Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN neemt Youfone over: uitbreiding 540.00 klanten

  KPN is op overnamepad. Het telecombedrijf heeft voor rond 200 miljoen euro de Nederlandse activiteiten van het in Rotterdam gevestigde bedrijf Youfone overgenomen.
  Jarco Kriek
  22 juni 2023
  comments 4
  KPN neemt Youfone over: uitbreiding 540.00 klanten

  Youfone is sinds 2008 actief in Nederland. De meeste Youfone-klanten hebben een mobiel telefoonabonnement bij deze provider. Bij Youfone kunnen echter ook abonnementen voor de vaste diensten tv, internet en telefonie worden afgesloten. Net als KPN bij het nieuwe tv-product TV+ doet, levert Youfone tv- en videocontent via een Android TV-mediaspeler. Hoewel KPN stelt dat Youfone na de overname een zelfstandig opererend onderdeel binnen het telecombedrijf blijft, lijkt het voor de hand te liggen dat Youfone op termijn overstapt op het TV+ platform van KPN. Dit is op dit moment ook het geval bij Solcon, dat als zelfstandig onder de paraplu van KPN opereert.

   

  Portfolio

  "Youfone is een snelgroeiende en uitdagende telecomaanbieder met een onderscheidend merk dat KPN graag toevoegt aan zijn portfolio, naast zijn andere merken zoals XS4ALL, Solcon en Simyo", aldus een verklaring. Youfone werd opgericht door Valentijn Rensing. Het verwierf marktaandeel op zowel de mobiele- als vaste markt met abonnementen die met sterk concurrerende prijzen werden en nog steeds worden aangeboden. KPN laat weten dat met de overname van Youfone de positie op de mobiele en breedbandmarkt aanzienlijk wordt versterkt. Youfone biedt via de netwerken Proximus in België soortgelijke diensten aan. De Belgische activiteiten van Youfone worden niet door KPN overgenomen.

   

  Concurrentie

  Hoewel KPN het aantal klanten op de Nederlandse markt van vaste diensten fors ziet toenemen, blijft Ziggo in Nederland de grootste speler op deze markt. Ziggo is samen met mobiele provider Vodafone onderdeel van VodafoneZiggo. KPN heeft echter een sterkere positie op de mobiele markt dan Vodafone.

  KPNYoufoneovernametvtelevisieinternetglasvezel4G5Gmobieltelefoontelefonievast

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview