Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Klanten Ziggo en KPN krijgen te maken met prijsaanpassing

  Ruim vijf miljoen Nederlandse huishoudens worden volgende maand geconfronteerd met een prijsaanpassing. Dit keer voor de diensten tv en internet.
  Jarco Kriek
  28 april 2022
  comments 14
  Klanten Ziggo en KPN krijgen te maken met prijsaanpassing
  Foto Getty Images

  Bronnen rond Ziggo (VodafoneZiggo) en KPN laten aan Totaal TV weten dat de twee grootste leveranciers van tv en internet in de loop van volgende week de nieuwe abonnementsprijzen bekend gaan maken voor de periode na 1 juli. Het gaat om de jaarlijkse prijsverhoging van beide bedrijven. Omdat diverse andere aanbieders van deze diensten van een KPN-netwerk gebruikmaken – zowel koper als glasvezel – is niet uitgesloten dat een deel van deze zogenaamde serviceproviders eveneens een prijsaanpassing gaan doorvoeren. Denk hierbij aan aanbieders als Online.nl en Freedom Internet.

   

  Hoeveel meer betalen?

  Wat de maandelijkse prijsaanpassing precies wordt, is op dit moment nog koffiedik kijken. Kijkend naar inmiddels doorgevoerde prijsaanpassingen bij andere aanbieders is de verwachting dat prijzen van de meest verkochte abonnementen rond €1,50 per maand omhoog gaan, terwijl de prijzen van abonnementen met gigabit-internet in prijs omlaaggaan.

   

  Inflatie

  De nu al doorgevoerde prijsaanpassingen zijn lager dan de vastgestelde prijsinflatiecorrectie over 2021. Inmiddels is de inflatie in de eerste maanden van dit jaar – mede door hoge energieprijzen – verder opgelopen. Hierdoor is de levering van tv en internet voor bedrijven als Ziggo, KPN en T-Mobile aan klanten ook prijziger geworden. Mede hierdoor is het niet ondenkbaar dat de prijsaanpassingen hoger zullen uitvallen.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNtvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview