Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  John de Mol trekt stekker uit GLORY kickboksen bij Talpa

  Talpa stopt per direct met het uitzenden van kickboksevenementen die onder de vlag van GLORY worden uitgezonden.
  Jarco Kriek
  26 august 2020
  comments 0
  John de Mol trekt stekker uit GLORY kickboksen bij Talpa
  Foto ProShots

  GLORY is sinds 2018 in Nederland bij Talpa te zien. De evenementen werden vooral op de tv-zenders Veronica en SBS9 uitgezonden. Online konden Nederlanders via OTT-dienst KIJK kijken. De vechtsportsite MMA DNA maakte als eerste het nieuws bekend dat Talpa Network de lopende overeenkomst eenzijdig heeft opgezegd. Het mediabedrijf heeft het nieuws vandaag aan onder meer Nu.nl en AD bevestigd. Over de reden van het besluit bestaat nog enige onduidelijkheid. Een woordvoerster van Talpa Network laat aan Nu.nl weten niet op de inhoudelijke redenen te willen ingaan. Aan het AD wordt gemeld dat kijkcijfers een rol bij het besluit hebben gespeeld. Nederlanders lopen alleen warm voor evenementen waarbij Nico Verhoeven en Badr Hari tegen elkaar strijden. Naar het laatste gevecht tussen beide kemphanen keken ruim 3,5 miljoen mensen. Maar de overige evenementen werden veel minder bekeken.

   

  Onrust bij GLORY

  GLORY wordt in Nederland al vele jaren live uitgezonden. Voordat de kickbokswedstrijden in 2018 naar Talpa verhuisden, waren deze al eerder bij Ziggo Sport en Spike TV te zien. Bij Talpa moest GLORY naast voetbal een van de pijlers van de sportprogrammering worden. Deze rol heeft het – behouders evenementen met Nico Verhoeven en Badr Hari – nooit weten te vervullen. Het gaat – mede door de coronavirus – slecht met GLORY. De Nederlandse tak van de organisatie is onlangs door de rechter failliet verklaard. De internationale hoofdorganisatie zit in financieel zwaar weer. De schuldenlast is tot 90 miljoen euro opgelopen. Hierna volgde een overname onder verdachte omstandigheden. Na de doorstart verhuisde het hoofdkantoor van Singapore naar London.

  TalpaTalpa NetworkJohn de MolVeronicaSBS9GLORYkickboksenRico VerhoevenBadr Hari

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  TV-TIP Undercover billionaire

  Undercover billionaire
  Discovery om 16:45 uur
  Ondernemer Glenn Stearns gaat de uitdaging aan om binnen 90 dagen een miljoenenbedrijf uit de grond te stampen.

  TV-TIP vtwonen weer verliefd op je huis

  vtwonen weer verliefd op je huis
  SBS6 om 19:20 uur
  Najla en Kiril vonden hun droomhuis in Den Haag, maar weten niet hoe ze het stijlvol kindbestendig kunnen maken.

  Interview

  • Tom Hanks in News of the World

   Tom Hanks

   News of the World

   Met meer dan zestig films op zijn cv kun je Tom Hanks gerust een Hollywoodveteraan noemen. Toch stak hij op de set van western News of the World nog iets op van zijn elfjarige collega Helena.
   Reacties0 reactie(s)