Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Lineair F1-kanaal Viaplay slechts tijdelijk bij Ziggo, KPN en Delta Fiber

  Het lineaire kanaal van Viaplay waarop alleen Formule 1 wordt uitgezonden, is slechts voor een korte periode bij onder meer Ziggo, KPN, Delta en Caiway te zien.
  Jarco Kriek
  20 februari 2022
  comments 7
  Lineair F1-kanaal Viaplay slechts tijdelijk bij Ziggo, KPN en Delta Fiber
  Foto ProShots

  Providers waarmee Nordic Entertainment Group (NENT) een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten, mogen vanaf 19 maart de Formule 1-kwalificaties en -races via een lineair kanaal aan klanten leveren die via hen een Viaplay-abonnement hebben gekocht. NENT heeft met VodafoneZiggo (Ziggo), KPN, T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway) een dergelijke overeenkomst gesloten. Behoudens T-Mobile hebben de overige providers aangekondigd dit lineaire Formule 1-kanaal aan klanten aan te gaan bieden.

   

  Wens providers

  Diverse bronnen rondom zowel providers als streamingdienst laten onafhankelijk van elkaar weten dat het slechts om een tijdelijke doorgifte van Formule 1 op een lineair kanaal gaat. Het lineaire kanaal is in het leven geroepen omdat vooraf moeilijk te bepalen is hoeveel Nederlanders een Viaplay-abonnement gaan kopen. Om problemen met internetstreams – haperen en bufferen – te voorkomen, hebben providers er bij NENT op aangedrongen om Formule 1 via een lineair kanaal aan te gaan bieden. Ook biedt het lineaire kanaal een extra toevoeging om Viaplay-abonnementen rechtstreeks bij een provider te kopen.

   

  Tijdelijke doorgifte

  Het lineaire Formule 1-kanaal van Viaplay in Nederland lijkt dus geen blijvertje. Viaplay wil meer zijn dan alleen een doorgeefluik van deze autoracesport. Om ook andere sporten, films, series, documentaires en content voor kinderen onder de aandacht van abonnees te brengen, wil Viaplay zich vooral als streamingdienst profileren. Mede hierdoor is besloten het lineaire Formule 1-kanaal in eerste instantie slecht van 19 maart tot 1 augustus uit te gaan zenden. Binnen dit tijdsvlak zal nog een evaluatiemoment plaatsvinden waar besloten kan worden om de tijdelijke status van het lineaire kanaal te verlengen dan wel in het geheel op te zeggen.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplaystreamingdienstFormule 1lineair

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview