Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Keren Discovery en Eurosport terug bij Canal Digitaal?

  Wie via Canal Digitaal naar tv-zenders kijkt, moet het al bijna aan jaar doen zonder de kanalen van Discovery Benelux. Komt daar binnenkort verandering in?
  Jarco Kriek
  5 mei 2021
  comments 1
  Keren Discovery en Eurosport terug bij Canal Digitaal?

  Canal Digitaal is een merknaam van Canal+ Luxembourg, dat voorheen bekend was onder de naam M7 Group. Canal Digitaal levert inmiddels al 25 jaar via de satelliet digitale televisie. Sinds enige jaren wordt ook online tv aan Nederlanders geleverd. In eigen beheer biedt Canal Digitaal OTT-abonnementen aan. Daarnaast wordt een IPTV-platform aan meerdere serviceproviders zoals Online.nl, Tweak en Freedom Internet geleverd. Online.nl is net als Canal Digitaal een merknaam – en dus eigendom – van Canal+ Luxembourg.

   

  Te duur

  Bij Canal Digitaal zijn sinds 1 juni 2020 de zenders van Discovery Benelux uit het zenderaanbod verdwenen. Het gaat om zenders als Discovery, TLC, ID en Eurosport. Het op dat moment aflopende distributiecontract werd door beide partijen niet verlengd. Canal+ Luxembourg wilde het bedrag dat Discovery Benelux eiste voor doorgifte van de tv-zenders niet betalen. Te duur, oordeelde Canal+ Luxembourg. Ruimte om te onderhandelen over de juiste distributievergoeding was onvoldoende aanwezig. Het gevolg was dat alle zenders van Discovery Benelux uit het zenderaanbod van Canal Digitaal verdwenen.

   

  Delta

  Uniek was deze situatie niet in Nederland. Eerder haalde Delta de zenders van Discovery Benelux uit het zenderaanbod. En dit gebeurde omwille van dezelfde reden als Canal Digitaal. Te duur dus. Na een jaar keerden de Discovery Benelux-zenders echter terug in de zenderlijst van Delta. Nu de Discovery-zenders bijna een jaar uit het zenderaanbod van Canal Digitaal zijn, hoopt menig Nederlander die via Canal Digitaal naar tv kijkt dat de tijd rijp is dat ook in hun zenderlijst zenders als Discovery en Eurosport weer terugkeren. Dit geldt ook voor satellietkijkers die voorheen abonnee van Joyne waren en nu verplicht naar Canal Digitaal dienen over te stappen als tenminste via satelliet naar tv gekeken wil blijven worden.

   

  Weinig kans

  Zeker nu andere distributeurs – waaronder Ziggo – wel een nieuwe distributieovereenkomst met Discovery hebben kunnen afsluiten, zijn de ogen op Canal+ Luxembourg gericht. Maar het lijkt er niet goed uit te zien voor de Canal Digitaal-kijker. De kans dat de zenders van Discovery Benelux bij Canal Digitaal terugkeren, is klein. Uiterst klein. Christiaan Puper, country manager bij Canal Digitaal stelt dat op dit moment niet met Discovery wordt onderhandeld over het hervatten van de distributie van de Discovery Benelux-zenders. Onderhandelen wil Puper wel maar dan moet de doorgifteprijs echt naar beneden. En daar lijkt Discovery weer weinig voor te voelen. Het is duidelijk dat Canal+ Luxembourg de aan de zenders gekoppelde prijs overgewaardeerd vind. Zeker nu Discovery met veel kracht de eigen streamingdienst discovery+ in de markt aan het zetten is.

   

  Canal+

  Wellicht dat de enige manier voor terugkeer van de Discovery Benelux-zenders bij Canal Digitaal een grotere overeenkomst tussen de Franse tv-reus Canal+ en Discovery is. Een distributiedeal die betrekking tot meer landen heeft. Canal+ Luxembourg is namelijk sinds 2019 onderdeel van Canal+. Dit is nu bij Canal Digitaal goed te merken aan het bij het basisabonnement aanbieden van honderden films en series die online via OTT en IPTV bekeken kunnen worden en die ook voor de hybride satellietkijkers beschikbaar zijn. Dit aanbod had zonder steun van moederbedrijf Canal+ veel moeilijker tot stand kunnen komen.

  Canal DigitaalOnline.nlCanal+ LuxembourgM7 GroupCanal+DiscoveryDiscovery Inc.Discovery BeneluxEurosportdistributieovereenkomstdistributieJoyne

  Reacties

 1. TV-TIP EK Wielrennen Mannen

  EK Wielrennen Mannen
  NPO 1 om 13:10 uur
  Op het ­Europees kampioenschap in fietsprovincie Drenthe beginnen de wielrenners vandaag in Assen, om vervolgens met een lus naar afvalberg Col du VAM te rijden. Remco Evenepoel is er niet bij: de wereld­kampioen tijdrijden krijgt rust na de Ronde van Spanje. Ook Mathieu van der Poel laat verstek gaan en focust zich vanwege de Olympische Spelen op een mountainbike test-event in Parijs. Wout van Aert heeft echter wel oren naar de wit-blauwe trui met gouden sterren.

  TV-TIP The Jungle Book

  The Jungle Book
  Net5 om 20:00 uur
  Het jongetje Mowgli (Neel Sethi) is opgevoed door wolven, maar de gevreesde tijger Shere Khan (Idris Elba) wil hem weg hebben uit de jungle. Daarom moet hij vluchten. Op zijn tocht wordt hij bijgestaan door de strenge panter Bagheera en de vrolijke beer Baloo (Bill Murray). Liveactionverfilming naar Rudyard Kipling gelijknamige boek.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)