Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Lineair F1-kanaal Viaplay slechts tijdelijk bij Ziggo, KPN en Delta Fiber

  Het lineaire kanaal van Viaplay waarop alleen Formule 1 wordt uitgezonden, is slechts voor een korte periode bij onder meer Ziggo, KPN, Delta en Caiway te zien.
  Jarco Kriek
  20 february 2022
  comments 7
  Lineair F1-kanaal Viaplay slechts tijdelijk bij Ziggo, KPN en Delta Fiber
  Foto ProShots

  Providers waarmee Nordic Entertainment Group (NENT) een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten, mogen vanaf 19 maart de Formule 1-kwalificaties en -races via een lineair kanaal aan klanten leveren die via hen een Viaplay-abonnement hebben gekocht. NENT heeft met VodafoneZiggo (Ziggo), KPN, T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway) een dergelijke overeenkomst gesloten. Behoudens T-Mobile hebben de overige providers aangekondigd dit lineaire Formule 1-kanaal aan klanten aan te gaan bieden.

   

  Wens providers

  Diverse bronnen rondom zowel providers als streamingdienst laten onafhankelijk van elkaar weten dat het slechts om een tijdelijke doorgifte van Formule 1 op een lineair kanaal gaat. Het lineaire kanaal is in het leven geroepen omdat vooraf moeilijk te bepalen is hoeveel Nederlanders een Viaplay-abonnement gaan kopen. Om problemen met internetstreams – haperen en bufferen – te voorkomen, hebben providers er bij NENT op aangedrongen om Formule 1 via een lineair kanaal aan te gaan bieden. Ook biedt het lineaire kanaal een extra toevoeging om Viaplay-abonnementen rechtstreeks bij een provider te kopen.

   

  Tijdelijke doorgifte

  Het lineaire Formule 1-kanaal van Viaplay in Nederland lijkt dus geen blijvertje. Viaplay wil meer zijn dan alleen een doorgeefluik van deze autoracesport. Om ook andere sporten, films, series, documentaires en content voor kinderen onder de aandacht van abonnees te brengen, wil Viaplay zich vooral als streamingdienst profileren. Mede hierdoor is besloten het lineaire Formule 1-kanaal in eerste instantie slecht van 19 maart tot 1 augustus uit te gaan zenden. Binnen dit tijdsvlak zal nog een evaluatiemoment plaatsvinden waar besloten kan worden om de tijdelijke status van het lineaire kanaal te verlengen dan wel in het geheel op te zeggen.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplaystreamingdienstFormule 1lineair

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Kopen zonder Kijken

  Kopen zonder Kijken
  RTL 4 om 20:30 uur
  Vera en Casper huren een flatje in de binnenstad van Leiden. Nu het tijd wordt om de vleugels uit te slaan, moet er een aantal knopen worden door­gehakt.

  TV-TIP Chateau Bijstand

  Chateau Bijstand
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het kostte heel wat gepuf, gesteun, geklaag en rollende ogen, maar voor de familie Meiland zit de maand afzien in de bijstand erop.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)