Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Malaise bij streamingdiensten: Na Viaplay volgende dienst in de etalage?

  Niet alleen met Viaplay gaat het slecht. Ook andere streamingdiensten voelen de gevolgen van hoge inflatie en rentestijgingen. Overnames liggen dan ook op de loer.
  Jarco Kriek
  20 augustus 2023
  comments 2
  Malaise bij streamingdiensten: Na Viaplay volgende dienst in de etalage?
  Foto Getty Images

  De financiële slechte resultaten van Viaplay Group vallen dan weliswaar in de categorie extreem, maar ook andere mondiale streamingdiensten hebben met tegenslagen te maken. Eén van deze streamingdiensten is Disney+. Omvallen gaat deze dienst zeker niet. Met The Walt Disney Company als eigenaar is het fundament sterk. Echter niet meer zo sterk als voorheen. Ook dit Amerikaanse bedrijf moet de tering naar de nering zetten. Winstmarges staan onder druk en Disney+ is één van de minst goed presterende onderdelen van The Walt Disney Company.

   

  Overname

  Dit is volgens een analyse van Bright de aanleiding om een overname van Disney+ door een andere partij niet uit te sluiten. Apple is in dat geval de belangrijkste kandidaat. Het zou zelfs mogelijk zijn dat Apple niet alleen Disney+ maar The Walt Disney Company in zijn geheel overneemt. De huidige marktwaarde van The Walt Disney Company bedraagt een slordige 160 miljard euro. Extreem veel geld, maar voor Apple is een dergelijke overname eenvoudig te realiseren. De marktwaarde van Apple is namelijk 10 tot 15 maal meer dan die van The Walt Disney Company.

   

  Mededinging

  Een totale overname van The Walt Disney Company ligt niet voor de hand. Apple riskeert hiermee wereldwijd veel juridische procedures. Mededingingsautoriteiten gaan in dat geval zeker onderzoeken of Apple niet teveel marktmacht krijgt. Een overname van alleen Disney+, met afspraken over uitzendrechten van bestaande en toekomstige content van bedrijfsonderdelen van The Walt Disney Company, is wel een optie. Met deze uitzendrechten kan Apple na de overname van Disney+ zijn eigen streamingdienst Apple TV+ verder optuigen. Hierdoor kan Apple gaan concurreren met andere streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en SkyShowtime.

  The Walt Disney CompanyDisneyDisney+AppleApple TV+overnamecontentfilmsseriesdocumentairesuitzendrechtenovername

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)