Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN stunt met supersnel 4 Gb/s internet tijdelijk voor 30 euro

    KPN zet met een stuntaanbieding het nieuwe 4 Gb/s-abonnement in de markt. Samen met Delta is KPN koploper in het multigig-internetsegment.
    Jarco Kriek
    27 oktober 2023
    comments 3
    KPN stunt met supersnel 4 Gb/s internet tijdelijk voor 30 euro
    Foto Getty Images

    Het KPN 4 Gb/s internetabonnement kost normaal gesproken €67,50 per maand. Bij de lancering biedt KPN dit abonnement tijdelijk de eerste zes maanden van het jaarcontract voor 30 euro per maand. De overige zes maanden geldt de reguliere prijs . Het voordeel bij deze aanbieding bedraagt in totaal 225 euro. KPN levert bij dit nieuwe abonnement de Box 14 internetmodem. Om deze hoge internetsnelheid daadwerkelijk op één computer te ervaren, moet het thuisnetwerk – onder meer de netwerkkaart in de computer, eventuele switches en alle bekabeling – geschikt zijn voor multigig-snelheden. Als dit niet het geval is, kan met een gigabit netwerk wel met vier computer gelijktijdig de maximale snelheid behaald worden. Het is overigens onduidelijk of deze actie ook geldt voor bestaande KPN-klanten die willen overstappen naar het nieuwe, supersnelle multigig-internetabonnement.

     

    Concurrentie

    Bij de concurrenten bieden alleen Delta en Ziggo (zakelijk abonnement) multigig aan. Delta levert zelfs een 5 Gb/s-abonnement, maar berekent hiervoor de premiumprijs van 125 euro per maand. Bij dit abonnement levert Delta naast de vaste internetlijn wel een mobiel abonnement met onbeperkt dataverbruik via het mobiele netwerk van Odido. Ziggo levert bij de zakelijke variant van het Elite-abonnement een downloadsnelheid van 1,2 Gb/s (1200 Mb/s). Bij het Elite abonnement voor consumenten blijft de downloadsnelheid bij 1 Gb/s steken.In tegenstelling tot KPN, Delta en alle andere providers die internet via glasvezel leveren biedt Ziggo geen symmetrische internetsnelheid. De uploadsnelheid is bij Ziggo slechts een tiende van de downloadsnelheid, respectievelijk 125 en 100 Mb/s.

    KPNinternetmultigigaanbiedingkortingwelkomstbonus

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview