Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Odido na KPN tweede provider met Android TV bruikleendecoder

  Niet Delta maar Odido is in Nederland de tweede grote provider die een bruikleendecoder levert met het Android TV-besturingssysteem.
  Jarco Kriek
  28 november 2023
  comments 0
  Odido na KPN tweede provider met Android TV bruikleendecoder
  Foto Getty Images

  Het voordeel van Android TV als besturingssysteem is dat de bruikleendecoder door de klant direct kan worden gebruikt voor online diensten zoals streamingdiensten. Dit naast het lineaire aanbod van een provider. Odido treedt met de nieuwe Mediabox in de voetsporen van KPN, dat bijna een jaar geleden als eerste grote landelijke provider de TV+ decoder in de markt zette. Deze functioneert eveneens op Android TV. Eerder lekte al uit dat Delta bezig is met het testen van een Android TV-bruikleendecoder. Deze provider wil echter in het openbaar niets zeggen over de komst van een dergelijk apparaat in zijn aanbod van bruikleendecoders.

   

  Nieuwe klanten

  Odido levert vanaf vandaag standaard de nieuwe Android TV Mediabox aan nieuwe klanten die naast internet ook een tv-abonnement afsluiten. Enkele voordelen van deze nieuwe ontvanger zijn een bluetooth afstandsbediening en spraakbesturing via de Google Assistent. Dit natuurlijk naast de mogelijkheid om toegang te krijgen tot duizenden apps via de Google Play Store. Hieronder bevinden zich de apps van veel gebruikte streamingdiensten als Netflix, Videoland, Disney+, HBO Max, SkyShowtime en Viaplay.

   

  Verdienmodel

  Voor Odido komt met de introductie van de nieuwe Android TV Mediabox de weg vrij naar een nieuw verdienmodel. Nu de mediaconsumptie van consumenten van lineair naar online verschuift, kan de terugloop in de omzet van lineaire tv-abonnementen worden opgevangen met wederverkoop van abonnementen op streamingdiensten. Dit wordt makkelijker nu deze streamingdiensten direct via de bruikleendecoder van Odido beschikbaar zijn.

   

  4K

  Een bijkomend voordeel is dat Odido nu kan overwegen zich op 4K- en UHD-content te gaan richten. Samen met Delta is Odido op dit moment de enige grote landelijke provider die nog geen zenderaanbod heeft met betere beeldspecificaties dan HD. Zo worden op dit moment nog geen ESPN UHD of 4K-zenders aan klanten geleverd. De directe concurrenten Ziggo en KPN doen dit wel. Overigens is de kleinere provider Youfone al vóór KPN overgestapt naar een Android TV-bruikleendecoder en was hiermee feitelijk de eerste provider in Nederland die deze stapt maakte.

  OdidotvtelevisiedecoderbruikleendecoderAndroid TVglasvezelOTTonlinestreamingdienstenGooglePlay Store

  Reacties