Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    John de Mol trekt stekker uit GLORY kickboksen bij Talpa

    Talpa stopt per direct met het uitzenden van kickboksevenementen die onder de vlag van GLORY worden uitgezonden.
    Jarco Kriek
    26 augustus 2020
    comments 0
    John de Mol trekt stekker uit GLORY kickboksen bij Talpa
    Foto ProShots

    GLORY is sinds 2018 in Nederland bij Talpa te zien. De evenementen werden vooral op de tv-zenders Veronica en SBS9 uitgezonden. Online konden Nederlanders via OTT-dienst KIJK kijken. De vechtsportsite MMA DNA maakte als eerste het nieuws bekend dat Talpa Network de lopende overeenkomst eenzijdig heeft opgezegd. Het mediabedrijf heeft het nieuws vandaag aan onder meer Nu.nl en AD bevestigd. Over de reden van het besluit bestaat nog enige onduidelijkheid. Een woordvoerster van Talpa Network laat aan Nu.nl weten niet op de inhoudelijke redenen te willen ingaan. Aan het AD wordt gemeld dat kijkcijfers een rol bij het besluit hebben gespeeld. Nederlanders lopen alleen warm voor evenementen waarbij Nico Verhoeven en Badr Hari tegen elkaar strijden. Naar het laatste gevecht tussen beide kemphanen keken ruim 3,5 miljoen mensen. Maar de overige evenementen werden veel minder bekeken.

     

    Onrust bij GLORY

    GLORY wordt in Nederland al vele jaren live uitgezonden. Voordat de kickbokswedstrijden in 2018 naar Talpa verhuisden, waren deze al eerder bij Ziggo Sport en Spike TV te zien. Bij Talpa moest GLORY naast voetbal een van de pijlers van de sportprogrammering worden. Deze rol heeft het – behouders evenementen met Nico Verhoeven en Badr Hari – nooit weten te vervullen. Het gaat – mede door de coronavirus – slecht met GLORY. De Nederlandse tak van de organisatie is onlangs door de rechter failliet verklaard. De internationale hoofdorganisatie zit in financieel zwaar weer. De schuldenlast is tot 90 miljoen euro opgelopen. Hierna volgde een overname onder verdachte omstandigheden. Na de doorstart verhuisde het hoofdkantoor van Singapore naar London.

    TalpaTalpa NetworkJohn de MolVeronicaSBS9GLORYkickboksenRico VerhoevenBadr Hari

    Reacties

  1. TV-TIP Louis Theroux Interviews…

    Louis Theroux Interviews…
    NPO 3 om 21:54 uur
    Voor de een is Chelsea Manning een heldin, en voor de ander een landverraadster van het ergste soort. De inlichtingenofficier gooide in 2010 750.000 gevoelige militaire documenten op straat, onder meer over misstanden tijdens de oorlogen in Afghanistan en Irak. Manning werd veroordeeld tot 35 jaar gevangenisstraf, totdat president Obama de klokkenluidster in 2017 strafvermindering gaf. Louis Theroux vraagt Chelsea waarom ze de militaire geheimen deelde.

    TV-TIP Ondertussen aan de Hofvijver

    Ondertussen aan de Hofvijver
    NPO 2 om 22:18 uur
    De verbouwing van het Binnenhof is al enige tijd bezig en Splinter Chabot geeft een update over de vorderingen. Architecten Camiel Berns en Eric van Noord vertellen over hun plannen met het voormalige Hotel Central. Kleurhistoricus Judith Botan vertelt over het peperdure behang in de Tweede Kamer. Leuk (nou ja, leuk)feitje: de kosten van de Binnenhof-renovatie zijn inmiddels al verdubbeld tot bijna 1 miljard euro!

    Interview