Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Kwalitatieve verbetering Delta Fiber glasvezel door komst Freedom Internet

  De kwalitatief hoog aangeschreven aanbieder van vaste diensten Freedom Internet komt beschikbaar op de glasvezelnetwerken van Delta Fiber.
  Jarco Kriek
  4 oktober 2022
  comments 0
  Kwalitatieve verbetering Delta Fiber glasvezel door komst Freedom Internet
  Foto Getty Images

  Door het toevoegen van Freedom Internet als internetaanbiederkomen ook de tv-diensten van Canal Digitaal op het Delta Fiber glasvezelnetwerk beschikbaar. Dit was eerder al het geval bij Online.nl. Freedom Internet levert namelijk het IPTV-product van Canal Digitaal aan klanten die een tv-abonnement kopen. In gebieden waar Ziggo tv en internet via de kabel en KPN vaste diensten via glasvezel of DSL aanbieden betekent de komst van Freedom Internet meer kwalitatieve concurrentie.

   

  Direct leverbaar

  Vanaf 1 oktober kunnen klanten bij nieuwe glasvezelcampagnes van Delta Fiber ook kiezen voor internetaanbieder Freedom. Via het open netwerk van Delta Fiber gaat Freedom internet, tv en vaste telefonie aanbieden. Freedom kwam in het tweede kwartaal als beste Alles-in-1 provider uit de test van de Consumentenbond en heeft als premium aanbieder goed en veilig internet hoog in het vaandel staan. Delta Fiber bouwt een toekomstbestendig glasvezelnetwerk op basis van de nieuwste XGS-PON technologie. Dit netwerk kan op termijn snelheden tot 10Gbps aan. Glasvezel is bovendien de meest duurzame techniek voor het transporteren

   

  Uitbreiding

  In 2025 wil Delta Fiber 2 miljoen huishoudens toegang geven tot zijn glasvezelnetwerk. Albert Vergeer, COO bij Delta Fiber: “We hadden al meer dan 15 internetaanbieders die diensten leveren over ons netwerk, waaronder Delta, Caiway, Online.nl en Kliksafe. Ik ben blij dat we klanten met de toevoeging van Freedom een nog bredere keuze in providers voor snel en betrouwbaar internet kunnen aanbieden.” Freedom gaat verder dan alleen het aanbieden van internet, tv en bellen. Gerdien Dalmulder, Directeur Operations bij Freedom: “Wij staan voor een open en veilig internet en vinden dat dit voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daar werken we dan ook hard aan, samen met andere partijen. Kies je voor Freedom, dan kies je niet alleen voor internettoegang, maar ook voor online veiligheid, gegarandeerde privacy - bijvoorbeeld in de vorm van meekijkvrije mail - en een deskundige helpdesk.” Klanten kunnen nu voor Freedom kiezen in de nieuwe gebieden waar Delta Fiber glasvezelcampagnes start. In 2023 komen daar ook de bestaande gebieden van Delta Fiber bij.

  Delta FiberglasvezelFreedom InternetserviceproviderCanal Digitaaltvtelevisieinternet

  Reacties