Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN neemt opnieuw glasvezelnetwerk over

  KPN legt via NetwerkNL en Glaspoort nieuwe glasvezelnetwerken aan en neemt daarnaast bestaande netwerken over.
  Jarco Kriek
  11 januari 2024
  comments 6
  KPN neemt opnieuw glasvezelnetwerk over
  Foto ProShots

  Zo kocht KPN onlangs het glasvezelnetwerk van Kabeltex. Deze glasvezels liggen in de grond in Texel en enkele plaatsen in de kop van Noord-Holland, waaronder Den Helder. KPN bekijkt overname van bestaande glasvezelnetwerken serieus om zoveel mogelijk te voorkomen dat meerdere glasvezelaansluitpunten in de meterkast van woningen en bedrijven beschikbaar zijn. Dit mede om onderlinge concurrentie van netwerken te voorkomen. Ook is overname van bestaande netwerken aantrekkelijk om het doel van beschikbaarheid op 80 procent van de adressen in 2026 te realiseren.

   

  Drenthe

  KPN heeft vandaag de overname van Coöperatie Glasvezel Noord (CGN) afgerond. Dit netwerk bestaat uit 3700 adressen in de buitengebieden van Assen, Noordenveld en Tynaarlo. De ledenraad van CGN heeft inmiddels unaniem ingestemd met de overname. Voor hen verandert er niets. Het huidige abonnement voor tv, internet en telefonie blijft gewoon doorlopen. KPN gaat in de loop van 2024 ook eigen diensten op het netwerk aanbieden.

  KPNNetwerkNLglasvezeltvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview