Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  SKV test betere HBR-streams NPO: uitstel officiële invoering uitgesteld

  SKV heeft de definitieve komst van de drie landelijke NPO-zenders in betere HBR-beeldkwaliteit uitgesteld. Toch laat de provider klanten alvast kennismaken met het betere beeld.
  Jarco Kriek
  6 december 2023
  comments 2
  SKV test betere HBR-streams NPO: uitstel officiële invoering uitgesteld
  Foto ProShots

  NPO heeft te kampen met technische problemen bij het leveren van de High Bitrate (HBR)-streams aan providers. Hierdoor is er sprake van uitstel tot 24 januari 2024, zo meldt SKV op internet. De provider is voortrekker bij de doorgifte van streams in een betere beeldkwaliteit. De provider heeft hier zelf het label 'HBR' opgeplakt. Het gaat om doorgifte van tv-zenders in een bandbreedte van rond de 25 Mb/s. SKV biedt op dit moment negen HBR-zenders aan. Het gaat hierbij om kanalen van ESPN, Discovery en Eurosport.

   

  Testen

  Met de komst van NPO 1, NPO 2 en NPO 3 komt het aantal HBR-streams dus uit op 12. Gedurende de periode tot 24 januari biedt SKV de drie landelijke kanalen van de NPO in HBR als test vanaf voorkeuzepositie 231. Andere providers, zoals Ziggo, KPN, Odido en Delta, hebben nog geen plannen om de NPO-kanalen in HBR-beeldkwaliteit aan te bieden. De doorgifte bij deze providers gebeurt met een bandbreedte van tussen de 9 en 14,5 Mb/s.

  Stichting kabelnet VeendamSKVNPOpublieke omroepNPO 1NPO 2NPO 3HBRaanvoersignaalbeeldkwaliteit

  Reacties

 1. TV-TIP Erin Brockovich

  Erin Brockovich
  Net5 om 20:00 uur
  Erin Brockovich (Julia Roberts) werkt als assistent op een advocatenkantoor. Ze ontdekt dat een groot bedrijf gif loost in het drinkwater. Erin stelt advocaat Ed Masry (Albert Finney) op de hoogte, maar hij is huiverig om het bedrijf met een beurswaarde van 28 miljard aan te klagen. Daarom besluit Erin zelf een zaak aan te spannen.

  TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)