Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Meer concurrentie voor Ziggo van T-Mobile glasvezel

  Dat Ziggo binnen het eigen verzorgingsgebied in steeds meer gebieden last krijgt van concurrentie van glasvezel is al enige tijd bekend.
  Jarco Kriek
  4 oktober 2022
  comments 0
  Meer concurrentie voor Ziggo van T-Mobile glasvezel
  Foto Getty Images

  In Venlo-Noord krijgen dit keer 21.000 huishoudens toegang tot supersnel internet via glasvezel van Open Dutch Fiber met als hoofdhuurder T-Mobile. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens in 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1Gbps. Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren zo een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

   

  Delen Venlo

  De werkzaamheden zullen onder leiding van Open Dutch Fiber in oktober starten in de wijken Centrum, Venlo-Noord, Zuid, Oost en het Ven. T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Inmiddels hebben beide partijen al 500.000 huishoudens aangekondigd. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. ‘’We hebben eerder al een begin gemaakt in Venlo met het aanleggen van glasvezel. Als van origine Limburger ben ik er trots op dat we daar nu ook mee beginnen in Venlo-Noord,’’ zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. ‘’Zo zorgen we ervoor dat zo veel mogelijk Nederlanders kunnen profiteren van snel en betaalbaar internet.’’

   

  Hoogwaardig internet

  ‘’Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur,‘’ zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. ‘’Door nauw samen te werken met gemeenten, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren, realiseren wij onze projecten sneller.‘’

   

  Welke steden?

  T-Mobile levert al glasvezeldiensten in Eindhoven, Zoetermeer, Haarlem en Rotterdam, en binnenkort ook in Utrecht, Ridderkerk, Leidschendam/Voorburg, Delft, Venlo, Roosendaal, Amsterdam, Heemskerk, Beverwijk, Hellevoetsluis, Kerkrade, Woerden, Heerhugowaard, Waalwijk, Maastricht en Duivendrecht. Daarnaast wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

  T-MobileOpen Dutch FiberZiggoVodafoneZiggoglasvezelaanleginternetgigabitconcurrentieconcurrentiedruk

  Reacties

 1. TV-TIP The Big Bang Theory

  The Big Bang Theory
  Veronica om 19:30 uur
  Sommige comedyseries blijven leuk, zelfs wanneer ze tot in den treure worden herhaald. The Big Bang Theory is er zo eentje. De nerds Sheldon Cooper en Leonard Hofstadter weten alles van scheikunde, wiskunde en natuurkunde, maar van menselijke relaties hebben ze geen kaas gegeten. Al lukte het Sheldon wel om aan de vrouw te komen. In dit elfde seizoen heeft hij Amy ten huwelijk gevraagd, maar het vinden van een trouwdatum blijkt nog best lastig.

  TV-TIP Voetbal: Nations League (Vrouwen): Nederland - Engeland

  Voetbal: Nations League (Vrouwen): Nederland - Engeland
  NPO 3 om 19:30 uur
  Het valt moeilijk te beschrijven hoe succesvol Sarina Wiegman is. Ze leidde eerst de Oranje Leeuwinnen naar goud tijdens het EK van 2017, om vervolgens als bondscoach van Engeland dat trucje te herhalen én zichzelf en haar team afgelopen zomer bijna tot wereldkampioen te kronen. Maar genoeg complimenten voor de Nederlandse: vanavond is ze met haar Engeland tegenstander van Oranje en moet ze keihard verliezen, zo is het natuurlijk ook.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)