Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NENT: Bundesliga voetbal tijdelijk op andere zender

  Officieel is het Duitse Bundesligavoetbal vanaf augustus in Nederland tijdelijk niet live op tv te volgen. ESPN verloor namelijk de uitzendrechten van deze voetbalcompetitie.
  Jarco Kriek
  21 juli 2021
  comments 6
  NENT: Bundesliga voetbal tijdelijk op andere zender
  Foto ProShots

  De Nederlandse uitzendrechten van Bundesliga zijn vanaf het komende voetbalseizoen tot en met medio 2028 in bezit van Nordic Entertainment Group (NENT). Deze gaat Bundesligavoetbal aanbieden via de voor Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay. De marktintroductie van Viaplay in Nederland vindt echter pas in het eerste kwartaal 2022 plaats.

   

  Sublicentie

  Dit zou betekenen dat voetballiefhebbers de volledige eerste helft en een deel van de tweede helft van het Bundesligaseizoen 2021/2022 zouden moeten missen. De nieuwe rechtenhouder NENT zoekt echter naar een oplossing die het mogelijk moet maken dat voetballiefhebbers gewoon naar live wedstrijden uit de Bundesliga kunnen kijken. Dit laat NENT-woordvoerder Nahir Aslan aan Totaal TV weten. "Ons doel is om onze Bundesliga-uitzendrechten met een sublicentie bij een andere zender onder te brengen tot de marktintroductie van Viaplay." Aslan kan op dit moment nog niet zeggen bij welke zender de Bundesliga voor korte tijd wordt ondergebracht, maar verwacht dat NENT hierover op korte termijn meer kan zeggen. Tot het afgelopen seizoen was Bundesliga in Nederland live via ESPN te volgen.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayvoetbalBundesligayutzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP Den Skyldige

  Den Skyldige
  NPO 3 om 20:24 uur
  In afwachting van een rechtszaak omtrent zijn handelen bij een incident, is politieagent Asger uit zijn functie ontheven en gedwongen om bij de alarmcentrale te werken. Hij beantwoordt een noodoproep van een verwarde vrouw, die vermoedelijk slachtoffer van een ontvoering is. Met de telefoon als enige hulpmiddel begint Asger een race tegen de klok om de vrouw op te sporen.

  TV-TIP Louis Theroux: Dark States

  Louis Theroux: Dark States
  NPO 3 om 20:25 uur
  Houston is de op drie na grootste stad van de Verenigde Staten én het belangrijkste kruispunt van mensenhandel in Noord-Amerika. Naar schatting een op de vijf slachtoffers wordt via Houston verhandeld. De meesten van hen belanden uiteindelijk in de seksindustrie. In de laatste aflevering van het drieluik Dark States onderzoekt Louis de verhouding tussen prostituee en pooier en probeert hij erachter te komen wat deze vrouwen tussen de klamme lappen houdt.

  Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)