Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Klanten Ziggo en KPN krijgen te maken met prijsaanpassing

  Ruim vijf miljoen Nederlandse huishoudens worden volgende maand geconfronteerd met een prijsaanpassing. Dit keer voor de diensten tv en internet.
  Jarco Kriek
  28 april 2022
  comments 14
  Klanten Ziggo en KPN krijgen te maken met prijsaanpassing
  Foto Getty Images

  Bronnen rond Ziggo (VodafoneZiggo) en KPN laten aan Totaal TV weten dat de twee grootste leveranciers van tv en internet in de loop van volgende week de nieuwe abonnementsprijzen bekend gaan maken voor de periode na 1 juli. Het gaat om de jaarlijkse prijsverhoging van beide bedrijven. Omdat diverse andere aanbieders van deze diensten van een KPN-netwerk gebruikmaken – zowel koper als glasvezel – is niet uitgesloten dat een deel van deze zogenaamde serviceproviders eveneens een prijsaanpassing gaan doorvoeren. Denk hierbij aan aanbieders als Online.nl en Freedom Internet.

   

  Hoeveel meer betalen?

  Wat de maandelijkse prijsaanpassing precies wordt, is op dit moment nog koffiedik kijken. Kijkend naar inmiddels doorgevoerde prijsaanpassingen bij andere aanbieders is de verwachting dat prijzen van de meest verkochte abonnementen rond €1,50 per maand omhoog gaan, terwijl de prijzen van abonnementen met gigabit-internet in prijs omlaaggaan.

   

  Inflatie

  De nu al doorgevoerde prijsaanpassingen zijn lager dan de vastgestelde prijsinflatiecorrectie over 2021. Inmiddels is de inflatie in de eerste maanden van dit jaar – mede door hoge energieprijzen – verder opgelopen. Hierdoor is de levering van tv en internet voor bedrijven als Ziggo, KPN en T-Mobile aan klanten ook prijziger geworden. Mede hierdoor is het niet ondenkbaar dat de prijsaanpassingen hoger zullen uitvallen.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNtvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)