Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Media wordt aangevallen: Omroep Brabant maakt knieval voor geweld

  Omroep Brabant gaat in de toekomst anoniem de straat op. De regionale omroep haalt vanwege bedreigingen alle logo’s van satelliet- en bedrijfswagens.
  Jarco Kriek
  22 november 2021
  comments 1
  Media wordt aangevallen: Omroep Brabant maakt knieval voor geweld
  Foto ProShots

  Omroep Brabant besloot volgens het Algemeen Dagblad de logo’s voor satelliet- en bedrijfswagens voor tv en radio te verwijderen vanwege aanhoudende bedreigingen. Al tijden komen verslaggevers van de regionale omroep tijdens het verrichten van hun werk in bedreigende situaties terecht. Omroep Brabant stelt dat bedreigde medewerkers nu ook geen veilige haven meer kunnen vinden in hun auto omdat deze met logo een aantrekkende werking hebben en door de herkenbaarheid als een rode lap werken.

   

  Beveiliging

  Omroep Brabant-hoofdredacteur Renzo Veenstra stelt dat voor de nuchtere en stoere Brabantse omroep de maat vol is. De regionale omroep is alleen al voor beveiliging van de eigen journalisten 30.000 euro kwijt. De omroep krijgt niet alleen doodsbedreigingen via mail en telefoon, maar heeft ook te maken met incidenten rondom het eigen pand. Verslaggevers worden niet alleen tijdens werk, maar ook privé bedreigd.

   

  Nederlaag voor journalistiek

  Al eerder besloot NOS de logo’s van voertuigen te verwijderen vanwege het oplopende geweld tegen medewerkers. NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauf omschreef zijn beslissing als een nederlaag voor de NOS en voor de journalistiek.

  Omroep Brabantregionale omroepgeweldrellen

  Reacties