Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Samenvoeging Ziggo en UPC officieel begonnen

    De samenvoeging van de kabelbedrijven Ziggo en UPC is nu daadwerkelijk op klantniveau begonnen. Al eerder vond de juridische samenvoeging van beide kabelbedrijven plaats.
    Jarco Kriek
    5 januari 2015
    comments 13
    Samenvoeging Ziggo en UPC officieel begonnen
    Foto: ANP

    De samenvoeging van de kabelbedrijven Ziggo en UPC is nu daadwerkelijk op klantniveau begonnen. Al eerder vond de juridische samenvoeging van beide kabelbedrijven plaats.


    Ziggo is sinds twee maanden eigendom van het Britse mediabedrijf Liberty Global, dat al langere tijd eigenaar van UPC Nederland is. Liberty Global voegt beide Nederlandse kabelbedrijven onder de merknaam Ziggo samen. Het is de bedoeling dat later in 2015 de merknaam UPC in Nederland verdwijnt. Om bij beide kabelbedrijven dezelfde diensten aan te kunnen bieden, is koppeling van de twee huidige netwerken noodzakelijk. Ziggo is vandaag om 10.00 uur met de harmonisatie van het kabelnetwerk met dat van UPC in de regio Gorredijk in Friesland begonnen. Het is de bedoeling dat in de komende maanden het gehele Ziggo-netwerk met UPC geharmoniseerd is. Ziggo maakt naar verwachting in de komende weken een tijdsplan hiervoor bekend.

    Na harmonisatie Ziggo-decoders opnieuw instellen

    Het kabelnetwerk in Gorredijk wordt aan het UPC-netwerk gekoppeld. De werkzaamheden beginnen op 5 januari om 10.00 uur. Vanaf dat moment kunnen Ziggo-klanten in de omgeving van Gorredijk geen digitale tv meer ontvangen. Betrokken klanten zijn door Ziggo op 24 december per brief op de hoogte gebracht. Om weer naar digitale zenders te kunnen kijken, dient men ontvangstapparatuur opnieuw in te stellen. Via de internetsite www.ziggo.nl/zenderszoeken kunnen Ziggo-klanten zien hoe men de apparatuur opnieuw naar zenders kan laten zoeken. Ziggo is op 5 januari met veel personeel opvallend in Gorredijk en omgeving aanwezig. Op deze manier kan direct worden gehandeld als klanten toch problemen ondervinden met de ontvangst van digitale zenders.

    Meer HD en ongecodeerde zenders

    In gebieden waar het Ziggo- en UPC-netwerk geharmoniseerd is, komt een groter zenderaanbod beschikbaar. Zo zijn er meer HD-zenders te ontvangen. Ook is er sprake van een ongecodeerd digitaal basispakket. Tevens zijn alle tv- en radiozenders van de regionale omroepen te bekijken. Het complete nieuwe zenderoverzicht vindt men hier: https://www.ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht-nieuw Hieruit wordt duidelijk dat het zenderaanbod van UPC leidend bij het fusiebedrijf Ziggo wordt.

    ZiggoUPCLiberty GlobalharmonisatieGorredijkFrieslandHDSDregionale omroepenROOSTV StandaardTV ExtraARD HDZDF HDNickelodeon HD13TH Street HD24 Kitchen HDMTV HDSYFY HDE! Entertainment HDFashion TV HDMY Zen HDTravel Channel HDRTL LoungeInvestigation DiscoveryNPO CulturaCCTVRussia TVThe Indonesian ChannelMediasetRTV 7M2De Meiden van HollandShorts TVExtreme Sports ChannelDance Trippin

    Reacties

  1. TV-TIP Pointer

    Pointer
    NPO 2 om 20:26 uur
    Nederlandse gemeenten komen slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp via een speciale ondersteuningsregeling. Omdat het Rijk geen landelijke regels aangeeft, zijn er echter grote verschillen tussen de gemeentes.

    TV-TIP Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

    Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?
    SBS6 om 20:30 uur
    Wanneer iemand zonder voorbereiding verkast naar een ander land om daar een nieuw leven op te bouwen, is de kans groot dat deze droom in duigen valt. Dat was het geval bij Anneke, die in Egypte wilde werken als haarstylist, maar ontdekte dat niemand behoefte had aan een kort-pittig paars kapsel. Teleurgesteld dacht zij nog eens goed na over haar toekomst en liet ons in spanning achter. In deze aflevering is te zien hoe het nu met haar gaat en of Anneke en blaffer Dana nog steeds in Egypte wonen.

    Interview