Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  John de Mol trekt stekker uit GLORY kickboksen bij Talpa

  Talpa stopt per direct met het uitzenden van kickboksevenementen die onder de vlag van GLORY worden uitgezonden.
  Jarco Kriek
  26 augustus 2020
  comments 0
  John de Mol trekt stekker uit GLORY kickboksen bij Talpa
  Foto ProShots

  GLORY is sinds 2018 in Nederland bij Talpa te zien. De evenementen werden vooral op de tv-zenders Veronica en SBS9 uitgezonden. Online konden Nederlanders via OTT-dienst KIJK kijken. De vechtsportsite MMA DNA maakte als eerste het nieuws bekend dat Talpa Network de lopende overeenkomst eenzijdig heeft opgezegd. Het mediabedrijf heeft het nieuws vandaag aan onder meer Nu.nl en AD bevestigd. Over de reden van het besluit bestaat nog enige onduidelijkheid. Een woordvoerster van Talpa Network laat aan Nu.nl weten niet op de inhoudelijke redenen te willen ingaan. Aan het AD wordt gemeld dat kijkcijfers een rol bij het besluit hebben gespeeld. Nederlanders lopen alleen warm voor evenementen waarbij Nico Verhoeven en Badr Hari tegen elkaar strijden. Naar het laatste gevecht tussen beide kemphanen keken ruim 3,5 miljoen mensen. Maar de overige evenementen werden veel minder bekeken.

   

  Onrust bij GLORY

  GLORY wordt in Nederland al vele jaren live uitgezonden. Voordat de kickbokswedstrijden in 2018 naar Talpa verhuisden, waren deze al eerder bij Ziggo Sport en Spike TV te zien. Bij Talpa moest GLORY naast voetbal een van de pijlers van de sportprogrammering worden. Deze rol heeft het – behouders evenementen met Nico Verhoeven en Badr Hari – nooit weten te vervullen. Het gaat – mede door de coronavirus – slecht met GLORY. De Nederlandse tak van de organisatie is onlangs door de rechter failliet verklaard. De internationale hoofdorganisatie zit in financieel zwaar weer. De schuldenlast is tot 90 miljoen euro opgelopen. Hierna volgde een overname onder verdachte omstandigheden. Na de doorstart verhuisde het hoofdkantoor van Singapore naar London.

  TalpaTalpa NetworkJohn de MolVeronicaSBS9GLORYkickboksenRico VerhoevenBadr Hari

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)