Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NOS koopt opnieuw uitzendrechten samenvattingen Eredivisie

  De samenvattingen van het eredivisievoetbal blijven de komende drie seizoen ‘met het bord op schoot’ te zien bij de NPO in het NOS-programma Studio Sport Voetbal.
  Jarco Kriek
  27 mei 2022
  comments 4
  NOS koopt opnieuw uitzendrechten samenvattingen Eredivisie
  Foto ProShots

  De samenvattingen van de Eredivisie zijn de komende drie seizoenen bij de NOS te zien. De verbintenis tussen Eredivisie Media & Marketing (EMM) en de NOS is verlengd en loopt nu tot en met het seizoen 2024/25. Dit houdt in dat de samenvattingen van de Eredivisie de komende jaren op dezelfde, vertrouwde wijze bij de NOS te zien zijn, zowel lineair op tv als online. Hetzelfde geldt voor de live-verslaggeving op de radio bij NOS Langs de Lijn. Het is onbekend wat NOS voor de uitzendrechten betaalt. Het gaat in ieder geval om tientallen miljoenen euro per jaar.

   

  Verdere samenwerking

  Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS, is erg tevreden over deze nieuwe verbintenis: "De Eredivisie is en blijft de belangrijkste competitie voor de Nederlandse voetballiefhebber. Met onze Eredivisie-uitzendingen bereiken we wekelijks zo'n vier miljoen mensen: onze twaalfde man. Die belangstelling geeft de relevantie aan die het logisch maakt dat we als NOS en publieke omroep ook de komende drie seizoenen voor het Nederlands publiek het Eredivisiebaken zijn. Met de samenvattingen op televisie - met het bord op schoot - maar ook online via de NOS-app en onderweg via Langs de Lijn en NPO Start blijft de Eredivisie de komende jaren bij ons op alle denkbare platforms te volgen." EMM-directeur Frank Rutten is verheugd met de nieuwe verlenging van de langdurige samenwerking. “Het is uitstekend nieuws voor alle Eredivisieliefhebbers dat ieders favoriete club ook de komende jaren op de vertrouwde wijze gevolgd kan worden. Niet alleen live bij ESPN, maar ook via de populaire Eredivisie-uitzendingen van Studio Sport, op de radio in Langs de Lijn en steeds uitgebreider via de online-kanalen van zowel NOS als ESPN”, aldus Rutten.

   

  Op alle platformen

  Ook komend voetbalseizoen zendt de NOS op vrijdag, zaterdag en zondag NOS Studio Sport Eredivisie uit, met samenvattingen en nabeschouwingen van alle wedstrijden. Het voetbalweekend wordt traditioneel afgesloten in NOS Studio Voetbal op zondagavond. Ook zijn de samenvattingen van de Eredivisiewedstrijden te zien via NOS.nl en de NOS-app en zijn de mooiste acties en goals te volgen via de sociale media-accounts van @NOSSport. Ook staat de NOS iedere zondag Langs de Lijn, met live-verslaggeving op NPO Radio 1.

   

  BVN

  De samenvattingen uit de Eredivisie blijven de komende drie jaar ook te zien via BVN, de publieke tv-zender voor Nederlandstaligen buiten Nederland. Zo kunnen voetballiefhebbers overal in de wereld de samenvattingen van de wedstrijden vrijwel gelijktijdig met de uitzendingen in Nederland blijven bekijken, via de app en de livestream van BVN of via satelliet.

  Eredivisie Media & MarketingEMMNPOpublieke omroepNOSuitzendrechtenvoetbalEredivisieNPO 1NPO Radio 1

  Reacties

 1. TV-TIP Jochem in de Wolken

  Jochem in de Wolken
  NPO 1 om 19:05 uur
  Jochem Myjer vaart in een luchtballon over het meest sprookjesachtige natuurgebied van Nederland: Zuid-Limburg.

  TV-TIP De Nationale Reistest

  De Nationale Reistest
  NPO 3 om 20:24 uur
  Nog nooit veranderde onze manier van reizen zoveel als in de afgelopen twee jaar. Dzifa en Sahil testen de reiskennis van BN'ers.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)