Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    ProSiebenSat.1 Media denkt na over verkoop onderdelen SBS

    ProSiebenSat.1 Media overweegt om diverse onderdelen van SBS Broadcasting te verkopen. Dat heeft een topman van het Duitse mediaconcern verklaard.
    Jarco Kriek
    11 december 2010
    comments 0
    ProSiebenSat.1 Media denkt na over verkoop onderdelen SBS

    De kans is aanwezig dat de Nederlandse televisiezenders SBS 6, NET 5 en Veronica op termijn in andere handen gaan komen. Eigenaar ProSiebenSat.1 Media overweegt volgens topman Thomas Ebeling de verkoop van een groot aantal buitenlandse zenders.

    Ebeling deed zijn uitspraken gisteren in de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. ProSiebenSat.1 Media wil zich volgens de topman meer gaan concentreren op de Duitse en Oost-Europese activiteiten. Men overweegt overigens niet de gehele verkoop van SBS Broadcasting maar slechts een verkoop van delen ervan. Naast Nederland zijn bijvoorbeeld ook televisieactiviteiten in België en Scandinavië. De Nederlandse activiteiten van SBS Broadcasting werden in het artikel in de Duitse krant niet name genoemd. Een woordvoerder van SBS Nederland heeft tegen de website NuZakelijk verklaard dat de nieuwe plannen van ProSiebenSat.1 Media voor Nederland vooralsnog geen gevolgen heeft. “Er is een strategische operatie gaande in Duitsland, maar alle opties zijn nog mogelijk. Het is nog even afwachten” aldus de woordvoerder.

    In Nederland exploiteert ProSiebenSat.1 Media naast de drie eerder genoemde televisiezenders ook Veronica Uitgeverij. Hieronder vallen de programmabladen Veronica Magazine en Totaal TV.


    SBS NederlandSBS BroadcastingSBS 6NET 5VeronicaProSiebenSat.1 MediaVeronica Uitgeverij

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview