Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Meer concurrentie voor Ziggo van T-Mobile glasvezel

  Dat Ziggo binnen het eigen verzorgingsgebied in steeds meer gebieden last krijgt van concurrentie van glasvezel is al enige tijd bekend.
  Jarco Kriek
  4 oktober 2022
  comments 0
  Meer concurrentie voor Ziggo van T-Mobile glasvezel
  Foto Getty Images

  In Venlo-Noord krijgen dit keer 21.000 huishoudens toegang tot supersnel internet via glasvezel van Open Dutch Fiber met als hoofdhuurder T-Mobile. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens in 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1Gbps. Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren zo een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

   

  Delen Venlo

  De werkzaamheden zullen onder leiding van Open Dutch Fiber in oktober starten in de wijken Centrum, Venlo-Noord, Zuid, Oost en het Ven. T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Inmiddels hebben beide partijen al 500.000 huishoudens aangekondigd. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. ‘’We hebben eerder al een begin gemaakt in Venlo met het aanleggen van glasvezel. Als van origine Limburger ben ik er trots op dat we daar nu ook mee beginnen in Venlo-Noord,’’ zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. ‘’Zo zorgen we ervoor dat zo veel mogelijk Nederlanders kunnen profiteren van snel en betaalbaar internet.’’

   

  Hoogwaardig internet

  ‘’Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur,‘’ zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. ‘’Door nauw samen te werken met gemeenten, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren, realiseren wij onze projecten sneller.‘’

   

  Welke steden?

  T-Mobile levert al glasvezeldiensten in Eindhoven, Zoetermeer, Haarlem en Rotterdam, en binnenkort ook in Utrecht, Ridderkerk, Leidschendam/Voorburg, Delft, Venlo, Roosendaal, Amsterdam, Heemskerk, Beverwijk, Hellevoetsluis, Kerkrade, Woerden, Heerhugowaard, Waalwijk, Maastricht en Duivendrecht. Daarnaast wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

  T-MobileOpen Dutch FiberZiggoVodafoneZiggoglasvezelaanleginternetgigabitconcurrentieconcurrentiedruk

  Reacties

 1. TV-TIP Too Large

  Too Large
  TLC om 19:30 uur
  Een maagverkleining kán een manier zijn om gewicht te verliezen, en voor sommige mensen is het zelfs de enige hoop op een normaal leven. Maar wat als je te zwaar bent om zo’n operatie te ondergaan? In Too Large zien we dokter Charles Procter, die patiënten op het goede pad probeert te houden, zodat ze naar een gezond leven kunnen toe­werken. Da’s extreem ingewikkeld, want sommige deelnemers zijn zó zwaar dat ze nauwelijks een vin kunnen verroeren.

  TV-TIP Green Book

  Green Book
  SBS9 om 20:30 uur
  Voor zijn tournee door de zuidelijke staten van Amerika heeft de Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) een chauffeur nodig. Hij geeft de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) de baan. Aanvankelijk liggen de twee elkaar niet, maar langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere vriendschap.

  Interview