Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN breidt glasvezelaanbod uit en neemt Kabeltex over

  KPN kan door de overname van Kabeltex ruim 18.000 adressen aan het glasvezelbereik toevoegen. De overname heeft op 30 november plaatsgevonden, zo meldt KPN.
  Jarco Kriek
  4 december 2023
  comments 0
  KPN breidt glasvezelaanbod uit en neemt Kabeltex over

  Kabeltex levert op het hele eiland Texel en in de kop van Noord-Holland vaste diensten via glasvezel. Daarnaast bedient het bedrijf enkele kleinere providers – zoals Stichting Kabelnet Veendam (SKV) – van aanvoersignaal van onder andere tv-zenders. Kabeltex is op dit moment bezig met het afronden van glasvezelaanleg in onder meer Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. In een deel van deze regio’s levert Ziggo via het kabelnetwerk de vaste diensten tv, internet en telefonie.

   

  Vier van de vijf huishoudens

  De overname past goed in de strategie van KPN om eind 2026 samen met Glaspoort in ongeveer 80 procent van de adressen in Nederland via glasvezel vaste diensten te kunnen leveren. Kabeltex komt als provider door de overname ook buiten Texel en de Kop van Noor-Holland als serviceprovider op de glasvezelnetwerken van KPN en Glaspoort beschikbaar.

  KPNKabeltexglasvezeltvtelevisieinternetovername

  Reacties

 1. TV-TIP Erin Brockovich

  Erin Brockovich
  Net5 om 20:00 uur
  Erin Brockovich (Julia Roberts) werkt als assistent op een advocatenkantoor. Ze ontdekt dat een groot bedrijf gif loost in het drinkwater. Erin stelt advocaat Ed Masry (Albert Finney) op de hoogte, maar hij is huiverig om het bedrijf met een beurswaarde van 28 miljard aan te klagen. Daarom besluit Erin zelf een zaak aan te spannen.

  TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)