direct met het uitzenden van kickboksevenementen die onder de vlag van GLORY worden uitgezonden.
  Jarco Kriek
  26 august 2020
  comments 0
  John de Mol trekt stekker uit GLORY kickboksen bij Talpa
  Foto ProShots

  GLORY is sinds 2018 in Nederland bij Talpa te zien. De evenementen werden vooral op de tv-zenders Veronica en SBS9 uitgezonden. Online konden Nederlanders via OTT-dienst KIJK kijken. De vechtsportsite MMA DNA maakte als eerste het nieuws bekend dat Talpa Network de lopende overeenkomst eenzijdig heeft opgezegd. Het mediabedrijf heeft het nieuws vandaag aan onder meer Nu.nl en AD bevestigd. Over de reden van het besluit bestaat nog enige onduidelijkheid. Een woordvoerster van Talpa Network laat aan Nu.nl weten niet op de inhoudelijke redenen te willen ingaan. Aan het AD wordt gemeld dat kijkcijfers een rol bij het besluit hebben gespeeld. Nederlanders lopen alleen warm voor evenementen waarbij Nico Verhoeven en Badr Hari tegen elkaar strijden. Naar het laatste gevecht tussen beide kemphanen keken ruim 3,5 miljoen mensen. Maar de overige evenementen werden veel minder bekeken.

   

  Onrust bij GLORY

  GLORY wordt in Nederland al vele jaren live uitgezonden. Voordat de kickbokswedstrijden in 2018 naar Talpa verhuisden, waren deze al eerder bij Ziggo Sport en Spike TV te zien. Bij Talpa moest GLORY naast voetbal een van de pijlers van de sportprogrammering worden. Deze rol heeft het – behouders evenementen met Nico Verhoeven en Badr Hari – nooit weten te vervullen. Het gaat – mede door de coronavirus – slecht met GLORY. De Nederlandse tak van de organisatie is onlangs door de rechter failliet verklaard. De internationale hoofdorganisatie zit in financieel zwaar weer. De schuldenlast is tot 90 miljoen euro opgelopen. Hierna volgde een overname onder verdachte omstandigheden. Na de doorstart verhuisde het hoofdkantoor van Singapore naar London.

  TalpaTalpa NetworkJohn de MolVeronicaSBS9GLORYkickboksenRico VerhoevenBadr Hari

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win De beentjes van Sint-Hildegard

   CineMember voegt deze maand onder andere De beentjes van Sint-Hildegard toe, waarin Gedda zóveel van Jan houdt, dat hij het er benauwd van krijgt. Zij ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen… Wij geven vijf keer een maandabonnement weg, waarmee onder andere dit comedy-drama te bekijken is.

  TV-TIP Koken voor een week

  Koken voor een week
  24Kitchen om 05:20 uur
  Heb je geen tijd om na een lange werkdag nog uitgebreid te koken? Danny Jansen weet raad en geeft tips om tijd te besparen.

  TV-TIP Boer Ayoub

  Boer Ayoub
  BVN-TV om 02:20 uur
  Niet alleen schapen moeten geschoren worden, ook koeien krijgen deze behandeling en daar gaat boer Ayoub mee aan de slag.

  Interview

  • *

   Leo Alkemade

   Van je familie moet je het hebben

   Een hoofdgast wordt naar de studio gelokt waar familieleden en vrienden zijn om samen een quiz te spelen. De presentatie is in handen van Leonie ter Braak en Leo Alkemade.
   Reacties0 reactie(s)