Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NENT: Bundesliga voetbal tijdelijk op andere zender

  Officieel is het Duitse Bundesligavoetbal vanaf augustus in Nederland tijdelijk niet live op tv te volgen. ESPN verloor namelijk de uitzendrechten van deze voetbalcompetitie.
  Jarco Kriek
  21 juli 2021
  comments 6
  NENT: Bundesliga voetbal tijdelijk op andere zender
  Foto ProShots

  De Nederlandse uitzendrechten van Bundesliga zijn vanaf het komende voetbalseizoen tot en met medio 2028 in bezit van Nordic Entertainment Group (NENT). Deze gaat Bundesligavoetbal aanbieden via de voor Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay. De marktintroductie van Viaplay in Nederland vindt echter pas in het eerste kwartaal 2022 plaats.

   

  Sublicentie

  Dit zou betekenen dat voetballiefhebbers de volledige eerste helft en een deel van de tweede helft van het Bundesligaseizoen 2021/2022 zouden moeten missen. De nieuwe rechtenhouder NENT zoekt echter naar een oplossing die het mogelijk moet maken dat voetballiefhebbers gewoon naar live wedstrijden uit de Bundesliga kunnen kijken. Dit laat NENT-woordvoerder Nahir Aslan aan Totaal TV weten. "Ons doel is om onze Bundesliga-uitzendrechten met een sublicentie bij een andere zender onder te brengen tot de marktintroductie van Viaplay." Aslan kan op dit moment nog niet zeggen bij welke zender de Bundesliga voor korte tijd wordt ondergebracht, maar verwacht dat NENT hierover op korte termijn meer kan zeggen. Tot het afgelopen seizoen was Bundesliga in Nederland live via ESPN te volgen.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayvoetbalBundesligayutzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP Endeavour Morse

  Endeavour Morse
  RTL 8 om 20:25 uur
  Een kunstenaar komt om bij een brand en Morse denkt dat het vuur is aangestoken, waardoor het een moordonderzoek wordt. Hij heeft tegelijkertijd zijn handen vol aan een chantagezaak. Een groepje activisten chanteert een supermarkt met vergiftigde voedingsmiddelen en het duurt niet lang voordat er een dode valt. Tijdens het onderzoek ontdekt de jonge rechercheur dat beide zaken iets met elkaar te maken hebben, want de kunstenaar had een connectie met de groep.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  SBS9 om 20:30 uur
  Het duurde eventjes, maar met Star Trek: Picard kreeg Jean-Luc Picard eindelijk zijn eigen sciencefictionserie. De populaire kapitein uit Star Trek: The Next Generation is in de spin-off Picard al jaren met pensioen. Jean-Luc renteniert op de wijngaard van zijn familie wanneer hij bezoek krijgt van een mysterieuze vrouw genaamd Dahj. Zij heeft een connectie met iemand uit zijn verleden, ­waardoor Jean-Luc Picard besluit haar te helpen.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)