Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Klanten Ziggo en KPN krijgen te maken met prijsaanpassing

  Ruim vijf miljoen Nederlandse huishoudens worden volgende maand geconfronteerd met een prijsaanpassing. Dit keer voor de diensten tv en internet.
  Jarco Kriek
  28 april 2022
  comments 14
  Klanten Ziggo en KPN krijgen te maken met prijsaanpassing
  Foto Getty Images

  Bronnen rond Ziggo (VodafoneZiggo) en KPN laten aan Totaal TV weten dat de twee grootste leveranciers van tv en internet in de loop van volgende week de nieuwe abonnementsprijzen bekend gaan maken voor de periode na 1 juli. Het gaat om de jaarlijkse prijsverhoging van beide bedrijven. Omdat diverse andere aanbieders van deze diensten van een KPN-netwerk gebruikmaken – zowel koper als glasvezel – is niet uitgesloten dat een deel van deze zogenaamde serviceproviders eveneens een prijsaanpassing gaan doorvoeren. Denk hierbij aan aanbieders als Online.nl en Freedom Internet.

   

  Hoeveel meer betalen?

  Wat de maandelijkse prijsaanpassing precies wordt, is op dit moment nog koffiedik kijken. Kijkend naar inmiddels doorgevoerde prijsaanpassingen bij andere aanbieders is de verwachting dat prijzen van de meest verkochte abonnementen rond €1,50 per maand omhoog gaan, terwijl de prijzen van abonnementen met gigabit-internet in prijs omlaaggaan.

   

  Inflatie

  De nu al doorgevoerde prijsaanpassingen zijn lager dan de vastgestelde prijsinflatiecorrectie over 2021. Inmiddels is de inflatie in de eerste maanden van dit jaar – mede door hoge energieprijzen – verder opgelopen. Hierdoor is de levering van tv en internet voor bedrijven als Ziggo, KPN en T-Mobile aan klanten ook prijziger geworden. Mede hierdoor is het niet ondenkbaar dat de prijsaanpassingen hoger zullen uitvallen.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNtvtelevisieinternet

  Reacties