Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Lineair F1-kanaal Viaplay slechts tijdelijk bij Ziggo, KPN en Delta Fiber

  Het lineaire kanaal van Viaplay waarop alleen Formule 1 wordt uitgezonden, is slechts voor een korte periode bij onder meer Ziggo, KPN, Delta en Caiway te zien.
  Jarco Kriek
  20 februari 2022
  comments 7
  Lineair F1-kanaal Viaplay slechts tijdelijk bij Ziggo, KPN en Delta Fiber
  Foto ProShots

  Providers waarmee Nordic Entertainment Group (NENT) een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten, mogen vanaf 19 maart de Formule 1-kwalificaties en -races via een lineair kanaal aan klanten leveren die via hen een Viaplay" target="_blank">Viaplay-abonnement hebben gekocht. NENT heeft met VodafoneZiggo (Ziggo), KPN, T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway) een dergelijke overeenkomst gesloten. Behoudens T-Mobile hebben de overige providers aangekondigd dit lineaire Formule 1-kanaal aan klanten aan te gaan bieden.

   

  Wens providers

  Diverse bronnen rondom zowel providers als streamingdienst laten onafhankelijk van elkaar weten dat het slechts om een tijdelijke doorgifte van Formule 1 op een lineair kanaal gaat. Het lineaire kanaal is in het leven geroepen omdat vooraf moeilijk te bepalen is hoeveel Nederlanders een Viaplay-abonnement gaan kopen. Om problemen met internetstreams – haperen en bufferen – te voorkomen, hebben providers er bij NENT op aangedrongen om Formule 1 via een lineair kanaal aan te gaan bieden. Ook biedt het lineaire kanaal een extra toevoeging om Viaplay-abonnementen rechtstreeks bij een provider te kopen.

   

  Tijdelijke doorgifte

  Het lineaire Formule 1-kanaal van Viaplay in Nederland lijkt dus geen blijvertje. Viaplay wil meer zijn dan alleen een doorgeefluik van deze autoracesport. Om ook andere sporten, films, series, documentaires en content voor kinderen onder de aandacht van abonnees te brengen, wil Viaplay zich vooral als streamingdienst profileren. Mede hierdoor is besloten het lineaire Formule 1-kanaal in eerste instantie slecht van 19 maart tot 1 augustus uit te gaan zenden. Binnen dit tijdsvlak zal nog een evaluatiemoment plaatsvinden waar besloten kan worden om de tijdelijke status van het lineaire kanaal te verlengen dan wel in het geheel op te zeggen.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplaystreamingdienstFormule 1lineair

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)