Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Lineair F1-kanaal Viaplay slechts tijdelijk bij Ziggo, KPN en Delta Fiber

  Het lineaire kanaal van Viaplay waarop alleen Formule 1 wordt uitgezonden, is slechts voor een korte periode bij onder meer Ziggo, KPN, Delta en Caiway te zien.
  Jarco Kriek
  20 february 2022
  comments 7
  Lineair F1-kanaal Viaplay slechts tijdelijk bij Ziggo, KPN en Delta Fiber
  Foto ProShots

  Providers waarmee Nordic Entertainment Group (NENT) een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten, mogen vanaf 19 maart de Formule 1-kwalificaties en -races via een lineair kanaal aan klanten leveren die via hen een Viaplay-abonnement hebben gekocht. NENT heeft met VodafoneZiggo (Ziggo), KPN, T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway) een dergelijke overeenkomst gesloten. Behoudens T-Mobile hebben de overige providers aangekondigd dit lineaire Formule 1-kanaal aan klanten aan te gaan bieden.

   

  Wens providers

  Diverse bronnen rondom zowel providers als streamingdienst laten onafhankelijk van elkaar weten dat het slechts om een tijdelijke doorgifte van Formule 1 op een lineair kanaal gaat. Het lineaire kanaal is in het leven geroepen omdat vooraf moeilijk te bepalen is hoeveel Nederlanders een Viaplay-abonnement gaan kopen. Om problemen met internetstreams – haperen en bufferen – te voorkomen, hebben providers er bij NENT op aangedrongen om Formule 1 via een lineair kanaal aan te gaan bieden. Ook biedt het lineaire kanaal een extra toevoeging om Viaplay-abonnementen rechtstreeks bij een provider te kopen.

   

  Tijdelijke doorgifte

  Het lineaire Formule 1-kanaal van Viaplay in Nederland lijkt dus geen blijvertje. Viaplay wil meer zijn dan alleen een doorgeefluik van deze autoracesport. Om ook andere sporten, films, series, documentaires en content voor kinderen onder de aandacht van abonnees te brengen, wil Viaplay zich vooral als streamingdienst profileren. Mede hierdoor is besloten het lineaire Formule 1-kanaal in eerste instantie slecht van 19 maart tot 1 augustus uit te gaan zenden. Binnen dit tijdsvlak zal nog een evaluatiemoment plaatsvinden waar besloten kan worden om de tijdelijke status van het lineaire kanaal te verlengen dan wel in het geheel op te zeggen.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplaystreamingdienstFormule 1lineair

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview