Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NENT: Bundesliga voetbal tijdelijk op andere zender

  Officieel is het Duitse Bundesligavoetbal vanaf augustus in Nederland tijdelijk niet live op tv te volgen. ESPN verloor namelijk de uitzendrechten van deze voetbalcompetitie.
  Jarco Kriek
  21 july 2021
  comments 6
  NENT: Bundesliga voetbal tijdelijk op andere zender
  Foto ProShots

  De Nederlandse uitzendrechten van Bundesliga zijn vanaf het komende voetbalseizoen tot en met medio 2028 in bezit van Nordic Entertainment Group (NENT). Deze gaat Bundesligavoetbal aanbieden via de voor Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay. De marktintroductie van Viaplay in Nederland vindt echter pas in het eerste kwartaal 2022 plaats.

   

  Sublicentie

  Dit zou betekenen dat voetballiefhebbers de volledige eerste helft en een deel van de tweede helft van het Bundesligaseizoen 2021/2022 zouden moeten missen. De nieuwe rechtenhouder NENT zoekt echter naar een oplossing die het mogelijk moet maken dat voetballiefhebbers gewoon naar live wedstrijden uit de Bundesliga kunnen kijken. Dit laat NENT-woordvoerder Nahir Aslan aan Totaal TV weten. "Ons doel is om onze Bundesliga-uitzendrechten met een sublicentie bij een andere zender onder te brengen tot de marktintroductie van Viaplay." Aslan kan op dit moment nog niet zeggen bij welke zender de Bundesliga voor korte tijd wordt ondergebracht, maar verwacht dat NENT hierover op korte termijn meer kan zeggen. Tot het afgelopen seizoen was Bundesliga in Nederland live via ESPN te volgen.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayvoetbalBundesligayutzendrechten

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de 4K Ultra HD van A Clockwork Orange

   Al stampend, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex, een vandaal met een bolhoed, zich uitstekend, al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Dit voor vier Oscars genomineerde, krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

  TV-TIP Mad Max: Fury Road

  Mad Max: Fury Road
  om 00:59 uur
  Furiosa redt een groepje vrouwen uit handen van de tiran Immortan Joe en slaat op de vlucht. Ze wordt geholpen door loner Max.

  TV-TIP Dating quiz

  Dating quiz
  SBS6 om 12:10 uur
  In dit bijzonder ingewikkelde format gaan zes singles met elkaar op blinddate. Daarna spelen ze als koppel een kennisquiz.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Cupido Ofzo

   Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
   Reacties0 reactie(s)