Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Onduidelijkheid over toekomst Joyne blijft

  Op zeer korte termijn komt nog geen duidelijkheid voor abonnees van de failliet verklaarde satelliettelevisieaanbieder Joyne.
  Jarco Kriek
  15 april 2021
  comments 5
  Onduidelijkheid over toekomst Joyne blijft

  Joyne werd 9 april door de rechtbank Noord-Nederland failliet verklaard nadat satellietbedrijf Eutelsat het faillissement had aangevraagd. Mr. Robert Verdonk werd door de rechtbank als curator aangesteld. Eerder deze week liet Verdonk aan Totaal TV weten dat in dit faillissement snel duidelijkheid zou komen of een doorstart danwel overname van Joyne mogelijk is. Daarbij werd dinsdag voor het eerst met een partij gesproken over een voortzetting van de activiteiten van Joyne. Op de vraag of deze partij het bedrijf Canal+ Luxembourg/M7 Group is – eigenaar van Canal Digitaal – wil de curator geen antwoord geven. Toch gonst het binnen de satellietbranche dat Canal Digitaal de partij is waarmee wordt gesproken. 

   

  Gaat Joyne op zwart?

  In ieder geval is de kans zeer klein dat nog deze week duidelijkheid komt over een mogelijke doorstart/overname of tijdelijke voortzetting van de activiteiten van Joyne. Curator Verdonk laat Totaal TV vandaag weten dat niet eerder dan begin volgende week iets concreets kan worden gezegd over de mogelijke voortzetting van de activiteiten van Joyne. Tot die tijd lijkt de satellietdistributie van het zenderpakket van Joyne zeker. Vooral ook omdat Eutelsat de toezegging heeft gedaan het resultaat van het onderzoek van de curator af te wachten.

   

  Onrust

  Onder Joyne-abonnees is enige onrust ontstaan na publicaties over het faillissement. Uit eigen onderzoek van Totaal TV onder zowel nationale -als internationale dealers van de satelliettelevisieaanbieder blijkt dat door klanten vragen zijn gesteld over de voortzetting van het abonnement en wat te doen als de satellietverspreiding van het zenderpakket alsnog wordt gestaakt. Er zijn ook vragen binnengekomen van Nederlanders die ondanks de coronacrisis toch met camper of caravan in binnen- en buitenland voor langere tijd op vakantie zijn. Voor het bekijken van Nederlandse zenders – uitgezonderd het ongecodeerd uitzendend BVN – via de satelliet in het buitenland kan na het eventueel wegvallen van Joyne alleen via Canal Digitaal gekeken worden. Hiervoor is dan wel een andere CI+ module met bijbehorend abonnement nodig. Wie met camper of caravan alleen in Nederland vertoeft, kan naast Canal Digitaal ook voor Digitenne van KPN kiezen als mogelijke vervanger voor Joyne.

  JoynesatellietfaillissementCanal DigitaalCanal+ LuxembourgCanal+M7 GroupTV Vlaanderen

  Reacties