Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Media wordt aangevallen: Omroep Brabant maakt knieval voor geweld

  Omroep Brabant gaat in de toekomst anoniem de straat op. De regionale omroep haalt vanwege bedreigingen alle logo’s van satelliet- en bedrijfswagens.
  Jarco Kriek
  22 november 2021
  comments 1
  Media wordt aangevallen: Omroep Brabant maakt knieval voor geweld
  Foto ProShots

  Omroep Brabant besloot volgens het Algemeen Dagblad de logo’s voor satelliet- en bedrijfswagens voor tv en radio te verwijderen vanwege aanhoudende bedreigingen. Al tijden komen verslaggevers van de regionale omroep tijdens het verrichten van hun werk in bedreigende situaties terecht. Omroep Brabant stelt dat bedreigde medewerkers nu ook geen veilige haven meer kunnen vinden in hun auto omdat deze met logo een aantrekkende werking hebben en door de herkenbaarheid als een rode lap werken.

   

  Beveiliging

  Omroep Brabant-hoofdredacteur Renzo Veenstra stelt dat voor de nuchtere en stoere Brabantse omroep de maat vol is. De regionale omroep is alleen al voor beveiliging van de eigen journalisten 30.000 euro kwijt. De omroep krijgt niet alleen doodsbedreigingen via mail en telefoon, maar heeft ook te maken met incidenten rondom het eigen pand. Verslaggevers worden niet alleen tijdens werk, maar ook privé bedreigd.

   

  Nederlaag voor journalistiek

  Al eerder besloot NOS de logo’s van voertuigen te verwijderen vanwege het oplopende geweld tegen medewerkers. NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauf omschreef zijn beslissing als een nederlaag voor de NOS en voor de journalistiek.

  Omroep Brabantregionale omroepgeweldrellen

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Pak van mijn hart

  Pak van mijn hart
  SBS6 om 20:00 uur
  De broers Tom en Niek runnen een sinterklaascentrale. De aantrekkelijke Julia huurt de mannen in en deze klus verandert alles.

  TV-TIP Christmas in Evergreen: Letters to Santa

  Christmas in Evergreen: Letters to Santa
  RTL 8 om 20:00 uur
  Lisa bezoekt voor het eerst in jaren weer haar geboorteplaats Evergreen en schrikt als ze hoort dat de dorpswinkel moet sluiten.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)