Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Meer internet via kabel en glasvezel

    Steeds meer huishoudens maken van glasvezel gebruik voor de levering van breedbandinternetdiensten. Ook kabelinternet wint aan marktaandeel.
    Jarco Kriek
    5 december 2016
    comments 1
    Meer internet via kabel en glasvezel
    Foto ANP

    Uit het onderzoek Dutch Broadband 2016 over het derde kwartaal van marktonderzoeker Telecompaper blijkt dat de groei van de Nederlandse breedbandmarkt zich heeft voortgezet. Eind september waren 7,28 miljoen breedbandinternetaansluitingen in Nederland. Glasvezel is de grootste aanjager. Het aantal glasvezelaansluitingen met actieve internetverbinding steeg met 2,9 procent. Het marktaandeel van glasvezel komt hierdoor op vijftien procent.


    Meer kabel, minder DSL

    Het marktaandeel van kabelinternet groeide licht, terwijl door een daling van 0,3 procent het marktaandeel van DSL onder de veertig procent uitkwam. KPN – en haar dochterbedrijven waaronder XS4All en Telfort – en Ziggo zagen het aantal aansluitingen wel stijgen, maar verloren marktaandeel. KPN is eigenaar van het koperdraadnetwerk en de meest glasvezelnetwerken in Nederland. Ziggo levert alleen via het eigen kabelnetwerk internetdiensten. Ziggo blijft met een marktaandeel van 43 procent de grootste internetaanbieder in Nederland.

    ZiggoKPNinternetonlinebreedbandTelecompaperkabelglasvezelDSLADSLVDSLkoerdraadmarktaandeelXS4AlllTelfort

    Reacties

  1. TV-TIP Voor het Blok

    Voor het Blok
    NPO 3 om 18:16 uur
    Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

    TV-TIP Star Trek: Picard

    Star Trek: Picard
    Veronica om 20:00 uur
    Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

    Interview