Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  SKV test betere HBR-streams NPO: uitstel officiële invoering uitgesteld

  SKV heeft de definitieve komst van de drie landelijke NPO-zenders in betere HBR-beeldkwaliteit uitgesteld. Toch laat de provider klanten alvast kennismaken met het betere beeld.
  Jarco Kriek
  6 december 2023
  comments 2
  SKV test betere HBR-streams NPO: uitstel officiële invoering uitgesteld
  Foto ProShots

  NPO heeft te kampen met technische problemen bij het leveren van de High Bitrate (HBR)-streams aan providers. Hierdoor is er sprake van uitstel tot 24 januari 2024, zo meldt SKV op internet. De provider is voortrekker bij de doorgifte van streams in een betere beeldkwaliteit. De provider heeft hier zelf het label 'HBR' opgeplakt. Het gaat om doorgifte van tv-zenders in een bandbreedte van rond de 25 Mb/s. SKV biedt op dit moment negen HBR-zenders aan. Het gaat hierbij om kanalen van ESPN, Discovery en Eurosport.

   

  Testen

  Met de komst van NPO 1, NPO 2 en NPO 3 komt het aantal HBR-streams dus uit op 12. Gedurende de periode tot 24 januari biedt SKV de drie landelijke kanalen van de NPO in HBR als test vanaf voorkeuzepositie 231. Andere providers, zoals Ziggo, KPN, Odido en Delta, hebben nog geen plannen om de NPO-kanalen in HBR-beeldkwaliteit aan te bieden. De doorgifte bij deze providers gebeurt met een bandbreedte van tussen de 9 en 14,5 Mb/s.

  Stichting kabelnet VeendamSKVNPOpublieke omroepNPO 1NPO 2NPO 3HBRaanvoersignaalbeeldkwaliteit

  Reacties