Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN is de snelste

    Niet T-Mobile of VodafoneZiggo maar KPN heeft op dit moment het snelste mobiele 5G-netwerk van Nederland. Tenminste, volgens metingen van Ookla.
    Jarco Kriek
    7 december 2020
    comments 0
    KPN is de snelste
    Foto iStock

    Het gloednieuwe 5G-netwerk van KPN is door Ookla Speedtest erkend als het ‘Snelste 5G Mobiele Netwerk’ van Nederland. Dat blijkt uit de eerste onafhankelijke krachtmeting van de verschillende Nederlandse 5G-netwerken. KPN komt als winnaar uit de bus met de hoogste downloadsnelheden en scoort daarmee het beste van alle mobiele operators in Nederland. In Nederland zijn naast KPN ook T-Mobile en VodafoneZiggo (de combinatie van Vodafone en Ziggo) actief met een eigen 5G-netwerk.

     

    Veel tests uitgevoerd

    Tijdens het derde kwartaal van 2020 zijn meer dan 15.000 tests uitgevoerd in Nederland door willekeurige gebruikers van de Ookla Speedtest-applicatie. Met een gemiddelde downloadsnelheid van 179 Mbps kwam KPN als beste uit de bus. KPN verwacht dat de testresultaten van het vierde kwartaal nog hogere gemiddelde downloadsnelheden zullen opleveren.

     

    5G belangrijk voor KPN

    Babak Fouladi, Chief Technology & Digital Officer en Lid van de Raad van Bestuur KPN: "We zijn dagelijks bezig met het vernieuwen van ons mobiele netwerk en het beschikbaar stellen van 5G. Een enorme operatie waarmee we inmiddels tweederde van Nederland een nog betere netwerkervaring bieden en de snelste 5G-ervaring van Nederland. We zijn er trots op dat we, ondanks dat we nog volop ons netwerk vernieuwen, nu al de snelste 5G provider van Nederland zijn. Het onderstreept dat we de juiste keuze hebben gemaakt, met onze focus op een echte 5G-ervaring met de 700MHz frequentieband als basis en een geclusterde uitrol van het volledige nieuwe mobiele netwerk over Nederland. Daarmee maken we niet alleen 4G beter, maar bieden we onze klanten ook de beste en snelste 5G ervaring van Nederland."

     

    Bijna half jaar 5G

    Eind juli activeerde KPN 5G in Nederland op zijn vernieuwde mobiele netwerk en alle KPN-klanten met een mobiel abonnement ervaren direct de voordelen: nóg meer snelheid en nóg meer capaciteit – thuis, onderweg en op kantoor. Bovendien kunnen alle klanten met een geschikt toestel direct gebruik maken van het nu als snelst geteste 5G netwerk van Nederland. Voor de zakelijke markt introduceerde KPN als eerste operator in Nederland verschillende zakelijke diensten. Daarmee kunnen bijvoorbeeld drones zelfstandig inspecties uitvoeren op bedrijfsterreinen of komen hulpdiensten, zoals de ambulance, sneller op de bestemming aan. Daar zit de echte winst van het snelle 5G, toepassingen waarmee KPN-klanten en onze digitaliserende samenleving kunnen verder bouwen.

    KPNmobielinternettelefoontelefoniebelleninternetsnelheidT-MobileVodafoneVodafoneZiggo5G

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview