Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN populairst bij overstappers Ziggo en andere aanbieders

  KPN is voor Nederlanders die willen overstappen naar een andere leverancier van tv en internet het belangrijkste alternatief. Ziggo is nummer twee.
  Jarco Kriek
  23 augustus 2022
  comments 7
  KPN populairst bij overstappers Ziggo en andere aanbieders
  Foto Getty Images

  De Nederlandse markt van vaste diensten is dynamisch. Dit betekent dat veel Nederlanders regelmatig wisselen van leverancier. Dit heeft onder meer te maken met de relatief hoge maandprijs in vergelijking met andere Europese landen. Ook de hoge welkomstkortingen die aanbieders van vaste diensten geven aan nieuwe klanten zijn voor Nederlanders een reden om jaarlijks van aanbieder te wisselen.

   

  Concurrentie

  Door de huidige ontwikkelingen met hoge energieprijzen en een dalende koopkracht wordt de markt nog dynamischer. Een groeiend aantal Nederlanders kijkt kritisch naar de kosten van de maandelijks terugkerende kosten, zoals het abonnement voor vaste diensten. De concurrentiestrijd was er al enige jaren, maar wordt in de komende periode nog groter.

   

  Grote twee

  Eén op de vier Nederlanders die overstapt doet dit naar KPN. Dit blijkt uit eigen onderzoek van Telecompaper. Ziggo – dat met maandelijkse kosten niet de goedkoopste is maar wel hoge welkomstkortingen geeft – volgt met 17 procent. Delta Fiber wordt door steeds meer Nederlanders als alternatief gezien, maar komt nog niet in de buurt van Ziggo en KPN.

  TelecompaperonderzoekZiggoVodafoneZiggoKPNDelta FiberDeltaCaiwaytvtelevisieinternetabonnementoverstappen

  Reacties