Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN populairst bij overstappers Ziggo en andere aanbieders

  KPN is voor Nederlanders die willen overstappen naar een andere leverancier van tv en internet het belangrijkste alternatief. Ziggo is nummer twee.
  Jarco Kriek
  23 augustus 2022
  comments 7
  KPN populairst bij overstappers Ziggo en andere aanbieders
  Foto Getty Images

  De Nederlandse markt van vaste diensten is dynamisch. Dit betekent dat veel Nederlanders regelmatig wisselen van leverancier. Dit heeft onder meer te maken met de relatief hoge maandprijs in vergelijking met andere Europese landen. Ook de hoge welkomstkortingen die aanbieders van vaste diensten geven aan nieuwe klanten zijn voor Nederlanders een reden om jaarlijks van aanbieder te wisselen.

   

  Concurrentie

  Door de huidige ontwikkelingen met hoge energieprijzen en een dalende koopkracht wordt de markt nog dynamischer. Een groeiend aantal Nederlanders kijkt kritisch naar de kosten van de maandelijks terugkerende kosten, zoals het abonnement voor vaste diensten. De concurrentiestrijd was er al enige jaren, maar wordt in de komende periode nog groter.

   

  Grote twee

  Eén op de vier Nederlanders die overstapt doet dit naar KPN. Dit blijkt uit eigen onderzoek van Telecompaper. Ziggo – dat met maandelijkse kosten niet de goedkoopste is maar wel hoge welkomstkortingen geeft – volgt met 17 procent. Delta Fiber wordt door steeds meer Nederlanders als alternatief gezien, maar komt nog niet in de buurt van Ziggo en KPN.

  TelecompaperonderzoekZiggoVodafoneZiggoKPNDelta FiberDeltaCaiwaytvtelevisieinternetabonnementoverstappen

  Reacties

 1. TV-TIP Hell's Kitchen USA

  Hell's Kitchen USA
  24Kitchen om 19:30 uur
  Chef-kok Gordon Ramsay blaft kandidaten vaak af, net zoals een boze legersergeant dat kan. De zestiende reeks van Hell’s Kitchen start op een legerbasis waar de kandidaten tucht en discipline leren. Gelukkig verplaatst de actie zich snel weer naar de keuken, waar ‘generaal’ Ramsay zijn rekruten met harde hand de fijne kneepjes aanleert. Seizoen 16 werd berucht vanwege de vele ruzies, en dat zegt veel in een Gordon Ramsay-show!

  TV-TIP Verward

  Verward
  NPO 3 om 20:24 uur
  Op het nieuws hoor je regelmatig over ‘verwarde personen’ die voor problemen zorgen, maar wat voor mensen zíjn dat eigenlijk? Documentairemaakster Jessica Villerius onderzoekt de mensen achter dit label, én hulp­verleners die vaak met ze te maken hebben. Verpleegster Mariëlle was net een infuus aan het aanbrengen toen de buurman ineens binnenstormde en wild om zich heen begon te steken. Mariëlle vertelt over de hachelijke momenten die ze beleefde, toen ze op deze manier kennismaakte met Kenzo K.

  Interview