Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Mediabox XL aan de kant gezet door veel Ziggo-abonnees

  De energieslurpende Mediabox XL wordt door veel Ziggo-abonnees aan de kant gezet. Zij ruilen de bruikleendecoder om voor een Mediabox Next of Next Mini.
  Jarco Kriek
  25 augustus 2022
  comments 0
  Mediabox XL aan de kant gezet door veel Ziggo-abonnees

  Ziggo biedt alle abonnees de mogelijkheid om hun Mediabox XL om te ruilen voor een Mediabox Next of Next Mini. De abonnee kan overigens niet zelf een voorkeur uitspreken voor vervangende bruikleendecoder. Bij het goedkoopste abonnement TV Standaard/TV Start wordt de Mediabox XL omgeruild voor een Next Mini. Bij de overige abonnementen TV Complete en TV Max wordt de Mediabox Next als vervangende decoder geleverd. Zowel de Mediabox Next als de Next Mini zijn 4K-decoders. Met de Mediabox Next wordt DVB-C en IPTV als ontvangstmogelijkheid gecombineerd. De Next Mini is volledig IPTV: deze decoder moet niet met een coaxkabel op het Ziggo-netwerk worden aangesloten om live tv te kijken, maar met een netwerkkabel .

   

  Activatiekosten

  In vrijwel alle gevallen berekent Ziggo voor de omruil eenmalig een bedrag van €19,95 voor activatiekosten. Alleen als blijkt dat de Mediabox XL om technische redenen omgeruild moet worden, vervallen deze kosten. Bij het omruilen wordt het contract van de abonnee niet vernieuwd. Dit betekent dat er geen nieuwe vaste contracttermijn van twaalf maanden wordt aangegaan.

   

  Energiebesparing

  Met het huidige stroomtarief kan op jaarbasis al snel ruim honderd euro bespaard worden bij de omruil van een Mediabox XL voor een nieuwer model. Ook bij betaling van de eenmalige activatiekosten loont het dus al snel om de Mediabox XL om te ruilen. Bij het omruilen wordt door Ziggo aangegeven dat de decoder niet meer terug naar het kabelbedrijf gestuurd hoeft te worden. Hierdoor verschijnen er advertenties op tweedehandssites als Marktplaats waarin deze decoder wordt aangeboden. Bij aankoop kan de decoder echter niet worden gebruikt voor het bekijken van tv-zenders. Een omgeruilde decoder wordt namelijk op afstand door Ziggo gedeactiveerd. Overigens liet Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo aan Totaal TV weten dat de Mediabox XL ook altijd kosteloos naar het kabelbedrijf teruggestuurd kan worden om deze op milieuvriendelijke manier te laten verwerken.

   

  Omruilen

  Wie op dit moment een Mediabox XL gebruikt en deze wil omruilen voor een Mediabox Next of Next Mini, kan dit op meerdere manieren doen. Zo kan er met de klantenservice worden gebeld. Ook is het mogelijk om de klantenservice van het kabelbedrijf via sociale media te benaderen. Een deel van de abonnees vraagt een omruil ook via het community klant-helpt-klant forum aan.

  ZiggoVodafoneZiggoMediabox XLtvtelevisievruikleendecoderenergieenergiecrisisomruilen

  Reacties

 1. TV-TIP 70 jaar na de Watersnoodramp

  70 jaar na de Watersnoodramp
  NPO 1 om 10:30 uur
  In Ouwerkerk, het Zeeuwse dorp waar in 1953 het laatste dijkgat werd gedicht met behulp van caissons, een soort enorme betonnen blokkendozen, herdenkt Nederland de Watersnoodramp. Onder de sprekers zijn een overlevende van de ramp en burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland. Winfried Baijens, tevens het gezicht van de serie Het water komt, presenteert.

  TV-TIP Jurassic World

  Jurassic World
  Veronica om 20:30 uur
  Ruim twintig jaar na de problematische opening van Jurassic Park, functioneert Isla Nublar eindelijk als het dinosaurus-themapark dat John Hammond ooit voor ogen had. Om de bezoekersaantallen hoog te houden, creëren de wetenschappers op het eiland een nieuwe attractie: een genetisch gemodificeerde dino. Hiermee brengen ze echter een monster tot leven dat alles en iedereen in het park in groot gevaar brengt.

  Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)