Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Netflix pas op, Apple komt eraan

    Niet alleen de nieuwe online streamingdienst van Walt Disney gaat het marktleider Netflix in 2019 moeilijk maken. Ook Apple heeft zijn zinnen gezet op een eigen wereldwijd beschikbare online videodienst.
    Peter de Koning
    24 oktober 2018
    comments 1
    Netflix pas op, Apple komt eraan
    Foto ANP

    De geruchten worden steeds luider dat Apple in 2019 in honderd landen een eigen online streamingdienst gaat introduceren. Als eerste komt de televisiedienst van Apple in de Verenigde Staten beschikbaar. Snel daarna volgen andere landen. Onduidelijk is of Nederland in de lijst van honderd landen staat. Apple blijft in eerste instantie met het mondiale bereik achter bij Netflix dat op dit moment in ruim 190 landen beschikbaar is.

     

    Gratis series kijken

    Apple wil met eigen series de online streamingdienst in de markt zetten. Deze series zijn naar alle waarschijnlijk voor bezitters van de Apple-apparaten iPad, iPhone en Apple TV gratis te zien. Ook zal er een mogelijkheid zijn om abonnementen af te sluiten waarmee naar televisiezenders gekeken kan worden. Onder het gratis serie-aanbod zit ook de door Steven Spielberg exclusief voor Apple gemaakte serie Amazing Stories. Apple heeft dit jaar bijna 900 miljoen euro aan het maken van eigen series uitgegeven. Dat is veel minder dan Netflix dat jaarlijks ongeveer het tienvoudige aan content uitgeeft. Netflix maakte deze week nog bekend bijna twee miljard euro geleend te hebben. Dit geld wordt onder meer gebruikt om het aanbod van films en series in de komende jaren verder te kunnen uitbreiden.

    AppleNetflixWalt DisneyonlineOTTstreamingdienstvideo on demandfilmsseriescontentgratis

    Reacties

  1. TV-TIP The Book Thief

    The Book Thief
    Net5 om 22:20 uur
    De Duitse Liesel (Sophie Nélisse) komt tijdens de Tweede Wereldoorlog terecht in een pleeggezin. Daar ontdekt ze de magie van boeken, aangemoedigd door haar zachtaardige pleegvader Hans (Geoffrey Rush) en de moedige joodse onderduiker Max (Ben Schnetzer) die in de kelder huist. Ondertussen woedt buiten de oorlog, met alle gevaren van dien.

    TV-TIP Vuur voor de Vrijheid

    Vuur voor de Vrijheid
    NPO 1 om 23:08 uur
    Op 4 mei worden oorlogsslachtoffers herdacht, en op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag. Het Vuur van de Vrijheid symboliseert de overgang tussen deze twee dagen, die erg van elkaar verschillen maar tóch onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vanuit heel Nederland komen estafettelopers naar Wageningen om het ‘bevrijdingsvuur’ aan te steken en terug naar hun gemeente te brengen. Verschillende artiesten staan op het podium met muziek en poëzie, met vrijheid als het grote thema.

    Interview