Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Media wordt aangevallen: Omroep Brabant maakt knieval voor geweld

  Omroep Brabant gaat in de toekomst anoniem de straat op. De regionale omroep haalt vanwege bedreigingen alle logo’s van satelliet- en bedrijfswagens.
  Jarco Kriek
  22 november 2021
  comments 1
  Media wordt aangevallen: Omroep Brabant maakt knieval voor geweld
  Foto ProShots

  Omroep Brabant besloot volgens het Algemeen Dagblad de logo’s voor satelliet- en bedrijfswagens voor tv en radio te verwijderen vanwege aanhoudende bedreigingen. Al tijden komen verslaggevers van de regionale omroep tijdens het verrichten van hun werk in bedreigende situaties terecht. Omroep Brabant stelt dat bedreigde medewerkers nu ook geen veilige haven meer kunnen vinden in hun auto omdat deze met logo een aantrekkende werking hebben en door de herkenbaarheid als een rode lap werken.

   

  Beveiliging

  Omroep Brabant-hoofdredacteur Renzo Veenstra stelt dat voor de nuchtere en stoere Brabantse omroep de maat vol is. De regionale omroep is alleen al voor beveiliging van de eigen journalisten 30.000 euro kwijt. De omroep krijgt niet alleen doodsbedreigingen via mail en telefoon, maar heeft ook te maken met incidenten rondom het eigen pand. Verslaggevers worden niet alleen tijdens werk, maar ook privé bedreigd.

   

  Nederlaag voor journalistiek

  Al eerder besloot NOS de logo’s van voertuigen te verwijderen vanwege het oplopende geweld tegen medewerkers. NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauf omschreef zijn beslissing als een nederlaag voor de NOS en voor de journalistiek.

  Omroep Brabantregionale omroepgeweldrellen

  Reacties

 1. TV-TIP The Age of Nature

  The Age of Nature
  NPO 2 om 17:06 uur
  Droogte, hitte, overstromingen en slagregen; je hoeft de krant niet open te slaan of de doemscenario’s over het veranderende klimaat slaan je om de oren. Het driedelige The Age of Nature laat zien dat het niet enkel kommer en kwel in klimaatland is. Zo zit het zeewater rond het zo goed als uitgestorven atol Bikini in de Grote Oceaan zestig jaar na de Amerikaanse atoomproeven weer vol leven.

  TV-TIP Vier Handen Op Eén Buik

  Vier Handen Op Eén Buik
  NPO 3 om 20:25 uur
  Het verliefde stel Sharona (19) en Arjan (38) zijn nog geen twee maanden samen wanneer Sharona zwanger blijkt te zijn. Het stel zit nog niet helemaal op een lijn als het gaat om de opvoeding van hun baby. Volgens Sharona is Arjan namelijk te lief voor zijn twee andere kinderen. Journalist Anna van den Breemer en presentator Özcan Akyol staan de aanstaande ouders bij in de hectische tijd op weg naar het ouderschap.

  Interview