Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN populairst bij overstappers Ziggo en andere aanbieders

  KPN is voor Nederlanders die willen overstappen naar een andere leverancier van tv en internet het belangrijkste alternatief. Ziggo is nummer twee.
  Jarco Kriek
  23 august 2022
  comments 7
  KPN populairst bij overstappers Ziggo en andere aanbieders
  Foto Getty Images

  De Nederlandse markt van vaste diensten is dynamisch. Dit betekent dat veel Nederlanders regelmatig wisselen van leverancier. Dit heeft onder meer te maken met de relatief hoge maandprijs in vergelijking met andere Europese landen. Ook de hoge welkomstkortingen die aanbieders van vaste diensten geven aan nieuwe klanten zijn voor Nederlanders een reden om jaarlijks van aanbieder te wisselen.

   

  Concurrentie

  Door de huidige ontwikkelingen met hoge energieprijzen en een dalende koopkracht wordt de markt nog dynamischer. Een groeiend aantal Nederlanders kijkt kritisch naar de kosten van de maandelijks terugkerende kosten, zoals het abonnement voor vaste diensten. De concurrentiestrijd was er al enige jaren, maar wordt in de komende periode nog groter.

   

  Grote twee

  Eén op de vier Nederlanders die overstapt doet dit naar KPN. Dit blijkt uit eigen onderzoek van Telecompaper. Ziggo – dat met maandelijkse kosten niet de goedkoopste is maar wel hoge welkomstkortingen geeft – volgt met 17 procent. Delta Fiber wordt door steeds meer Nederlanders als alternatief gezien, maar komt nog niet in de buurt van Ziggo en KPN.

  TelecompaperonderzoekZiggoVodafoneZiggoKPNDelta FiberDeltaCaiwaytvtelevisieinternetabonnementoverstappen

  Reacties

 1. TV-TIP Jaimie: in the Vaes Lane

  Jaimie: in the Vaes Lane
  TLC om 22:30 uur
  Nadat haar vriend Jorik Scholten (Lil’ Kleine) begin van het jaar een auto-portier tegen haar hoofd ­besloot te rammen, was het voor Jaimie Vaes klaar. Ze pakte haar koffers om met zoontje Lío voorgoed te vertrekken. In het derde seizoen van Jamie: in the Vaes Lane probeert de realityster de scherven van haar leven te lijmen met hulp van boezemvriendinnen Estelle Cruijff en Koen Kardashian.

  TV-TIP Time

  Time
  NPO 2 om 23:09 uur
  Mark Hebden belandt in de gevangenis nadat hij per ongeluk een man uit zijn schoenen heeft gereden. Verteerd door schuld­gevoelens probeert hij zich staande te houden in een voor hem totaal onbekende wereld. Intussen doet ­gevangenisbewaarder Eric McNally zijn best om de rust en orde in de petoet te bewaren. Hij raakt chantabel als een van de gedetineerden ontdekt dat ook Erics zoon zijn dagen achter de tralies slijt.

  Interview