Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix scherpt controle VPN aan: deel Ziggo-klanten heeft last

  Een klein deel van de Ziggo-klanten kan niet naar het volledige aanbod van films en series op Netflix kijken. De streamingdienst heeft de VPN-teugels aangetrokken.
  Jarco Kriek
  1 september 2022
  comments 0
  Netflix scherpt controle VPN aan: deel Ziggo-klanten heeft last
  Foto Getty Images

  Een zeer klein deel van de ruim 3,3 miljoen internetklanten van kabelbedrijf Ziggo kan niet naar het volledige contentaanbod van Netflix kijken. Natuurlijk is voor het kijken altijd een abonnement op de streamingdienst nodig. De problemen deden zich voor het eerst voor in begin augustus. Toen klaagden enkele Ziggo-klanten op het klant-helpt-klant community forum. Het kabelbedrijf stelde direct een onderzoek in. De meeste klachten over uitsluiting van enkele populaire films en series op Netflix komen van klanten van Ziggo. Maar ook enkele KPN-internetklanten melden soortgelijke problemen.

   

  VPN

  Ziggo meldt vandaag op het eigen forum dat de problemen worden veroorzaakt door een ‘beschermingsmechanisme’ dat Netflix gebruikt om het gebruik van VPN's en proxy’s door abonnees tegen te gaan. Als een IP-adres op de blokkeerlijst (blacklist) staat, dan wordt toegang tot het contentaanbod of een deel hiervan geblokkeerd. In dat geval komt in beeld dat de toegang wordt geweigerd omdat er een ‘unblocker’ wordt gebruikt. Omdat deze meldingen zich pas sinds enkele weken voordoen, duidt het erop dat Netflix de controle op gebruik van VPN's en proxy’s heeft aangescherpt.

   

  Zelf regelen

  De blokkade wijst erop dat de IP-adressen die Ziggo aan klanten uitgeeft bij Netflix op de blokkeerlijst staan. Ziggo zegt dat zijn netwerkspecialisten samen met Netflix naar een oplossing zoeken. In de tussentijd adviseert de klantenservice aan getroffen klanten om zelf met Netflix contact op te nemen en te vragen of de streamingdienst het gebruikte IP-adres van de blokkeerlijst wil halen. Netflix weigert dit echter op verzoek van een consument te doen. Het is ook niet de taak van een consument die bij een internetaanbieder diensten inkoopt om zelf voor een deblokkade te zorgen van een door deze internetaanbieder afgegeven IP-adres. Het verzoek van de klantenservice van Ziggo is dus enigszins onbegrijpelijk.

  ZiggoVodafoneZiggoNetflixOTTonlinestreamingdienstfilmsseriesVPN

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)